ABD Ankara Büyükelçiliğinden vize açıklaması

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Sözcüsü Eadeh, vize taleplerine ilişkin, "Türkiye’den Amerika Birleşik Devletleri’ne yönelik seyahat talebini karşılamak amacıyla yenilikçi yollar aramaya devam edeceğiz" dedi.

ABD Ankara Büyükelçiliğinden vize açıklaması
ABD Ankara Büyükelçiliğinden vize açıklaması
GİRİŞ 22.08.2022 16:00 GÜNCELLEME 22.08.2022 16:40
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Ankara Büyükelçiliği Sözücü Julie Eadeh, vize taleplerine ilişkin yaptığı açıklamada, “Türkiye’den Amerika Birleşik Devletleri’ne yönelik seyahat talebini karşılamak amacıyla yenilikçi yollar aramaya devam edeceğiz. ABD’nin Türkiye’deki Diplomatik Misyonu olarak, mevcut kaynaklarımızı COVID nedeniyle randevularda yaşanan geçici yığılmayı azaltmaya tahsis etmeyi sürdüreceğiz” dedi.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği Sözcüsü Eadeh, vize taleplerinde ve randevularında yaşanan gecikmelere ilişkin açıklama yaptı.

Türkiye’den ABD’ye yönelik yolcu sayısının her yıl artış göstermesinden mutluluk duyduklarının altını çizen Eadeh, “ABD’nin Türkiye’deki Diplomatik Misyonu, esasen bu yıl geçtiğimiz yıllara oranla daha fazla vize işlemi yürütmektedir. Ne yazık ki, pandemiden kaynaklanan yığılma ve son aylarda artan seyahat talepleri, vize randevusu için bekleme süresinin arzu ettiğimizden daha uzun sürmesine neden olmaktadır. Her ne kadar söz konusu talepleri karşılamaya çalışsak da, birçok yolcu istenilenden daha uzun bekleme süreleriyle karşılaşmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nin yeni binasının açılmasıyla birlikte rutin göçmen olmayan vize başvurularının yeniden başlatılacağını duyuran Eadeh, randevu uygunluğunun görülmesi için online randevu sisteminin kontrol edilmesi gerektiğini vurguladı.

"YENİLİKÇİ YOLLAR ARAMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Yeni vize kapasitesini sisteme eklenmesinden dolayı başvuru sahiplerinin düzenli olarak vize randevu sayfasını takip etmesi gerektiğinin altını çizen Eadeh, şunları kaydetti:

“Türkiye’den Amerika Birleşik Devletleri’ne yönelik seyahat talebini karşılamak amacıyla yenilikçi yollar aramaya devam edeceğiz. Lütfen güncel bilgilerden haberdar olmak için sosyal medya hesabımızı izlemeye devam edin. Türkiye’de ABD vizesi için bekleme süreleri, Amerika Birleşik Devletleri’yle güçlü bağlara ve sağlam ekonomilere sahip diğer ülkelerde hizmet veren ABD büyükelçiliklerindeki vize bekleme süreleriyle benzerlik göstermektedir. ABD’nin Türkiye’deki Diplomatik Misyonu olarak, mevcut kaynaklarımızı COVID nedeniyle randevularda yaşanan geçici yığılmayı azaltmaya tahsis etmeyi sürdüreceğiz.”

KAYNAK: İHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • son bükücü 1 yıl önce Şikayet Et
    Yenilikci yollar arayacaklamış mış mış. Bal yapmayan arı gibi vızvızda vızvız. Biz sizin ciğerinizi biliyoruz. Kimi uyutuyorsunuz
    Cevapla
  • Erpınar 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu zındıkların başı ülkeye gereksiz yere gidenin aklına şaşarım.
    Cevapla
  • Asım 1 yıl önce Şikayet Et
    Aklı olan abd'ye hiç gitmez. Hele hele parayı bastırıp oraya yerleşmeyi hiç düşünmez.
    Cevapla
  • Abuzer 1 yıl önce Şikayet Et
    Gitmeyin aga ne işiniz var?? Devlet pasaporta para alınca demediğini bırakmayan lar hadi itiraz edin verdiğiniz vize paralarını geri alın bakalım alabiliyormusuz
    Cevapla
  • yaz 1 yıl önce Şikayet Et
    chpnin ipin büyükelçilerle toplantılarının sonucu herhalde bu rezalet. nerde chp orda ahlaksızlık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süleymancıların hedefindeki Denizolgun kendisini bakanlıkta tehdit eden kişiyi ifşa etti!
CHP "dosyalı" vekil iddiasıyla çalkalanıyor: Özel "git" dedi, vekil reddetti