Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Ağustos'ta faiz artırımı olacak mı?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın Ağustos ayı faiz kararının ne yönde olacağı yakından takip ediliyor. TCMB bir önceki toplantıda politika faizini yüzde 14 seviyesinde sabit tutmuştu. Peki Merkez Bankası Ağustos’ta faiz artırımı yapacak mı? Faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Ağustos'ta faiz artırımı olacak mı?
Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Ağustos'ta faiz artırımı olacak mı?
GİRİŞ 18.08.2022 12:30 GÜNCELLEME 18.08.2022 12:30
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Küresel faiz artışları ve Temmuz ayında yüzde 80'e dayanan enflasyona rağmen Merkez Bankası politika faizini art arda sekizinci kez sabit tutarak yüzde 14 seviyesinde tuttu. Ağustos ayında bankanın alacağı karar hakkında ekonomistler yeni görüşlerini belirtti. İşte Merkez Bankası’nın muhtemel faiz kararı…

MERKEZ BANKASI TOPLANTISI NE ZAMAN? 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Ağustos ayı faiz kararını 18 Ağustos 2022 Perşembe günü saat 14.00'te açıklanacak.

AĞUSTOS AYINDA FAİZ ARTIRIMI OLACAK MI?

Reuters anketine katılan 14 ekonomistin tamamı Ağustos ayı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında faizlerin sabit bırakılacağı görüşünde. Faizin enflasyona sebep olduğu görüşünü savunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın talepleri doğrultusunda geçen yılın sonunda politika faizini kademeli olarak 500 baz puan indirerek yüzde 14'e çeken TCMB, son yedi toplantısında enflasyondaki yükselişe rağmen politika faizini değiştirmedi.

MERKEZ BANKASI TOPLANTI TARİHLERİ

  • 18 Ağustos 2022

  • 22 Eylül 2022

  • 20 Ekim 2022

  • 24 Kasım 2022

  • 22 Aralık 2022

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 6
  • ahir zaman ümmeti.. 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu geçen sıkıntılı süreçten sonra mecbur faiz tek haneli rakamlara inmek zorunda. Faizin artması yatırım maliyetini artırır, istihdam düşer, ülke içi yatırımlar engellenir, işsizlik artar, cari açık sorunu devam eder, yüksek faizi riske girmeden paradan para kazanmak isteten dış yatırımcılardır. faiz artsın döviz ucuzlasın Türkiye'ye düşük kurdan döviz satıp Tl ile yüksek faiz alalım düşücesindelerdir.
    Cevapla
  • mahmuthan 1 yıl önce Şikayet Et
    faizin dusmesi dar ve orta gelirli vatandasa yansımadı.düşük faizden para cekip dövize bağlayan patronlara yaradı.sonuç dolar 8 tlden 18 tlye .market fiyatlari yüzde 300 zam.Dar ve orta gelirli cok zor durumda.
    Cevapla
  • Birgarip 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rızası için ,indirin şu faizi,,,, %5 ' e Kudursun lobiciler.şu kredilerde de kontrol alınması iyi oldu.alíyordu şirket kredi basíyordu dolara. Faiz düşsün, dolarlar nasıl çakılır,
    Cevapla
  • HaNÇeR 1 yıl önce Şikayet Et
    Ahmet deden arkadaş seni Allahın azabından kim koruyacak, faizmi?
    Cevapla
  • hadi oradan 1 yıl önce Şikayet Et
    ne içtin sen, faiz düşmesi doları yükseltiyor, artması ise doları düşürüyor, hala öğrenemedin ise yorum yapma bu konulara
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu görüş gerçekleşirse ekmeği 100 tlden yersin Allah korusun. Allah cahille fırsat vermesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'da ekmeğe zam: Gramajı da düşürüldü
Son dakika: Başkan Erdoğan'dan dikkat çeken mesajlar: Türkiye'ye yakışmıyor!