Hablemitoğlu suikastında yeni gelişme: Bulgaristan'dan Levent Göktaş'ın iadesi istendi

Hablemitoğlu suikastı zanlılarından Göktaş hakkındaki iade talepnamesi, Adalet Bakanlığınca Bulgaristan'a iletilmek üzere Dışişleri Bakanlığına gönderildi.

Hablemitoğlu suikastında yeni gelişme: Bulgaristan'dan Levent Göktaş'ın iadesi istendi
Hablemitoğlu suikastında yeni gelişme: Bulgaristan'dan Levent Göktaş'ın iadesi istendi
GİRİŞ 05.09.2022 18:08 GÜNCELLEME 05.09.2022 19:09
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Adalet Bakanlığı, Bulgaristan'da yakalanan Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastı zanlılarından firari emekli albay Mustafa Levent Göktaş hakkındaki iade talepnamesini, Bulgaristan'a iletilmek üzere Dışişleri Bakanlığına gönderdi.

Hablemitoğlu suikastının zanlılarından Göktaş'ın, Bulgaristan'ın Svilengrad şehrinde yakalanmasının ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Göktaş'ın iadesine yönelik talepname hazırladı.

Adalet Bakanlığı, iade talepnamesi dosyasını Bulgaristan'a gönderilmek üzere Dışişleri Bakanlığına iletti.

NE OLMUŞTU?

Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu, 18 Aralık 2002'de Ankara'da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetti.

Ukrayna’ya kaçan Hablemitoğlu'nun katil zanlısı eski binbaşı Gökhan Nuri Bozkır, 27 Ocak’ta Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) operasyonuyla yakalanarak Türkiye’ye getirildi, suikastla ilgili olarak Levent Göktaş’ın ismini verdi.

Hakkında yakalama kararı bulunan Göktaş, Hablemitoğlu suikastının planlayıcısı olmakla suçlanıyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturmasında 6 şüpheli daha gözaltına alındı.

Bozkır ve 2 şüpheli tutuklanırken diğerleri serbest bırakıldı.

Genişletilen soruşturmada savcılık Haziran ayında yeni bir operasyon başlattı.

Levent Göktaş ve Fikret Emek’in de bulunduğu 9 şüpheli için gözaltı kararı verildi, 8 kişi gözaltına alındı ancak Göktaş’a ulaşılamadı.

Adalet Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü, suikastın firari zanlısı emekli albay Mustafa Levent Göktaş için hazırlanan kırmızı bülten talebini 27 Ağustos'ta Interpol Genel Sekreterliği'ne göndermişti. Bunun üzerine emekli albay Göktaş için kırmızı bülten çıkarılmıştı.

Gözaltı kararları sonrası sosyal medyada "Levent Göktaş" ismiyle açılan hesaptan yapılan ve organize suç örgütü lideri Sedat Peker karşıtı ifadelerin de yer aldığı açıklamada, "Saray’daki bazı isimlerin ifşa edileceği" söylenmişti.

Bu paylaşımlardan iki gün sonra Göktaş’ın avukatı Hüseyin Ersöz bir açıklama yayımlayarak, "müvekkiliyle bu süreçte bir iletişim kuramadığını ama hesabın sahte olduğunu" söylemişti.

KAYNAK: İHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 9
  • Kurbağalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Erbaalı, çerkes, her şeyi bilen adam
    Cevapla
  • Rafet 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu hablemitoğlunun ailesi yok mu, çıksa deseler ya Levent Göktaş kahraman filan değildir, adi bir katildir deseler ya. Niye her şeyi hükümetin sırtına yüklerler. Yoksa nasıl olsa olan oldu bari biz yine Darbeyi Müslümanlara vuralım, o daha karlı iş mi diyorlar. İnsan bir konuşur bar. CHP den umut yok, onlar dün sk dediğine bu gün kara derler, menfaatçi ler ordusu. Kendi ölüsüne bile sahip çıkmayanlar topluluğu CHP.
    Cevapla
  • ulucak 1 yıl önce Şikayet Et
    bu adam hüküm giyerse avukatı ismail saymazda terör örgütüne yardım ve yataklıktan teröristi övmekten ceza alırmı....
    Cevapla
  • Akinaslan 1 yıl önce Şikayet Et
    boşuna istemeyin nede olsa hakimler şartlı tahliye edecekler
    Cevapla
  • Aç kapa artema 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerikan cia arkasında vermezlerki derin devletin adamını kurtlar vadisindeki iskender karekteri efendi 9 canlıydı biliyorsunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den 36 milyar TL'lik görüşme! ABD'den açıklama geldi
Flaş gelişme! Beşiktaş, Nuri Şahin'le masaya oturuyor!