YÖK duyurdu... Üniversite hastanelerinde çalışanlara düzenleme geliyor

Son dakika... Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Hazine ve Maliye Bakanlığı üniversite hastanelerinde çalışan sağlık personelinin hakları için yasal mevzuat çalışması başlattı.

 YÖK duyurdu... Üniversite hastanelerinde çalışanlara düzenleme geliyor
YÖK duyurdu... Üniversite hastanelerinde çalışanlara düzenleme geliyor
GİRİŞ 24.08.2022 19:01 GÜNCELLEME 24.08.2022 19:51
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

YÖK Başkanı Erol Özvar, Yükseköğretim kurumlarına bağlı kamu hastanelerinde çalışan sağlık personellerinin hak kaybına uğramaması ve özlük hakkı iyileştirmelerinin yapılması için Hazine ve Maliye Bakanlığı ile yasal mevzuat çalışması yapıldığını açıkladı.

İşte Prof. Dr. Erol Özvar'ın açıklamalarının tamamı;

Sağlık Bakanlığı'nın 12.08.2022 tarihli ve 31921 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Ek Ödeme Yönetmeliği ile sağlık personeline döner sermayeden yapılacak ek ödeme oranlarında iyileştirmeler yapılmıştır.

Cumhurbaşkanımız'ın talimatıyla, söz konusu iyileştirmelere matuf olarak yükseköğretim kurumlarına bağlı faaliyet gösteren kamu hastanelerinde çalışan sağlık personelinin herhangi bir hak kaybına uğramaması ve özlük haklarında gerekli iyileştirmelerin yapılması için Yükseköğretim Kurulumuz, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile iş birliği hâlinde bir yasal mevzuat çalışması başlatmıştır.

Düzenlemenin yapılmasıyla birlikte, güncellenmiş hâliyle döner sermaye ek ödemesi uygulamasından, üniversite hastanelerinde çalışan öğretim elemanlarımız da yararlanacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

KAYNAK: DHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 33
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    YÖK önce intornlerin haklarını düzeltsin. Hemşire oturuyor doktor kan alıp serum takıyor. Hastabakıcı çay içiyor doktor hasta taşıyor. Çocuklar sesini çıkarsa staj yakmakla tehdit ediliyor. Hocalar böyle istedi diyorlar. Hocalar hasta ve hasta yakınlarının yanında çocukları rencide ediyor. Biz bunun için mi çocuklarımızı okutuyoruz. Acil ve polikilik hizmetlerinin büyük kısmını bu çocuklara yaptırıyorlar. 24 bazen 36 saat süren nöbetler. Tabi tüm üniversitelerde durum nedir bilmiyorum. Ama benim çocuğun okuduğu üniversitede durum böyleydi.
    Cevapla
  • fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    sağlık bakanlığından çalışan memurlara üvey evlat muamelesi yapılıyor sağlıkçılara verilen ödemelerden mahrum bırakılıyor
    Cevapla
  • Uğur 1 yıl önce Şikayet Et
    Ek ödeme döner sarmeya nöbet parası vb bircok şey saglıkçılar alıyor ve maaşlarında diğer kamu çalışanlarına göre yüksek bırdaki adaletsizlik diğer kamu çalışanlarına haksızlık yapılması
    Cevapla
  • Sektör 1 yıl önce Şikayet Et
    Özel sektordeki çalışanların tazminatlarını devlet garanti altına alsa asıl iyiliğin büyüğü bu olur patronlar iflas ettik diyor şirketin içi boş birşey alamiyorsun onbinlerce mağdur var bu sekilde
    Cevapla
  • USTA 1 yıl önce Şikayet Et
    SN.REİSİMİZ VE SN.NEBATi HAZİNE BAKANIMIZ BİZ EMEKLİLER SİZDEN RİCAMIZ ÖZEL BANKALAR EMEKLİLERE 10-15 BİN GİBİ PROMOSYON VERİRKEN DEVLET BANKALARI DALGA GEÇER GİBİ BİZ EMEKLİLERE SADECE 750 LİRA PROMOSYON VERİYORLAR YÜZBİNLERCE EMEKLİLERDE KREDİ KULANDIĞI İÇİN BAŞKA BANKALARA GİTMELERİNE İZİNDE VERMİYORLAR BU DURUMDA YÜZBİNLERCE EMEKLİLER MAĞDUR DURUMDA SİZLERDEN İYİ HABERLER BEKLİYORLAR
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...