Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor: Hangi icralık borçlar silinecek?

Türkiye'de yeni yasama yılı öncesinde müjdeler art arda geliyor. Sözleşmeli öğretmene kadro fırsatı ve binlerce kişiye kira öder gibi ev sahibi olma imkanı sunulurken bu kez icralık borçları olanlara yönelik bir düzenleme de yola çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir önceki gün düzenlenen Kabine Toplantısı'nda hangi tutarda borçların silineceğini ve ne zaman işleme alınacağını duyurdu. İşte, icralık borçlara yönelik hazırlanan son düzenlemenin detayları!

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor: Hangi icralık borçlar silinecek?
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor: Hangi icralık borçlar silinecek?
GİRİŞ 06.09.2022 10:35 GÜNCELLEME 06.09.2022 10:36
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 27. Dönem 6. Yasama Yılı hazırlıkları son sürat devam ediyor. İktidarı oluşturan Cumhur İttifakı da vatandaşa yönelik müjdeleri birbiri ardına açıklıyor. Hatırlanacağı üzere son olarak sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınması ve sosyal konut projesi ile binlerce yurttaşın ev sahibi olması gündeme gelmişti. Tıpkı bu atılımlar gibi bir süredir gündemde yer edinen icralık borçların tasfiyesine yönelik ilk açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'deki Kabine Toplantısı'nın akabinde kameraların karşısına geçerek hangi borçların silineceğini ve yeni düzenlemenin detaylarını vatandaşla paylaştı.

İCRALIK BORÇLARA DÜZENLEME YOLDA!

Covid-19 dönemiyle beraber hayatımıza giren ve son iki yıldır başkent Ankara'da düzenlenen Kabine Toplantısı'nın sonuncusu 5 Eylül Pazartesi günü organize edildi. Toplantının akabinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin gündemine yönelik bir dizi açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Yunanistan'ın hukuk tanımaz hamleleri, ülkemizin ekonomik anlamdaki yükselişi ve Pakistan'a yapılacak yardımdan söz eden Erdoğan, icralık borçlara da değindi. Cumhurbaşkanı, yeni düzenleme için kurmaylarının harekete geçtiğini; sürecin Adalet Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı çatısı altında devam edeceğini aktardı.

HANGİ BORÇLARI KAPSIYOR?

Cumhur İttifakı'nın gündeme getirdiği icralık borçlar, 2 bin lira ve altını kapsıyor. Kabine Toplantısı'nda alınan son kararla beraber vatandaşın icra takibine uğramasına sebebiyet veren bu tür borçların silineceği kamuoyu ile paylaşıldı.

Ayrıca 15 Ağustos ve öncesindeki dosyaları kapsayacağı bilgisine de yer verildi. Bu sayede 10 milyona yakın dosya ve 5,5 milyon kişi 2 bin lira ve altındaki icraya sebebiyet veren borçlarından kurtulmuş olacak.

TARİH VERİLDİ!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, icralık borçlarla ilgili düzenlemenin Ekim ayında başlayacak yeni yasama yılıyla birlikte yürürlüğe alınacağını; Cumhur İttifakı sıralarının bu amaç uğruna hamlede bulunacağını vatandaşla paylaştı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi

Buna göre 2 bin liranın altındaki borçlar gider olarak gösterilip vergiden düşürülecek. Borçların tasfiyesine yönelik yasal düzenleme de Ekim ayıyla birlikte tekrar gündeme getirilecek.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 7
  • Metin 1 yıl önce Şikayet Et
    Buradan tüm avukatların ve icra dairelerinin yaptığı bir zulme son verilmesi için yazıyorum, borcu bittiği için sistemden otomatik olarak dosyaların kapanmasını istiyorum, dosyalar açık kaldığından dolayı faiz işletip milleti mağdur ediyorlar, bu zulmün son bulması için acilen bu konuda yasa çıkarılmalı ve ödemesi yapılan icra dosyasının hemen kapatılması sağlanmalıdır.
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    borç yiğidin kamçısıdır silinemez
    Cevapla
  • remzi 1 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlunun bir şeye yaramadığını söyleyenler haberi iyi okusun :d
    Cevapla
  • Muro 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu birşeye yaramaz
    Cevapla
  • Okuyucu 1 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlar borç namustur ilkesiyle ekmek teknesini satıp borçlarını ödedi. Kendi işini yapıp kendi kendine yetebiliyorken başkasının işçisi oluverdi. Elinden kaybettiklerini kim verecek. İcralık 2000 tl altındaki borçlar ancak su borcu olur. Elektrik borçları zaten ödenmediğinde elektriği kesiyorlar, o da faiziyle birlikte 2000 tl nin üstünde oluyor genelde.
    Cevapla
  • teo 1 yıl önce Şikayet Et
    OOHHHH ne ala memleket ye iç keyif yap devlet borcu ödesin biz borcumuzu ödemek için sıkalım kendimizi hep ihtiyaçlarımız erteleyelim millet gezssin fink atsın devlet borcu ödesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Pistte korku dolu anlar! Dev uçak az kalsın çakılıyordu
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı