İstanbul'da sağanak yağış sele dönüştü: AFAD'dan uyarı geldi

İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış etkisini artırdı. Mudanya'da ve Anadolu Yakası'nda araçlar su altında kaldı. AFAD'dan uyarı: Yağışların bugün öğleden sonra il genelinde etkili olması beklenmektedir.

GİRİŞ 15.08.2022 11:53 GÜNCELLEME 15.08.2022 16:33
Bu Habere 116 Yorum Yapılmış

İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren etkili olan yağış nedeniyle bazı bölgelerde trafik yoğunluğu yaşandı. 

Yağış Anadolu yakasında Kadıköy, Üsküdar, Ümraniye ve Ataşehir'de etkili oldu. Yağışın nedeniyle D-100 Karayolu ve TEM Otoyolu'nda yoğunluk yaşanırken, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Avrupa'ya geçişlerde yoğunluk oluştu.

BEYKOZ'DA İSTİNAT DUVARI ÇÖKTÜ, BİR KİŞİ GÖÇÜK ALTINDA KALDI

İstanbul'da sağanak yağış sonrası Beykoz Anadolu Hisarı'nda bir kişi yıkılan istinat duvarının altında kaldı. Ekipler göçük altında kalan kişiyi kurtarma çalışmalarını sürdürdü. 

AFAD'DAN UYARI

AFAD'dan yeni uyarı geldi. Yapılan açıklamada, "Meteoroloji'den alınan son bilgilere göre İstanbul Anadolu yakasında etkili olan yağışların bugün öğleden sonra il genelinde etkili olması beklenmektedir. AFAD ekiplerimiz yaşanabilecek olumsuzluklara karşı teyakkuz haline geçirilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz." denildi. 

D-100 Karayolu Kartal-Maltepe ile Bostancı-Göztepe arasında, TEM Otoyolu'nda ise Sultanbeyli ile Çamlıca gişeleri arasında sürücüler yağış nedeniyle çok yavaş ilerledi. 

Yağışın etkisiyle D-100 Karayolu Ankara istikameti Haliç Köprüsü, Okmeydanı, Mecidiyeköy, Zincirlikuyu mevkileri ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü girişinde trafik yoğunluğu yaşandı.

Kent genelinde yağışın etkisiyle kayganlaşan yollarda maddi hasarlı trafik kazaları da meydana geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Yoğunluk Haritası verilerine göre saat 10.06 itibarıyla kent genelinde trafik yoğunluğu oranı yüzde 54 ölçüldü.

MISIR ÇARŞISI'NI SU BASTI

Eminönü'nü de şiddetli yağışlar vurdu. Tarihi Mısır Çarşısı'na çıkan yollarda su baskınları oluştu. Esnaf, sağanak yağış nedeniyle su basan dükkanlarını temizledi. 

FATİH BELEDİYESİ EKİPLERİ YETİŞTİ

İstanbul genelinde etkili olan sağanak yağışla vatandaşların mağdur olmaması için Fatih Belediyesi’ne ait temizlik, çevre koruma ve fen işleri müdürlüklerine ait toplam 370 personel ve kepçe, pompa, vidanjör, mini damperli araçtan oluşan 25 araç bugün gün boyunca çalışmalarına devam etti. 

AKOM'DAN UYARI: ETKİSİNİ ARTIRACAK

Öte yandan Afet Koordinasyon Merkezinin (AKOM) Twitter hesabından yapılan duyuruda, sağanağın sabah saatlerinde Sarıyer ve Beykoz ilçelerinde etkili olduğu belirtilerek, "Yağmurun ilerleyen saatlerde etkisini artıracağı, öğle saatlerine kadar gök gürültüsü ve şimşek ile beraber yer yer yoğun sağanak geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor. Önümüzdeki saatlerde Anadolu yakasında yoğun yağış geçişleri yaşanması beklenmektedir." ifadelerine yer verildi.

BURSA'DA ARAÇLAR SU ALTINDA KALDI

Bursa'da sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış Mudanya'da sele yol açtı. Araçlar sürüklenirken, ev ve iş yerlerini su bastı. Şiddetli yağış sırasında metrekareye 20 kilogram yağış düştüğü öğrenildi.

Sel sularına teslim olan araçlar ise kullanılamaz hale geldi. Bazı araç sahipleri araçlarını temizlerken, bazı araçlar ise çekici yardımıyla kaldırıldı. Bölgeye çok sayıda belediyeye ait temizlik ekibi sevk edildi. Ekiplerin çalışmalarının devam ettiği öğrenilirken, ölü yada yaralı olmadığı ifade edildi.

MÜTAKERE BİNASINI DA SU BASTI

Öte yandan Mudanya Mütareke binası da sel sularından nasibini aldı. Binanın bodrum katı tamamen suyla kaplandı. Bursa Büyükşehir ve Mudanya Belediyesi ekipleri hem sahilde hem de ilçe genelinde temizlik çalışmasını sürdürüyor.

YALOVA'DA İŞ YERLERİNE SU DOLDU

Yalova genelinde görülen sağanak hayatı olumsuz etkiliyor. Kentte sabah başlayan ve devam eden sağanak nedeniyle bazı cadde ile sokaklarda su birikintileri oluştu.

Yalova-İzmit kara yolunda da belirli aralıklarla oluşan su birikintileri nedeniyle sürücüler ilerlemekte güçlük çekerken, trafikte aksamalar yaşandı.

Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ıslanmamak için açık iş yerleri, pasaj ve otobüs duraklarına sığındı.
Bazı esnaf ise sabah açmaya geldikleri iş yerlerine dolan suyu tahliye etmeye çalıştı.

 

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 116
  • yakup şişik 1 yıl önce Şikayet Et
    herşey güzel olacak :))
    Cevapla
  • Önce Vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    İstanbulda her şey nimet,nimet. Bakın yağmur yağdı bedava her yer temizlendi. Böyle başkanın öpün elini ayağını, başkan istanbul a niğmet nimet. Değerini iyi bilin.
    Cevapla
  • Helen 1 yıl önce Şikayet Et
    Birde üzerine giydiği haç işaretli kırmızı yelek varya ekremin kanıma dokunuyor bir Müslüman ve istanbulda yaşayan birisi olarak o insanı başımıza seçtinizya Yazıklar olsun pişman olmazsanız dünyada bedbaht yaşayın bu perişan haldeki İstanbulu alıp gayretle çalışıp bu günlere getiren Reise ihanet ettiniz ümmete ihanet ettiniz nankörler. Ben acizane ahireti bekleyin demiyorum dünyada yaşayın .
    Cevapla
  • Misafir28 1 yıl önce Şikayet Et
    Istanbul İstanbul olalı böyle zulüm görmedi her şey çok güzel oluyor eko
    Cevapla
  • Gül 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah İstanbul'u rahmetiyle yıkıyor barajlara su veriyor kanalizasyon kar temizleniyor mikroplar oluyor şükredin
    Cevapla
  • Çilingir 1 yıl önce Şikayet Et
    Balık rakı nasıl şiş kebap ben yine gelecek Türkiye'ye.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
H.K.G. davasında sürpriz gelişme... O avukat azledildi
Özgür Özel-Bahçeli görüşmesi sona erdi: Özel, görüşmenin detaylarını açıkladı