CHP'li Maltepe Belediyesi'nin rüşvet çarkında akılalmaz konuşmalar ortaya çıktı

Maltepe Belediyesi'nde dönen rüşvet skandalına ilişkin hazırlanan iddianamede dikkat çeken telefon kayıtları yer aldı. Rüşvetçi isimlerin önemli pozisyonlara getirilmesi, belediye içerisindeki personellerde bile huzursuzluk oluşturmuş.

GİRİŞ 02.09.2022 17:05 GÜNCELLEME 02.09.2022 17:37
Bu Habere 113 Yorum Yapılmış

CHP'li Maltepe Belediyesi'nde dönen rüşvet skandalıyla ilgili hazırlanan iddianameye yansıyan tapeler belediyedeki rüşvetin her kademe tarafından bilindiğini de gözler önüne serdi.

Başkan Ali Kılıç'ın danışmanı M. M. ile H. T. arasında geçen konuşmada M.M., kadroların yanlış oluşturulduğundan şikayet ediyor. M.M."Yani rahat hırsızlık yapsın diye mi koydu oraya Ali abi…yani duyunca bu ruhsat olayında rüşvet aldı o biliyorsun değil mi" diyerek Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü H. K.'nin rüşvet aldığına dikkat çekiyor.

Bir başka tapede ise M.M.'ün ilçedeki bir restoranda yer ayırmak istemesi ve "20 bin liranın üzerinde ödemeniz var " diyerek reddedilmesi üzerine, İBB'de Tasarım Müdür Yardımcısı olan eski Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Battal'la arasında, "İ…nelere bak, pazartesi gider gerekeni yaparız ya, ölçeriz biçeriz ne var ne yok orda bakarız" dediği öğrenildi.

"RAHAT HIRSIZLIK YAPSIN DİYE Mİ KOYDU"

Örgüt yöneticisi olan Maltepe Belediyesi Başkanı Ali Kılıç'ın eski yardımcısı ve şu anda ise CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Tasarım Müdür Yardımcısı olan Haydar Battal'ın birçok telefon konuşmasında yer aldığı da ortaya çıktı.

Battal'ın CHP'li meclis üyesi D. E.'la bir tapuda gerçekleşmiş yanlış satış işleminin düzeltilmesi için Maltepe Tapu Müdürü Y. C.'ın menfaat sağlamasına aracı olduğu anlatılan iddianamede, eski Başkan Yardımcısı danışman M.M. ile H. T. adlı bir kadının konuşması da dikkat çekti.  H. T., seçim döneminde Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın kadrolarını yanlış oluşturduğu yönünde konuşmalar yaparak, "yani rahat hırsızlık yapsın diye mi koydu oraya Ali abi…yani duyunca bu ruhsat olayında rüşvet aldı o biliyorsun değil mi" diyerek Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü'ne getirilen H. K. adlı kişinin ruhsat işlemlerinde rüşvet aldığını anlattığı konuşma yer aldı.

YEMİŞ İÇMİŞ ÖDEMEMİŞ BİR DE TEHDİT ETMİŞLER

Dükkanlara denetime gelecek görevlilerin usulsüz olduğu değerlendirilen işlemi görmezden gelmeleri için birçok işlemde şüphelilerin rüşvet aldığı gözler önüne serilen iddianamede, belediyede görevli önemli isimlerin restoranlarda hizmet alıp para ödemediği, ödeme istendiğinde ise zamanında yaptıkları usulsüzlükleri ortaya çıkaracakları yönünde tehdit ettikleri de belirlendi.

Battal'ın sekreterinin Maltepe'de bir restoranı arayıp 6 kişilik yer ayırmak istediğinde restorandaki görevli, belediye başkan yardımcısı M.M.'ün cari hesabının çok biriktiğini söyledi.

Bu durumu hazmedemeyen M.M. ise restoran sahibini arayıp fırçaladı. 20 bin liranın üzerinde ödeme yapması gereken M.M.'ün restoran sahibine "Çalışanınız ağzını toplasın, Haydar Başkanla kurumunuza vermiş olduğumuz kolaylıklar var, çalışanınızın kendini bilmez şekilde konuşmasının da hesabını bende hesabını yapayım" dediği ortaya çıktı. Diğer başkan yardımcısı Haydar Battal'ın ise M.M.'le yaptığı konuşmada, "i…nelere bak, pazartesi gider gerekeni yaparız ya, ölçeriz biçeriz ne var ne yok orda bakarız" diyerek restoran hakkında işlem yapacaklarını söylediği kaydedildi.

AL RUHSATI, VER PARAYI, "NAMIMIZ BÜYÜSÜN"

İddianamede yer alan konuşmalardan biri de rüşvetle dönen işlerin delili niteliğindeydi. Öyle ki Maltepe'de tekstil işiyle uğraşan H. Ş.'le belediye iştiraki şirketinde çalışan F. İ.'in telefon konuşması rüşveti kanıtlayan konuşmalardan sadece biriydi.

Mert adlı kişinin iş bitirme ruhsatı alamadığından Maltepe metro durağı yanına açacağı bakkal için ruhsat alamadığını ifade eden Şeker, "Alırsan adam parayı o dediğimiz şeyi halledecek" diyerek belediye iştiraki şirketinde çalışan F. İ.'i arayıp yardım istedi. İşsever ise "halletsin yaparız" şeklinde cevap verdi.

F. İ.'in iş arkadaşı Ufuk Yalçın'la Büyükbakkalköy Mahallesi'nde usulsüz olarak yapılan bir çalışmayla ilgili olarak konuştukları da anlatılan iddianamede, Yalçın'ın çalışmaya izin vermeleri doğrultusunda "yav bu sefer 100-150 de oğlum namımız büyüsün lan, ben olsam 200-250'den aşağı bitirmem oranın işini de" dediği dikkat çekti.

KAYNAK: SABAH-ARZU KAYA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 113
  • Murtaza 1 yıl önce Şikayet Et
    Maltepe eski sosyal işleri müdürü şimdiki zabıta müdürü HK Hüseyin köse oğlu yurt dışında okuttu
    Cevapla
  • dedem 1 yıl önce Şikayet Et
    abi bu malzemelerden bir cacık olmaz benden soylemesi dedi dedem
    Cevapla
  • cengiz 1 yıl önce Şikayet Et
    çalacaklar devleti dıpdızlak bırakıp kaçacaklar.Yaptılar ve yapıyorlar hırsız varrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
    Cevapla
  • mehmet demirel 1 yıl önce Şikayet Et
    bunların alayı hırsız........
    Cevapla
  • aslan 1 yıl önce Şikayet Et
    hangi parti olursa olsun Rüşvet alanın da verenin de Allah belasını versin.
    Cevapla
  • Murtaza 1 yıl önce Şikayet Et
    HK Hüseyin köse şimdi zabıta müdürlüğü yapıyor oğlu yurt dışında okuttu
    Cevapla
  • C.Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Amin..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrail'i kendi silahıyla vurdu! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü
Şike iddialarına tepki! Beşiktaş suç duyurusunda bulunacak