Yunanistan'dan Türk uçaklarına yeni taciz

Ege Denizi'nde NATO görevi yapan Türk F-16 uçaklarını Yunan uçakları yine taciz etti. Türk uçakları radar kilidi atarak Yunan uçaklarına karşılık verdi.

GİRİŞ 25.08.2022 10:10 GÜNCELLEME 25.08.2022 10:38
Bu Habere 161 Yorum Yapılmış

Ege Denizi'nde NATO görevi yapan Türk uçaklarına, NATO üyesi Yunan F-16'larınca radar kilidi atılarak tacizde bulunuldu.

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Ege Denizi'nde icra edilen NATO'nun havadan erken ihbar AWACS uçağı ve Nexus Ace eğitim görevini gerçekleştiren 2 Türk F-16 savaş uçağı, 24 Ağustos'ta Yunanistan'a ait F-16 savaş uçakları tarafından radar kilidi atılarak taciz edildi.

Türk uçaklarının da radar kilidi atarak, Yunan uçaklarına gerekli karşılığı verdiği öğrenildi.

"YUNANİSTAN NATO GÖREVLERİNİ HEDEF ALMAYA DEVAM EDİYOR"

"Yunanistan'ın gerginliği artırmak için ısrarla NATO görevlerini hedef almaya devam ettiğini" belirten kaynaklar, yaşanan son taciz olayıyla Yunanistan'ın, kasıtlı ve planlı olarak bu davranışlara yöneldiğini ifade etti.

Daha önceki tacizde olduğu gibi bu olayda da NATO makamlarının bilgilendirildiğini aktaran bakanlık kaynakları, bu olayın, Yunanistan Savunma Bakanlığının bir önceki olayla ilgili yaptığı açıklamalarının gerçeği yansıtmadığının kanıtı olduğunu vurguladı.

Ayrıca Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Yunanistan'ın bu davranışının, NATO müttefiklik ruhu ile bağdaşmadığını ve uçuş emniyetini önemli ölçüde riske attığını kaydetti.

Türk Hava Kuvvetlerine ait F-16'lar, NATO'nun "Varlık Gösterme Harekatları" kapsamında Doğu Akdeniz'de uçuş gerçekleştirdiği sırada Yunanistan'a ait uçaklar tarafından radar kilidi atılarak taciz edilmişti.

Yunanistan Askeri Ataşesi Milli Savunma Bakanlığına çağrılmış ve Yunan uçaklarının NATO görevini tehlikeye atmasına sert tepki gösterilmişti.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 161
  • Cezayir firat 1 yıl önce Şikayet Et
    kilıt milit anlamam düşürün alçakları
    Cevapla
  • Engin Arif 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben; "gerekli karşılık verme"yi sadece, bizimkilerin de radar kilitlemesi yapıp hemen arkasından ateşleme düğmesine basmaları olarak anlarım. Soytarı kaliparyalar sanki hava kuvvetlerimizle alay ediyorlar ve gitgide de daha fazla şımarıyorlar. Düşürelim bir uçaklarını da biraz da onlar düşünsün. Yetti artık.
    Cevapla
  • kuzu 1 yıl önce Şikayet Et
    gerekli karsilik verildi ne oldu yunan ucaginimi düsürdünüz
    Cevapla
  • SU57 tek care 1 yıl önce Şikayet Et
    yunan havafilosunu son model ucaklarlan yeniliyor bu olaylar gün gectikce cogalcak taki TR ucagini düsürene kadar
    Cevapla
  • Dadaş 25. 1 yıl önce Şikayet Et
    bir tanesini indirin bir daha yapmazlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakanlıktan Ankara İl Emniyet Müdürlüğü açıklaması: Müfettiş görevlendirildi
Netanyahu: Saldırıların sonlandırılması talebini reddediyoruz