MİT vurdu ses İsveç'ten geldi! Yeni skandal

İsveç'in başkenti Stockholm'de terör örgütü YPG/PKK yandaşları, MİT'in etkisiz hale getirdiği PKK/YPG'nin sözde Amude-Derbesiye eyaleti genel sorumlusu İran asıllı Rezan Cavit kod adlı Yusif Mehmud Rebani'ye anma töreni gerçekleştirdi.

MİT vurdu ses İsveç'ten geldi! Yeni skandal
MİT vurdu ses İsveç'ten geldi! Yeni skandal
GİRİŞ 21.08.2022 17:55 GÜNCELLEME 21.08.2022 17:55
Bu Habere 168 Yorum Yapılmış

İsveç ve Finlandiya'nın, Türkiye ile ortak mutabakat görüşmelerinde terör örgütü YPG/PKK ile ortak mücadele sözü vermesine rağmen, terörist yandaşları İsveç'te faaliyetlerine devam ediyor.

 MİT'in Suriye Kamışlı'da 6 Ağustos'ta gerçekleştirdiği operasyonla sözkonusu teröristi etkisiz hale getirmişti. Stockholm'de bulunan terör örgütü YPG/PKK yandaşları büyükbaş teröristin öldürülmesine ağıtlar yaktı.

Stockholm'de bir salonu dolduran terör yandaşları öldürülen teröristin fotoğraflarını ve PKK'nın sözde elabaşı Abdullah Öcalan'ın fotoğrafını duvara asarak anma töreni gerçekleştirdi.

KAMIŞLI'DAKİ OPERASYON'DA ÖLDÜRÜLDÜ

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT), Suriye'nin Kamışlı şehrinde gerçekleştirdiği operasyonda, PKK/YPG'nin sözde Amude- Derbesiye eyalet genel sorumlusu 'Rezan Cavit' kod adlı Yusif Mehmud Rebani ile beraberindeki sözde genel istihkam sorumlusu 'Ruhaz Amude' kod adlı Mazlum Esat geçtiğimiz  12 Ağustos tarihinde etkisiz hale getirilmişti.

MİT, sözde Haftanin eyalet sorumlusuyken, Türkiye'nin çok sayıda şehit verdiği eylemlerin sorumlusu 'Rezzan Cavit' kod adlı Yusif Mehmud Rebani'yi etkisiz hale getirmek için özel ekip kurdu. Rebani'nin Suriye'ye görevlendirildiğini tespit eden ekip, sahadaki bilgileri Türkiye'ye göndererek operasyonun planlanmasını sağladı. 

Saha ajanlarının bilgileri doğrultusunda gerçekleştirilen operasyon sonucu Mehmud Rebani ve beraberindeki sözde Amude- Derbesiye eyaleti genel istihkam sorumlusu 'Ruhaz Amude' kod adlı Mazlum Esat, etkisiz hale getirildi. Operasyon sonrası MİT'in saha ajanları, yeni operasyon planı kapsamında Kamışlı'dan güvenli şekilde Türkiye'ye geçti. 

PKK'NIN İRAN KOLUNDA GÖREV YAPMIŞ

PKK'ya 1990'lı yıllarda katılan terörist Mehmud Rebani, 2010'da örgütün İran kolu PJAK'ın sözde en üst yürütme organı 'Koordinasyon Komitesi'nde 'sorumlu' olarak görev yaptı.

Irak'ın Kandil bölgesinde 2014'te yapılan örgüt konferansının ardından sözde 'Doğu Kürdistan Demokratik ve Özgürlük Kongresi'nin 'kurucu eş başkanı' olarak seçilen Rebani, aynı yıl PKK'nın silahlı kanadı 'HPG Askeri Konseyi'nin de kurucu üyeleri arasında yer aldı. Pençe harekatları öncesinde 2018'de stratejik öneme sahip sözde 'HPG Haftanin eyalet sorumlusu' olarak görevlendirilen terörist Rebani, Haftanin'deki terörist faaliyetleri sırasında, TSK'ya yönelik çok sayıda eylemi organize etti. 

Terörist Rebani, 2021'de Barış Pınarı Harekatı'nda terörden arındırılan Resulayn bölgesinin sınır komşusu Amude- Derbesiye bölgesine sözde 'eyalet sorumlusu' olarak görevlendirildi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 168
  • İsmail 4 ay önce Şikayet Et
    Size bol bol anırma fırsatı vereceğiz siz anırmaya devam edin
    Cevapla
  • Fatih 4 ay önce Şikayet Et
    Kimse kusura bakmasin kürtlere cok fazla hak tanindi kafamiza binmek istiolar. Israkta suriyede Iranda hicbir haklari yok. Biz yine iyiligimizden bela aldik basimiza. O Suriyede ne kadar pkk li varsa defedilsin. Olmadi baska örgütlere para verelim savastiralim pkk ya karsi.
    Cevapla
  • oflu recep 4 ay önce Şikayet Et
    Onların %95 ermeni asıllı kürt isimlerine neden kanıyorsun Trabzonda azda olsa rum asıllı laz varsa aynı şey elma ile armutu karıştırmayın tarihi bilmiyorsanız milletin kafasını karıştırmayın benim aslımda Trabzon imamoğlu sözde Trabzonlu belediyeyi kazandığında en çok yunanistan neden sevindi dersin adamlar kasten müslüman isimleri almış amaç kürdüstan değil Amaç israil ve ermenistan
    Cevapla
  • Osmanlı*1453 4 ay önce Şikayet Et
    Adam meclisteki sözde kürtlerden bahsediyordur belkide herkesi vatan haini fitneci ilan etmekten vazgeçin benim canımı sıkmayın yeter bitmediniz.
    Cevapla
  • melda 4 ay önce Şikayet Et
    Eşim Kürt ben Türküm çocuklarım bu ülkenin evladı. tıpkı eşim ve ben gibi. Et ve Tırnak gibiyiz. Artık bu işler çok geride kaldı.
    Cevapla
  • Zekeriya 4 ay önce Şikayet Et
    Sende kimsin birader. Kürtler ve Türkler bu ülkede aynı hakka sahipler. Biz Türkler onlarla beraber bu ülkenin kadim sahipleriyiz. Defol git içimizden. Senin gibi fitnecilere bu ulkede yer yok
    Cevapla
  • Hüseyin 4 ay önce Şikayet Et
    Ikea magzalari iyi isliyormus Türkiyede,dogrumu acaba
    Cevapla
  • Halil 1 yıl önce Şikayet Et
    CHP sen ses gelmedi hayret
    Cevapla
  • Barbaros 1 yıl önce Şikayet Et
    Hepinizin sonu öyle olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: Erdoğan'dan kritik kabul! Devlet Bahçeli ile görüşecek
Almanya, Fransa ve Hollanda'dan skandal Filistin adımı! Ülkeye girişi yasaklandı