Bakan Koca'dan imtiyazlı emeklilik ve intern doktorlar açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, doktorların, 2008 sonrası göreve başlayanları da kapsayacak şekilde imtiyazlı bir emeklilik maaşına kavuştuğunu bildirdi.

Bakan Koca'dan imtiyazlı emeklilik ve intern doktorlar açıklaması
Bakan Koca'dan imtiyazlı emeklilik ve intern doktorlar açıklaması
GİRİŞ 15.08.2022 23:53 GÜNCELLEME 16.08.2022 00:00
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, intern doktorlara yapılan ödemenin asgari ücret düzeyine çıkarılmasıyla ilgili düzenlemenin Meclis'ten çıkacak yasayla uygulamaya konulacağını bildirdi.

"TEK KALEM MAAŞ"

Beyaz Reform hakkında da bir paylaşımda bulunan Bakan Koca, "Doktorlar, 2008 sonrası göreve başlayanları da kapsayacak şekilde, imtiyazlı bir emeklilik maaşına kavuştu. Emeklilik ek ödemesi, beklenen pirim etkisinden daha yüksek. Kazanım, tamamı emekliliğe sayılacak "tek kalem maaş" talebinin üzerindedir." değerlendirmesinde bulundu.

"BEYAZ REFORM SÜREKLİ REFORMDUR"

Ek Ödeme Yönetmeliği'nin reform değerinde yenilikler getirdiğini vurgulayan Koca, "Geri bildirimlere göre düzenlenebilen esnek kurgusu sayesinde mevcut veya doğabilecek pek çok sorunu çözme iradesi veriyor. Beyaz Reform yeni bir statüko değildir, sürekli reformdur. Makul olan gerçek olacak." dedi.

 

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 66
  • Dervaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Siz sağlıkçılara daha ne versin Hala da kem kum edersiniz Sanki sizin dışımızda çalışan yok Kraldan çok kralcı olunmuş gariban hasta ezildikçe eziliyor hepsine potansiye saldırgan gözü ile bakılıyor Yok avrupaya giderim tehdidi gidersen git para için her şeyden vazgeçiyorsa zaten senin bu ülkeye zerre faydan yok tez zamanda git yurt dışına yinede sorsan sağlıkçılara hayhooo derler
    Cevapla
  • bekir 1 yıl önce Şikayet Et
    sanane traking millet ne yazacağını sana mi soracak
    Cevapla
  • Ümit karabacak 1 yıl önce Şikayet Et
    hay maşallah verdikce veriyor sanki bu ulkede bir doktor yasiyor seni sevdiğin doktorlar vatandaşı sevmiyor
    Cevapla
  • Yutu 1 yıl önce Şikayet Et
    Yeni Döner sermaye Tam bir fiyasko bu yeni Döner sermaye dağıtımı Doktorlar zaten aslan payı geride kalanlar artıklarla beslenen kesim. Aynı büroda çalışan aynı işi yapan 2 kişi birini kadrosu hastanede diğerinin sağlık müdürlüğünde, kadrosu hastanede olan diğerinden fazla alıyor. hizmetlilere hiç yok. Sağlık personeli büroda çalışıyor memur işi yapıyor fakat memurdan 2 kat fazla alıyor. Bu tasarıyı hazırlayanlar bunları görmüyor veya kadro itibariyle bir kayırma mı var ?
    Cevapla
  • ZIVALI 1 yıl önce Şikayet Et
    ben özelleştirme sonrası 4c b ye geçenlerdenim biz bu reformda kazanım sağlarız diye beklerken, her ay aldığımız performans parası yaklaşık bin lira kesildi benim gibi binlerce arkadaşım madur en kısa zamanda düzeltilmesini bekliyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor