Ankara Valisini dolandıracaklardı: 10 gözaltı!

Ankara Valisi Vasip Şahin’i cep telefonuyla arayıp para isteyen ve tehdit ettiği belirlenen şüphelilere yönelik Ankara merkezli 5 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 10 şüpheli gözaltına alındı.

Ankara Valisini dolandıracaklardı: 10 gözaltı!
Ankara Valisini dolandıracaklardı: 10 gözaltı!
GİRİŞ 02.09.2022 09:43 GÜNCELLEME 02.09.2022 15:46
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Ankara Valisi Vasip Şahin, dolandırıcıların hedefi oldu. Şahin’i cep telefonuyla arayan şüpheliler türlü sebepleri öne sürerek para istedi. İstediklerini alamayan dolandırıcılar Şahin’i bu kez de ailesiyle tehdit etti. Şahin’e parayı alamadıkları takdirde eşine çocuklarına zarar vereceklerini söyleyen zanlıların tehditlerinin bitmemesi üzerine Vali Şahin, ihbarda bulundu.

ANKARA MERKEZLİ 5 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYONDA 10 KİŞİ YAKALANDI

Şahin’in şikayetinin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Ankara Emniyet Müdürlüğü polis ekiplerince yapılan çalışmaların ardından şüphelilerin kimlikleri tespit edildi. Şahısları yakalamak için harekete geçen polis ekipleri Ankara merkezli 5 ilde gerçekleştirdikleri eş zamanlı operasyonla 10 kişi yakalayarak gözaltına aldı.

ZANLILARDAN 3'Ü TUTUKLANARAK CEZA EVİNE GÖNDERİLDİ

Şüphelilerden 4’ü Ankara Emniyetindeki sorgusunun tamamlanmasının ardından yargılanmak üzere Ankara Adliyesi’ne sevk edildi. Adliyeye sevk edilen zanlılardan 3’ü 'Tehdit', 'Hakaret' ve 'Nitelikli dolandırıcılık' suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğer zanlı kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

TERÖR BAĞLANTILARININ OLUP OLMADIĞI ARAŞTIRILACAK

Gözaltındaki 6 kişinin ifade işlemlerinin sürdüğü belirtildi. Operasyonda ele geçirilen dijital materyallerin ise incelemesi devam ediyor. Öte yandan, olayın perde arkasında terör bağlantısının olup olmadığının da araştırıldığı öğrenildi. 

KAYNAK: İHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 21
  • Omar 1 yıl önce Şikayet Et
    Valiyi bile dolandıracak cesaret sadece Türk milletinde olur.
    Cevapla
  • Haklı 1 yıl önce Şikayet Et
    Valiye kadar yükselmişler. Dolandırıcılık, baya, ticari bir hal almış. Piyasası olan bir iş. Vatandaş, hiç bir şey yapamaz.
    Cevapla
  • Mehmet ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaş dolandırılsa kimsenin umrunda olmaz vali olunca işler değişir adalet bu işte
    Cevapla
  • Nadir 1 yıl önce Şikayet Et
    5 ilde bütün polis teşkilatı adamların peşinde tabi nede olsa vali bu . benide şuan dolandırıyorlar sahte senetle kimse yakalanmadı yaklaşı 1 yıldır mahkemede sürünüyorum adamlar evinde işinde benim mallarıma cökecekleri günün hayaliyle bekliyorlar bende sabahlara kadar uyumuyorum
    Cevapla
  • İTTİHADI İSLAM 1 yıl önce Şikayet Et
    Artık zıvanadan çıkmış bunlar. Valiye de yapılıyorsa vay ki vay. Cezalar çok az kaldı ve mahkeme çok uzun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!