Gaziantep’te 'toplu mezar kazılıyor' iddiasında bulunan provokatör yakalandı!

Gaziantep’te "toplu mezar kazılıyor” iddiasında bulunan provokatör M.H. yakalandı. Şahsın; tehdit, hakaret, mala zarar verme, kasten yaralama, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, hırsızlık vb. gibi suç kayıtlarının olduğu öğrenildi.

GİRİŞ 10.09.2022 17:03 GÜNCELLEME 10.09.2022 17:14
Bu Habere 111 Yorum Yapılmış

Sosyal medya hesabından Gaziantep'te toplu mezarların kazıldığı iddiasında bulunan provokatör M.H. yakalandı.

Şahsın; tehdit, hakaret, mala zarar verme, kasten yaralama, şantaj, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, hırsızlık ve yankesicilik vb. gibi suç kayıtlarının olduğu öğrenildi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN AÇIKLAMA

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, toplu halde mezar kazılması hazırlıklarının büyükşehirler için rutin bir uygulama olduğunu bildirdi.

Belediyeden yapılan açıklamada, dün sosyal medyada yayınlanan bir videoda Gaziantep'teki bir şehitlikte 'toplu mezar kazıldığı' öne sürülerek, toplumu paniğe sürükleyici, asılsız ve mesnetsiz iddialar yer aldığı aktarıldı.

"RUTİN UYGULAMA"

Bu iddialara ilişkin kamuoyunun bilgilendirilmesine gerek duyulduğu belirtilen açıklamada, toplu halde mezar kazılması hazırlıklarının büyükşehirler için rutin bir uygulama olduğu vurgulandı. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Gaziantep gibi nüfusu 2 milyonu aşmış, günlük en az 35 cenazenin olduğu şehirlerde bu durum, cenaze hizmetlerinin yetişmesi açısından elzemdir. Ayrıca Gaziantep, Türkiye'de olağanüstü bir afet durumunda kullanılmak üzere belli miktarda mezarın hazır edilip AFAD Başkanlığına bildirmesi gereken iller arasındadır. Bunun dışında meteorolojik zorunluluklardan, kış aylarındaki soğuklar sonucunda toprağın donması sebebiyle ciddi miktarda mezar yerinin hava koşulları daha uygunken kazılıp kış aylarına hazır tutulması gerekmektedir. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından önceki yıllarda da bu konuyla ilgili açıklama yapılmıştır. Ancak bu sene konunun daha farklı ve toplumu olumsuz anlamda etkilemek amaçlı kullanıldığı görülmektedir. Vatandaşlarımızın kaynağı belli olmayan sosyal medya paylaşımlarına itibar etmemelerini rica ederiz."

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Koordinatörü İdris Kardaş da, provokatöre ilişkin paylaşımda bulundu.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 111
  • Misafir65 1 yıl önce Şikayet Et
    Vay çakal vay.
    Cevapla
  • REİS 1 yıl önce Şikayet Et
    Terminatör yok yok ama adam benden daha serbest yaşıyo
    Cevapla
  • yiğido 1 yıl önce Şikayet Et
    Şahısın suratına bakınca ne olduğu aşikar. Kaldı ki hırsızlık yankesicilik vb adi kalitesiz ruhu nedeni ile her işin adamı. Sosyal Medyada her gördüğünüze inanmayın böyle çapsız boş kabadayı adamların işleri. Kış geliyor bu her memleket de Mezarlıklarda olağan Kış hazırlığıdır.
    Cevapla
  • Devlet adamı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunun ne kadar çapı var ki kaç kişiye ulaşabilmiş. Valla dünya çok acayip oldu.
    Cevapla
  • Doğan 1 yıl önce Şikayet Et
    İtibar görmesi için yeterince suç dosyası var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk SİHA'lar başrolde: Türkiye, Afrika ülkelerinin devlet gücünü artırıyor!
Kamuda yeni dönem! Erdoğan detayları paylaştı! Fahiş fiyat açıklaması: Çalışmalar başladı