Tokat'ta belde belediye başkanının makam aracına silahlı saldırı

Tokat'ın Erbaa ilçesinde belde belediye başkanının makam aracına düzenlenen silahlı saldırıda MHP İl Genel Meclis Üyesi Ünal Umay yaralandı.

GİRİŞ 07.09.2022 00:48 GÜNCELLEME 07.09.2022 01:42
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Tanoba Belde Belediye Başkanı Vural Özdemir’in kullandığı 60 ER 134 plakalı makam aracına akşam saatlerinde Erbaa-Tanoba yolu Koçak köyü mevkisinde kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce ateş açıldı.

Araçta bulunan MHP'li Umay’ın başından yaralandığı saldırıdan Özdemir yara almadan kurtuldu.

Özdemir, camları kırılan makam aracıyla Umay'ı Erbaa girişine kadar getirdi. Umay burada ambulansa alınarak Erbaa Devlet Hastanesine kaldırıldı. Umay’ın ilk müdahalenin ardından ameliyata alındığı öğrenildi.

Jandarma ekipleri, saldırgan ya da saldırganların yakalanması için çalışma başlattı.

Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl de hastaneye gelerek doktorlardan bilgi aldı.

MHP'Lİ BULUT, SİLAHLI SALDIRI OLAYINI DEĞERLENDİRDİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tokat Milletvekili Yücel Bulut, MHP'li meclis üyesinin silahlı saldırıda yaralandığı olayla ilgili yaptığı açıklamasında "Olay tüm yönleriyle inceleniyor ve irdeleniyor. Bunun neticesine elbette ki yargının yapacağı soruşturmaya yönelik biz de bu vesileyle öğrenmiş olacağız" dedi.

Tokat'ın Erbaa ilçesine bağlı Tanoba Belde Belediye Başkanı Vural Özdemir'in makam aracna silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıyı Başkan Özdemir, cam kırıkları nedeniyle hafif sıyrıklarla atlatırken MHP İl Genel Meclis üyesi Ünal Ümay tabancandan çıkan mermi çekirdeği ile başından yaralandı. Yaşanan olayın ardından Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tokat Milletvekili Yücel Bulut, Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl ile birlikte Erbaa Devlet Hastanesinde tedavisi devam eden Ümay'a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

"MENFUR BİR SALDIRININ HEDEFİ OLDULAR"

Basın mensuplarına hastane bahçesinde açıklamalarda bulunan MHP'li Bulut, "Akşam saatlerinde hepimizi üzen bir haber aldık ve şu anda bu nedenle de Erbaa Devlet Hastanesindeyiz. Belediye Başkanımız Sayın Özdemir Bey ve il genel meclisi üyemiz Ünal Ümay Bey maalesef bu akşam henüz aydınlatılamamış, menfur bir saldırının hedefi oldular. Belediye başkanımız çok şükür yara almadan bu saldırıdan kurtuldu. Şu anda aramızda birlikteyiz. Ünal Ümay Bey'in de operasyonu başhekimlerimizle görüştük başarılı bir şekilde geçmiş, endişe edeceğimiz bir durum yok. Şu an yoğun bakımda. Ancak vücudundan isabet eden kurşun ve parçaları çıkartılmış durumda. Başhekimimizin, doktorlarımızın bize vermiş olduğu bilgiler hiçbir hayati tehlikesinin bulunmadığı ve elhamdülillah bu saldırıdan inşallah tez zamanda şifasını bularak kurtulmuş olacağı yönünde" dedi.

"HAYATİ TEHLİKENİN OLMAMASI DA BİZİ SEVİNDİREN TARAF"

MHP'li Bulut, endişe edilecek bir durum olmadığını, olayın aydınlatılması için güvenlik güçlerinin çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, "Olay tüm yönleriyle inceleniyor ve irdeleniyor. Bunun neticesine elbette ki yargının yapacağı soruşturmaya yönelik biz de bu vesileyle öğrenmiş olacağız. Şu anda bu konu üzerinde bir yorum yapmak, fikir yürütmek yahut da her köşe başında bu konuyu konuşmanın da dediğim gibi hiçbir faydası olmayacak. En sağlıklı olan birkaç gün içerisinde kolluk kuvvetlerimizin bu olayı aydınlatacağı ve neticesinde hep beraber öğreneceğimiz yönünde. Dolayısıyla bunu da sabırla beklemenizi çıkacak dedikodulara kulak asmamanızı, sükunetle, yargının vereceği kararı beklemenizi rica ediyorum. Olayın her kimse faili değerli kadar şüpheniz olmasın ki çok kısa bir zaman içerisinde kolluk kuvvetlerimiz tarafından muhakkak tespit edilecek ve yargı organlarına teslim edilecek. Tekrar bütün arkadaşlarımıza gösterdikleri özveri nedeniyle burada tuttukları nöbet nedeniyle şükranlarımı sunuyorum. Allah hepinizden ayrı ayrı razı olsun. Hepinize tekrar geçmiş olsun. Çok şükür ki Allah beterinden saklasın. Yani elbette ki talihsiz bir olay ama şu anda bir hayati tehlikenin olmaması da bizi sevindiren taraf" diye konuştu.

BAŞKAN ÖZDEMİR: OLAY ADLİ MERCİLERCE ARAŞTIRILIYOR

Silahlı saldırıyı cam kırıklarıyla hafif yaralı olarak atlatan Tanoba Belde Belediye Başkanı Vural Özdemir ise yaşanan olayı değerlendirerek, "Beldeye giderken nereden geldiğini bilmediğimiz bir şey isabet etti. Sağlığımda benim çok şükür bir şeyim yok. Ünal ağabeyimde de hayati tehlike yok çok şükür. O yüzden buraya kadar gelenlerin ayaklarına sağlık. Hepinize teşekkür ediyorum. Olay adli mercilerce araştırılıyor" ifadelerini kullandı.

Olay; Erbaa ilçesi Koçak Köy yolunda meydana geldi. MHP'li Tanoba Belde Belediye Başkanı Vural Özdemir idaresindeki makam aracına ormanlık alandan kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ateş edildi. Sihalı saldırıda Tanoba Belediye Başkanı Vural Özdemir, cam kesiği sonucu kolundan yaralandı. Araçta yanında bulunan MHP İl Genel Meclis üyesi Ünal Ümay ise kafa bölgesinden yaralandı.

KAYNAK: AA, İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Aslı 1 yıl önce Şikayet Et
    bana belediyeden istediği koparamamış arsızın uğursuzun biridir gibi geliyor
    Cevapla
  • aga 1 yıl önce Şikayet Et
    bu il başkanı ve meclis üyelerinin en az 1 haftalık telefon kayıtlatına bakılsa, ki sanırım bu yapılacak zaten, sol sağ kim se ortaya birşeyler.
    Cevapla
  • Turan 1 yıl önce Şikayet Et
    Geçmiş olsun
    Cevapla
  • Batıdangelen 1 yıl önce Şikayet Et
    Uzak mesafeden, dengeli ve vurmaya dönük bir atış gibi görünüyor. Tokat ve çevresinde yine PKK ve işbirlikçisi diğer sol gruplara dönük arama, tarama faaliyetleri başlar yakında. Kardeşlerimize geçmiş olsun...
    Cevapla
  • Adem Öztürk 1 yıl önce Şikayet Et
    Büyük geçmiş olsun camiamıza inşallah failler bulunur cezasını bulur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dilan Polat davasında yeni gelişme: Vergi suçundan tahliye edildiler
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü