Ege'de Yunan provokasyonu! Türk botlarını görünce kaçtılar

İçişleri Bakanlığı Sahil Güvenlik Komutanlığı, bugün öğle saatlerinde Çanakkale'nin Bozcaada ilçesi açıklarında uluslararası sularda seyir halindeki gemiye, Yunanistan Sahil Güvenlik unsurları tarafından taciz ateşi açıldığını duyurdu.

GİRİŞ 10.09.2022 20:15 GÜNCELLEME 11.09.2022 00:27
Bu Habere 296 Yorum Yapılmış

Sahil Güvenlik Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, bugün saat 13.27'de Çanakkale Gemi Trafik Hizmetleri (VTS) tarafından Bozcaada'nın 11 deniz mili güneybatısında uluslararası sularda seyir halindeki Komoros bayraklı "Anatolian" isimli Ro-Ro gemisine 2 Yunanistan Sahil Güvenlik unsuru tarafından taciz ateşi açıldığı bildirildi.

Bildirim üzerine olay yerine 2 Türk Sahil Güvenlik Botu gönderildi.

Türk botlarının gelmesi üzerine Yunan Sahil Güvenlik birimlerinin bölgeyi süratle terk ettiği belirtildi.


Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"10 Eylül 2022 tarihinde saat 13.27'de Çanakkale VTS (Gemi Trafik Hizmetleri) tarafından Çanakkale ili Bozcaada 11 deniz mili güneybatısında uluslararası sularda seyir halinde olan Komoros bayraklı "Anatolian" isimli Ro-Ro gemisine 2 Yunanistan Sahil Güvenlik unsuru tarafından taciz ateşi açıldığının bildirilmesi üzerine olay mahalline derhal 2 Sahil Güvenlik Botu sevk edilmiş, bölgeye intikal eden Türk Sahil Güvenlik Botlarının Yunan unsurları tarafından tespit edilmesi üzerine Yunan unsurları bölgeyi süratle terk etmiştir.

Uluslararası hukuk kuralları hiçe sayılarak açılan taciz ateşi sonrasında gemide bulunan 18 personelde (6 Mısır, 4 Somali, 5 Azerbaycan uyruklu şahıs ve 3 Türk vatandaşı) herhangi bir can kaybı yaşanmadığı ve yaralı personel olmadığı tespit edilmiştir.



ATİNA'DAN İZAHAT İSTENDİ

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre; 2 Yunan Sahil Güvenlik unsuru tarafından uluslararası sularda, Komoros Bayraklı 'Anatolian' isimli gemiye taciz ateşi açılması sonrası Dışişleri Bakanlığı harekete geçerek Yunanistan nezdinde Ankara ve Atina'da derhal girişimlerde bulundu.

Olayın protesto edildiği, durumun vahametine dikkat çekilerek derhal araştırılması ve izahat verilmesinin talep edildiği öğrenildi.

 

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 296
  • akıncı 1 yıl önce Şikayet Et
    yunanla savaşalım yazan Arkadaşlar lütfen!sadece adı komşu olan ülkelere bizi her tacizlerinde onlara hemen savaş mı açtık?Sakin olun sakin.Devletimiz ve Devlet Adamlarımız,Ordumuz ve Komutanlarımız var başımızda.Savaş en kolayı, önemli olan savaşmadan yenmek.Şanlı İslâm Ordularımız,Şanlı Selçuklu ve Osmanlı Ordularımız Zaferlerle dolu tarihimizde çok defa savaşmadan da kazanmışlardır.Düşmanlarımız kuzey güney doğu batı hava kara deniz tüm sınır hatlarımız boyunca bizi yokluyorlar,vatanımıza girecek boş bir kapı arıyorlar.Şimdi burçlarda nöbette Vatanımızda da çalışmaktayız.Petrol,Gaz kısa zamanda çıkarılır kuyular Bayrağımızla mimlenirse bizlere elleri mahkum omak istemiyorlar
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu direkt saldırıdır, savaş nedenidir. BM güvenlik konseyi neden acil toplatılmıyor.
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    O kadar da değil , höst ; 1 inci mesaj ; Karasularını 12 mile çıkaracakları , 2 inci mesaj ; Abdülhamid Han gemisini sözde deniz yetki bölgesine sokmayacakları , 3 üncü mesaj ; 12 yıl önce İsrail tarafından saldırılan gemi olduğu için , İsrail'in kendileriyle müttefik olduğunu vurguluyorlar .
    Cevapla
  • Bünyamin Öztürk 1 yıl önce Şikayet Et
    Resmen öldürmeye ateş etmişler. Buna taciz ateşi denmez. Bizimkiler niye sessiz duruyorlar anlamıyorum. Şu YPG'ye yapılacak harekat da bir senedir bekleyip duruyor. Onu da anlamış değilim.
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Mavi marmara gemisine benzer her hal.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kız kardeşiyle ayrı düşen küçük Kerem'in duygulandığı anlar yürekleri dağladı...
Erdoğan-Özel görüşmesinde neler konuşulacak? AK Partili Usta'dan önemli açıklama