Marmara Depremi’nde hayatını kaybedenler Yalova’da anıldı

Yalova’da 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 23. yıldönümünde hayatını kaybedenler anıldı.

GİRİŞ 17.08.2022 04:08 GÜNCELLEME 17.08.2022 11:36
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Marmara Depremi'nin en çok etkilediği kentlerden biri olan Yalova'da felaketin 23. yıldönümü nedeniyle anma programı düzenlendi. 2 bin 504 kişinin hayatını hayatını kaybettiği deprem anma programı sessiz yürüyüşle başladı. Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri, protokol ve vatandaşlar 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayan bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Sonrasında Yalova Belediyesi tarafından bir anma programı düzenlendi. Depremde yakınlarını kaybeden vatandaşlar sevdiklerinin isimlerinin yazılı olduğu mermer blokları karanfillerle donattı.

Yalova Müftülüğü görevlileri ise Kuran-ı Kerim ve ilahiler okudu. Saatler depremin meydana geldiği 03.02'yi gösterdiğinde ise depremde hayatını kaybedenler için dualar edildi.

Anma programına katılanlara Yalova Belediyesi tarafından çorba ve helva ikramında bulunuldu. Anma programına Vali Muammer Erol, AK Parti Yalova Milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Ahmet TUNA 1 yıl önce Şikayet Et
    1999 yılı depreminden sonra 23 yıl geçmiş ama hala tedbirler doğrultusunda Yalova'da hemen hemen hiç bir gelişme olmadığı gözlenmektedir. Yetkililerle yaptığımız görüşmelerde kentsel dönüşüm ile ilgili olumlu hiç bir sonuç elde edemedik. Belediye her zaman işi yokuşa sürmekte gerekli olumlu yaklaşımlar gösteremiyor. Vatandaşın başkada bir şey elinden gelmiyor. Bir an önce Vatandaşlara destek olunarak Yalova'daki kentsel dönüşümün ivedilikle başlamasını ve bitirmesini istiyoruz. Deprem görmüş binalar yapılan incelemelerde neredeyse kendiliğinden yıkılacak konuma gelmiş bulunmaktadır. Allah Vatandaşın yar ve yardımcısı olsun inşallah.
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Sadece anıyoruz.. Hiç tedbir almadık... Üsküdar belediyesi Kentsel dönüş üüm yaptırtmam diyor..Depremi çok tan unuttuk.Umarım kendini hatırlattığında çok geç olmaz.
    Cevapla
  • Mizah 1 yıl önce Şikayet Et
    Devletin olmadığı bir gündü. Depremden sonra üç gün hiç bir devlet etkilisi açıklama yapmadı. Kurtarma çalışmalarına ülke genelinde ekipler kuran gönüllü siviller başlattı. Allah o günleri bu millete bir daha yaşatmasın. Beterinden muhafaza buyursun. Kula bela gelmez Hak yazmadıkça. Hak bela yazmaz kul azmadıkça.
    Cevapla
  • Cansuyu 1 yıl önce Şikayet Et
    Abdestsiz açılan eller kusura bakmayın kendinizi kuran ve İyman yolunda düzeltmezseniz boşa boşa açılır
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Nissan Qashqai baştan aşağı yenilendi!
Kulüpler Dünya Kupası'nda takımlar netleşti!