Teknofest'i aşağılamaya kalkan gazetelere Bayraktar'dan okkalı cevap

Türkiye'nin en büyük teknoloji atılımlarından biri olan Teknofest'i karalama girişiminde bulunan Cumhuriyet ve Birgün gazetelerine Baykar Teknoloji Ceo'su Haluk Bayraktar'dan çok sert tepki geldi.

GİRİŞ 11.08.2022 11:21 GÜNCELLEME 11.08.2022 14:18
Bu Habere 383 Yorum Yapılmış

Türkiye son yıllarda savunma sanayi ve teknoloji alanında yaptığı atılımlarla tüm dünyanın dikkatini üzerine çekerken, kendi içimizdenmiş gibi gözüken bazı çevreler ise bu durumu hazmedemeyerek çirkin algı operasyonlarına kalkıştı.

TEKNOFEST'İ KARALAMA ÇABASI

Geçmişte Türkiye'nin elde ettiği birçok başarıyı gölgeleme adına başrollerde yer alan Cumhuriyet Gazetesi ve Birgün Gazetesi yine ortaya çıktı. Teknofest'in karadeniz etabı için çalışmalar hız kesmeden devam ederken, söz konusu gazeteler çirkin bir habere imza attı. 'Damadın festivali için kasayı açtılar' başlığıyla yapılan haber adeta elde edilen başarılardan duyulan hazımsızlık ve rahatsızlığın boyutlarını gözler önüne serdi.

BAYRAKTAR'DAN CEVAP

Baykar Teknoloji Ceo'su Haluk Bayraktar, skandal haberlere ilişkin cevabını ise şu sözlerle verdi:

Teknofest "damadın" değil milyonlarca vatandaşımızın katılıp, yüzbinlerce gencimizin ileri teknoloji alanlarında projeler geliştirerek yarıştığı milletimize ait bir festivaldir. 

Bu algı oyunları ve iftiralar ülkemizin tam bağımsız ve müreffeh geleceği önünde asla duramayacak.

BAKAN VARANK: "YUNAN MEDYASI BİLE BÖYLE AŞAĞILIK BİR MANŞETİ ATMAZ"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da resmi Twitter hesabından Cumhuriyet ve Birgün'e tepki gösterdi. Gazetelerin "TEKNOFEST katılımcıları için yemek hizmet alımı gerçekleştirdi" ifadelerine değinen Varank, "TEKNOFEST "damadın" değil Türkiye'nin yarınlarını yeşerten gençlerin festivalidir! Teknoloji yarışmaları için 79 ilden Rize'ye gelen 2 bin öğrenci, KYK yurdu boş dururken sokakta mı yatacaktı, üç gün aç mı duracaktı? Yunan medyası bile böyle aşağılık bir manşeti atmaz" dedi.

KAYNAK: HABER7
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 383
  • mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    cibilliyet bozuk olunca herşey olur.. haysiyet yoksa yüz yapacak birşey yok....
    Cevapla
  • dertli 1 yıl önce Şikayet Et
    ulan chp zihniyeti şu akpartinin yaptığı nın 100 de 1 ini yapın be. yav siz çok beşiriksizsiniz. kabiliyet 0 sıfır. kafanız ancak eleştiriye çalışır. yahu bir şey üretin memleket için. millet faydalansın. şunuda chp yaptı desinler. yok yahu yok bir şey yok
    Cevapla
  • isoo 1 yıl önce Şikayet Et
    bunların cibilliyeti bozuk başka ne beklenirki
    Cevapla
  • Halil 1 yıl önce Şikayet Et
    Aşağılık insanlar. Vatano için yapılanlardan ancak vatan haini alçaklar rahatsız olur. Adamların içine oturmuş İha ve Sihalar.
    Cevapla
  • Misafir 23 1 yıl önce Şikayet Et
    Chpkk hdpkk Örgüt için İBB nin paralarını aktarınca neden ses yok. Bayraktar için biz Türk Milletinde destek istesinler bütün varlığımızı ortaya koruz onlar ülkemizin savunma silahı için çalışıyorlar. Cumhuriyet birgün gazetesi acaba sizin destelediğiniz chpkk hdpkk pkk dhkpc kim için çalışıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü
Türkiye'den tarihi İncirlik hamlesi! Stratejik adım! Kürecik iddialarına yanıt