10 yıl önceki acı halen tazeliğini koruyor

Afyonkarahisar’da 5 Eylül 2012’de 25 askerin şehit olduğu, 3’ü asker 8 kişinin de yaralandığı mühimmat deposu patlamasının yıl dönümü dolayısı ile facianın meydana geldiği kışla içerisinde tören düzenlendi.

GİRİŞ 05.09.2022 23:34 GÜNCELLEME 06.09.2022 10:36
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

5 Eylül 2012’de kent merkezindeki Ataköy Mahallesinde bulunan Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda el bombaları, obüs top mermileri ve havan topu mermilerinin bulunduğu depoda patlama meydana geldi.

Patlamada 25 asker şehit olurken, 3’ü asker 8 kişi de yaralandı. Yaşanan acı olayın yıldönümünde patlamanın yaşandığı kışlada basına kapalı şekilde anma töreni düzenlendi. Törene askeri erkan ile birlikte Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Kübra Teymur, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, protokol üyeleri ve şehit yakınları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından şehitler için Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu. Sonrasında ise kışla içerisinde yapılan şehitlikte mezarlara çiçek bırakıldı ve dua edildi. Duayı İl Müftüsü Sinan Kazancı yaptı.

“Gerçekten evlat acısı çok zor”

Tolga Taştan’ın babası Ali Taştan, 10 yıl önceki acının aynısını halen yaşadıklarını belirterek, oğluyla birlikte bütün şehitlere rahmet diledi. Kendilerinin halen patlamanın nasıl olduğunu düşündüklerini ifade eden Taştan, “Ülkemizde her gün şehitler ve gaziler gelmekte. Tüm şehitler, gaziler, askerimiz, polisimizle birlikte herkese şunu söylemek isterim, gerçekten evlat acısı çok zor. Rabbim hiçbir canlıya evlat acısı tattırmasın. Şehitlerimizin ruhları şad olsun. Her yıl o gün yani 5 Eylül yaklaştığında ayaklarım titriyor. Çünkü biz çocuklarımızı görmedik, bir tabut koyduk mezara. Bir baba olarak bu acı gerçekleri söylemek istiyorum. O gün ne oldu? Nasıl oldu da bu patlama oldu” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • oku-yorum 1 yıl önce Şikayet Et
    layik lık kanımıza işlemiş 80 yılda, o bizi bıraksa biz onu bırakamıyoruz.nice şehitler geldi geçti mezar taşı yok, ama biz şehidin layık olduğu muameleyi layiklik adına mermere karanfil bırakarak kendimizi anlık kibire ,övgüye bırakıyoruz.
    Cevapla
  • ertuğrul baloğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    patmadan 5 yıl sonra bu konu araştırılıyordu. bazı süpheler vardı. fetö ve dış güçler izi aranıyordu. sonuç ne oldu bilmiyorum ama başlandıysa araştırma, sonlandırılması gerekmez mi?
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim tüm şehitlerimize rahmeti ile muamele eylesin. Çok zor bir durum. parlamanın olduğu günü tv haberlerinden hatırlıyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan Bahçeli'nin DEM Parti çıkışına destek: Bedelini ödemeye hazır olmalılar
Turgut Özal'a ait 'gizli' PKK dosyası sahaftan çıktı!