Tunç Soyer tepki çeken sözlerini böyle savundu!

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yıl dönümünde yaptığı konuşmada Osmanlı'yı suçlayan CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer kendisini savundu.

GİRİŞ 11.09.2022 00:38 GÜNCELLEME 11.09.2022 01:16
Bu Habere 390 Yorum Yapılmış

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yıl dönümü etkinliklerinde konuşma yapan CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, işgalci Yunanistan'a tek kelime etmezken, Osmanlı'yı suçladı.

Soyer'in sözleri her kesimden insanın büyük tepkisini çekti.

'NUTUK'TAN İLHAM ALDIM'

Konuyla ilgili HaberTürk canlı yayınında açıklamada bulunan Soyer, "Aslında bunlar benim sözlerim değil, ben Nutuk'tan ilham aldım" dedi.

Yunanistan'ın adını anmamasını "Emperyalistler diyerek bahsettim" sözleriyle açıklayan Soyer, kendisine yönelik eleştirilere şu sözlerle yanıt verdi:

"Eleştirilere hiçbir şey demem. Ben ve benim gibi düşünen arkadaşlarımın Osmanlı ile bir meselesi yok. Osmanlı bizim atalarımız. Ama Kurtuluş Savaşı döneminde yani 1.. Dünya Savaşı sırasında ve sonrasında bu ülkeyi emperyalist güçlere teslim edenlerle hiç mi hesabımız olmaz? Elbette hesabımız olacak." 

YUNANİSTAN SORUSU: BUNU BANA NEDEN SORUYORSUNUZ...


Yunanistan ile son dönemde yaşanan gerilim hakkında ne düşünüyorsunuz?' sorusuna Soyer, ''Bunu bana neden soruyorsunuz, bunu doğru muhataplarına sormalısınız. Ben barıştan yanayım.' diye cevap verdi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 390
  • Gazi Şehir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sanki Kuran'ı Kerim'den almış gibi konuşuyor nutuk'u yazan da bir fani gibi ölüp gitti yaptıklarının hesabını veriyor.
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen kimi kandırıyorsun karşında 1930 lu yılların insanları yok
    Cevapla
  • Milliyetçi türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Ataları gitmiş ama tohumları kalmış kanı bozuk alçak
    Cevapla
  • Meraklı 1 yıl önce Şikayet Et
    Açıklamanızda kardeşlik ve barıştan yana olduğunuzu; bu kapsamda ülkenizi işgal etmiş, canınıza, malınıza, namusunuza kasdetmiş Yunana hoşgörü, barış ve kardeşlikten bahsediyorsunuz. Peki İzmir'i Yunan işgalinden kurtaran Paşaları, askerleri yetiştiren Osmanlı'ya bu duygularınızdan hiç mi kalmadı?!...
    Cevapla
  • bülent 1 yıl önce Şikayet Et
    Geldikleri gibi gitmemişler demek ki!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
13 ilde nefes kesen operasyon: 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi
Amerikalılar bu defa da akreplerimize göz dikti!