Hasta mahkuma tahliye umudu

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hayatını tek başına idame ettiremeyen mahkûmlarla ilgili insani ölçüler içinde yeni bir adım atılacağını kaydetti.

Hasta mahkuma tahliye umudu
Hasta mahkuma tahliye umudu
GİRİŞ 21.08.2022 08:53 GÜNCELLEME 21.08.2022 08:53
Bu Habere 129 Yorum Yapılmış

Bakan Bozdağ, gazetemize yaptığı açıklamada cezaevlerindeki hasta mahkûmlarla ilgili tartışmaları değerlendirdi. Bozdağ, şöyle konuştu:

"Cezaevinde hasta hükümlü ve tutuklularla ilgili adli tıp kurumunun raporu, sonra da toplum güvenliği açısından tehlike oluşturup oluşturmadığına ilişkin cumhuriyet savcılığının kararı gerekiyor.

Şimdi pek çok kamuoyuna yansıyan konu var. Falan isim için ayrım var. Bir ayrım yok. Adli Tıp Kurumu tek başına hayatını idame ettiremeyecek raporu verirse, bu değerlendiriliyor.

Biz bakanlık olarak, cezaevinde hayatını tek başına idame ettiremeyecek kadar hasta olan hükümlülerle ilgili mevcut düzenlemeleri biraz daha insani ölçüler içinde nasıl yapabiliriz, buna bakıyoruz. Hasta hükümlülerin lehine olacak şekilde nasıl tanzim ederiz bakıyoruz. Uluslararası hukuku, diğer ülke uygulamalarını inceliyoruz. Uzmanlarla istişare ediyoruz. Tedaviyi önceleyen bir yaklaşımı esas alacağız."

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 129
  • Mucahit 1 yıl önce Şikayet Et
    70 yaşında insan demeye dilim varmıyor Ramazan Ayında 45 yaşında 2 çocuk babası komşumu, evinin yakınında ev aldı diye öldürdü. Şimdi bir raporla çıkartın bu caniyi peki bir raporla bu yetimlerin babası geri gelecek mi?
    Cevapla
  • Erdem bilgin 1 yıl önce Şikayet Et
    Bana zarar vereni bana sormadan af etmek haksızlıktır.. İdam gelecekti söz verdiler ama af geldi
    Cevapla
  • KaderTecavüzcüsü 1 yıl önce Şikayet Et
    Reisimiz sağolsun ... Suçluya Sıfır Ceza Projesi sayesinde hapisten kurtulduk artık...
    Cevapla
  • Akıncı 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'de o rapuru almak kadar kolay birşey yok yeterki paran olsun hopp dışardasın. Kendi düşüncem
    Cevapla
  • Muhtar 1 yıl önce Şikayet Et
    tahliye ettiklerinde iyileşirler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"