Dev operasyon! Polise saldıracaklardı...İstanbul'da el bombası ve silahlarla yakalandılar

İstanbul Emniyeti İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubeleri; Silahlı Terör Örgütü MLKP’ye yönelik çok önemli bir operasyona imza attı.

Dev operasyon! Polise saldıracaklardı...İstanbul'da el bombası ve silahlarla yakalandılar
Dev operasyon! Polise saldıracaklardı...İstanbul'da el bombası ve silahlarla yakalandılar
GİRİŞ 20.08.2022 15:01 GÜNCELLEME 20.08.2022 15:07
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İstanbul Emniyeti'ne bağlı olan İstihbarat Şube Müdürlüğü Polisleri; Silahlı Terör Örgütü MLKP'nin sözde İntikam Hücresi'ni tespit etti ve terör örgütüne yönelik çok önemli bir operasyonun yapı taşlarını oluşturdu.

İstanbul Emniyet İstihbarat Şube Müdürlüğü'nün tespitlerine göre; terör örgütünün sözde "Silahlı Yapılanması" içerisinde uzun yıllardır faaliyetler yürüten, 2015 yılında yasa dışı yollardan kayıtsız bir şekilde gittiği Suriye'de terör örgütünün yine sözde "Silahlı Eğitim Kampları" içerisinde silahlı ve askeri eğitimler alan M.U., 2019 yılında sansasyonel terör saldırıları düzenlemek için yine yasa dışı yollardan kayıtsız bir şekilde İstanbul'a geldi fakat hedefine ulaşamadan düzenlenen operasyonla yakalandı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İSTİHBARAT TESPİT ETTİ; TEM ŞUBE ÇÖKERTTİ

İstanbul Emniyet İstihbarat Şube Müdürlüğü'nün tespitlerine göre; M.U. cezaevinden tahliye olduktan sonra terör örgütünün adına faaliyetlerine devam etti. M.U.'nun bağlı olduğu terör örgütünün sözde İntikam Hücresi; U.A. adlı bir teröristin Ağrı'da düzenlenen operasyonda çıkan çatışmada güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirmesinin ardından harekete geçti. Öldürülen U.A. adlı teröristin sözde intikamını almak isteyen Silahlı Terör Örgütü MLKP Üyesi M.U. ve diğer terör örgütü üyeleri; Emniyet Güçleri'ne yönelik bir terör saldırısı planladı. Polis noktalarına veya polislere yönelik terör saldırısı hedefindeki M.U. Ve diğer teröristlerin hain planı, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nün titiz çalışmasıyla adeta suya düştü. İstanbul Emniyet İstihbarat Şube Müdürlüğü'nün titiz tespitlerinin ardından İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) Polisleri operasyonun düğmesine bastı.

SÖZDE "MERKEZ KOMİTE ÜYESİ" DE YAKALANDI

M.U. ve diğer teröristlerin İstanbul'un Sultangazi İlçesi'ne bağlı olan Gazi Mahallesi'nde saklandıkları Hücre Evi'ne şok baskın yapıldı. M.U. ve aynı adreste bulunan ve silahlı terör örgütünün sözde "Merkez Komite Üyesi" olan E.Y. ve H.D.A. ile silahlı terör örgütü üyelerine adres temininde bulunan N.G. isimli toplam dört kişi; Özel Harekat destekli düzenlenen operasyonla yakalandı ve sorgulanmak üzere İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

Hücre Evi'nde yapılan detaylı aramalarda iki adet ruhsatsız tabanca, çok sayıda mermi, bir adet el bombası ve çok sayıda örgütsel içerikli doküman ele geçirildi. El konulan bütün suç unsurları detaylı bir şekilde incelemeye alındı.

 

KAYNAK: SABAH
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • ufuk 1 yıl önce Şikayet Et
    nalet lerin cephesi iktidar olmayı bunları dışarı çıkartmak için istiyor .yoksa ne ekonomiden anlıayanı var ne siyasetten .. 6 tane şer partisi biraraya gelip devleti usa ya parçalatıp hortumlamayı planlıyorlar .çünkü hiç biridinin bu sistemde tek başına iktidar olma imkanı yok . işte siyaset amaçlı değil hortum menfaat amaçlı politikada yer alıyorlar. zavallı gençler biz bunların geçmişte neler yaptığını biliyoruz . siz bilmediğiniz için size oynuyorlar .kemal sgk yı batırmış adam ülkeyi yönetilirmi . onun zamanındaki sgk yı araştırın birde şimdikini . yazık edersiniz geleceğinize . bu ülke bu günkü muhalefete rağmen bu hale gelebildi . işleri güçleri takoz koymak olmuştur
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu yeni kurulan üçüncü ittifaka dahil degilmiydi bakın bu dehaçkahpe tikko bilmem mlkp hepsi aynı terörist köpekler bunların kökünü kazımazsak bu ülkeyi dış mihraklar devamlı bunları kullanarak kaos çıkartacaklar.
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    MLKP adı altındaki halk evleri pkk kampları gibi silah uyuşturucu terör propakadası terör kitabları hepsi var her yerde açıyorlar kim veriyor bunlara izin adamlar resmen terörist
    Cevapla
  • Ramo 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir Soylu bütün soysuzlara bedeldir dedik . Durmak yok yola devam.
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 1 yıl önce Şikayet Et
    Çatışmada ölmeleri gerekirdi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şehirlerarası yollarda dolaşan insanlar tedirgin etti! İşte yaşanan ilginç anlar
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!