30 Ağustos'ta toplu taşıma ücretsiz mi? İETT, Marmaray; EGO ve ESHOT tarifeleri nasıl olacak?

Türkiye Cumhuriyeti'nde her yıl kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı, resmi izin günleri arasındadır. Ulusal bayramlar arasında yer alan 30 Ağustos'ta Ulaştırma Bakanlığı ve Belediyeler tarafından ulaşıma yönelik plan-programlar yapılıyor. Peki, yarın toplu taşıma araçları ücretsiz olacak mı? Her gün İETT, Marmaray; EGO ve ESHOT hatlarını kullanan on binlerce vatandaşı ilgilendiren bu sorunun cevabı yanıt buldu!

30 Ağustos'ta toplu taşıma ücretsiz mi? İETT, Marmaray; EGO ve ESHOT tarifeleri nasıl olacak?
30 Ağustos'ta toplu taşıma ücretsiz mi? İETT, Marmaray; EGO ve ESHOT tarifeleri nasıl olacak?
GİRİŞ 29.08.2022 21:17 GÜNCELLEME 29.08.2022 21:17
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Büyük Taarruz'un zaferle sonuçlandığı gün olarak kayıtlara geçen 30 Ağustos, 1924 yılından bu yana ülkemizde kutlanıyor. 81 vilayette Zafer Bayramı'na yönelik etkinlikler düzenlenirken, Bakanlık ve Belediye kademelerinde de planlama yapılıyor. Bilindiği üzere geçtiğimiz yıl toplu taşıma araçları ücretsiz olarak kullanılmıştı. İETT, ESHOT ve EGO araçları vatandaşa ücretsiz hizmet verirken, Valilikler tarafınca ulaşıma kapatılan yollar da duyurulmuştu. Bu yıl da benzer bir hazırlık yapıldı. Peki, 30 Ağustos'ta toplu taşıma araçları ücretsiz olacak mı? İşte, Marmaray; İETT, ESHOT, ANKARAY ve EGO'daki son durum!

30 AĞUSTOS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?

30 Ağustos Salı günü Zafer Bayramı olması sebebiyle toplu taşıma araçları ücretsiz olarak vatandaşa hizmet verecek. İzmir'den ESHOT, Ankara'dan EGO firmaları kendi iştiraklerindeki vasıtaların ücretsiz olarak çalışacağını kamuoyu ile paylaştı.

İstanbul'da sıklıkla kullanılan Marmaray'da sefer sayıları arttırılırken, İETT'de de ücretsiz ulaşım hizmeti verileceği vatandaşla paylaşıldı. Buna göre, Metro; Tramvay, Finiküler Hattı, Vapur Hattı ve otobüsler 24 saat boyunca ücret ödemesi yapılmadan yurttaşın hizmetinde olacak.

İETT kuyruğu

ESHOT'tan yapılan açıklamada: "30 Ağustos 2022 Salı gününün resmi tatil olması sebebi ile Cumartesi hareket saatleri uygulanacaktır" denildi. Benzer bir açıklama İETT ve EGO'nun resmi hesaplarından da yapıldı. 

İETT'nin açıklamasında İstanbulkart'a vurgu yapılırken, bu kart entegrasyonundaki araçlara ücretsiz olarak binilebileceği söylenildi.

Ankara EGO

Diğer taraftan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları sebebiyle yurt genelindeki bazı merkezlerde yol kapatma uygulamasına gidiliyor. Bu karar da Valiliklerin resmi internet siteleri üzerinden vatandaşla paylaşıldı. Örneğin başkent Ankara'da kutlamalar nedeniyle 17 cadde ulaşıma kapatılacak.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 4
  • 06 Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    evet ücretsiz hatta bugün ücretsiz olduğu halde kocaman 30 ağutos zafer bayramını kutlayan önündeki yazıyı görmeyen bilmeyen cahil bir toplumumuz var maalesef. Tarihini ve Geçmişini bilmeyen toplumlar geleceğine yön veremez. Mustafa Kemal Atatürk
    Cevapla
  • Dubra 1 yıl önce Şikayet Et
    Bayramlarda ücretsiz yapılıyor işi olmayanlar boş boş dolanıyor,işe gidecekleri zor duruma sokuyorlar. Bedava yapacağınıza yüzde elli yapın en azından, normal biletlerin fiyatlarını indirin.
    Cevapla
  • memet 1 yıl önce Şikayet Et
    Neden resmi ve dini bayramlarda bedava yapılır anlamıyorum gereksiz saçma bir uygulama en azından %50 indirimli tarife olabilir işi olan olmayan kullanıyor gereksiz kalabalık oluşuyor kullanan kullanmayan belli olur yarım biletle bence.
    Cevapla
  • Uğurmumcu 1 yıl önce Şikayet Et
    Tam tarifeli olduğunda doluluk olmuyor mu? Oluyor. Halk bayramlarda bari rahat etsin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız