Mescid-i Aksa İmam Hatibi Sabri ve Mehmet Görmez’den Erbaş’a ziyaret

Mescid-i Aksa İmam Hatibi İkrime Sabri ve Diyanet İşleri eski Başkanı Mehmet Görmez, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ı ziyaret etti.

GİRİŞ 23.08.2022 15:11 GÜNCELLEME 23.08.2022 15:36
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Mescid-i Aksa İmam Hatibi İkrime Sabri ve Diyanet İşleri eski Başkanı Mehmet Görmez, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ı Başkanlıkta ziyaret etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Filistin’le ilgili gelişmeleri yakından takip ettiklerini ifade etti.
Türk milletinin Kudüs’e olan sevgisinden bahseden Başkan Erbaş, “Kudüs deyince bizim kalbimiz farklı çarpıyor. Yüreğimizdeki Kudüs sevgisi, Mescid-i Aksa aşkı her zaman katlanarak artıyor” dedi.
Geçtiğimiz yıl Kudüs ve Mescid-i Aksa ile ilgili Türkiye’de faaliyet içerisinde bulunan sivil toplum kuruluşlarını (STK) davet ettiklerini hatırlatan Başkan Erbaş, “Kudüs ve Mescid-i Aksa konusunda çalışan 52 dernek, vakıf ve STK’larla çok önemli bir tecrübe paylaşımı gerçekleştirdik. Bir de komisyon kurduk. Bu komisyon şu anda Kudüs ile ilgili çalışmaları yürütüyor” ifadelerini kullandı.
İkrime Sabri ise kabulden dolayı Başkan Erbaş’a teşekkür etti.
Kabulde, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı da hazır bulundu.

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 6
  • Adnan 1 yıl önce Şikayet Et
    Keşke diyanetin başında Mehmet görmez hoca olsa.
    Cevapla
  • Ne güzel 1 yıl önce Şikayet Et
    Mescidi Aksada hutbe vermiş DİB başkanı Hac Umre ve Kudüs Ziyaretleri ismimi vermiş DİB başkanı. İki güzel başkanı Mescidi Aksa imamıyla birlikte aynı fotoğrafta görmek beni duygulandırdı. Ne güzel fotoğraf. Akşamım güzelleşti.
    Cevapla
  • Ne garip 65 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye diyanet işleri başkanı tercümana ihtiyaç doyuyor sa burda bir eksiklik var demektir, Mehmet görmez yürüyüşü bile heybetli
    Cevapla
  • İmam 1 yıl önce Şikayet Et
    Mehmet görmez hoca inşallah bir gün tekrar diyanetin başkanı olur. Muhteşem işler başardı.
    Cevapla
  • İnşallah 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah
    Cevapla
  • alpet 1 yıl önce Şikayet Et
    Hoşgeldiniz hocam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...