"Mavi Marmara", 12 yıl sonra uluslararası sularda bu kez Yunanistan'ın hedefi oldu

Yunanistan sahil güvenlik birimlerinin, Bozcaada açıklarında dün taciz ateşi açtığı "Anatolian" isimli geminin, önceki yıllarda yük gemisine dönüştürülen İsrail'in uluslararası sularda saldırdığı "Mavi Marmara" olduğu ortaya çıktı.

GİRİŞ 11.09.2022 10:46 GÜNCELLEME 11.09.2022 10:58
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Yunanistan sahil güvenlik unsurlarının, dün saat 13.27'de Bozcaada açıklarındaki uluslararası sularda seyir halindeyken taciz ateşi açtığı ticari geminin, İsrail ordusunun, 2010 yılında Gazze Şeridi'ne insani yardım ulaştırmayı hedefleyen "Özgürlük Filosu"nun 6 gemisinden en büyüğü "Mavi Marmara" olduğu anlaşıldı.

Yunanistan'ın saldırısı ile "Mavi Marmara", uluslararası sularda İsrail'in ardından ikinci kez hedef haline gelmiş oldu.

Eski adı Mavi Marmara olan "Anatolian", üzerinde ipotek ve haciz bulunduğu için geçen yılın kasım ayında açık arttırma sonucu bir şirkete satılmış, yük gemisi olarak hizmet vermeye başlamıştı.

Gemide bulunan 18 personelin (6 Mısır, 4 Somali, 5 Azerbaycan uyruklu şahıs ve 3 Türk vatandaşı) yaralanmadığı saldırı sonrasında Sahil Güvenlik Botları refakatında “Anatolian” isimli Ro-Ro gemisi Karanlık Liman mevkisinde demirledi. “Anatolian” isimli Ro-Ro gemisi gündüz görüntülendi.

GEMİDE YAŞADIKLARINI ANLATTI: ÜZERİMİZE DOĞRU ATEŞ AÇTILAR

Saldırı sonrasında yaşadıklarını anlatan gemi yetkilisi Cengiz Oluç, “Ege’den Bozcaada’ya doğru seyir halindeydik. Yunanistan Sahil Güvenlik Botunun üzerinde olduğumuzu gördük, bize durmamızı emrettiler. Durmayıp devam edince ikinci bir bot daha geldi. Üzerimize doğru ateş etmeye başladılar. Botlardan bir tanesi geminin altına halat atmaya çalıştı. Daha sonrasında Türk Güvenlik Güçlerinden yardım istedik. Türk Sahil Güvenlik ekiplerinin geldiklerini görünce bölgeyi terk ettiler. Yaşadıklarımız yaklaşık olarak yarım saat sürdü. Olay sırasında biraz gerildik ama sakindik, gemide bulunan birkaç arkadaşımız biraz panikledi. Gemide bulunan personelin çoğu başka ülkenin vatandaşı, başka bir ülkede başlarına böyle bir olay gelince paniklediler. Saldırıda yaralanan olmadı” dedi.

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 32
  • Serdar 1 yıl önce Şikayet Et
    Türk ticari gemilere ağır silahlı bir manga gönüllü ( tabi ki ücreti de verilerek) güvenlikçi oluşturulmalı
    Cevapla
  • Oktay 1 yıl önce Şikayet Et
    Sıradaki hamlaleri bir Türk askeri gemisi yada uçağı yada sihasi.adim adım yapılıyor bunlar.turkiyenin sınırlarını test ediyorlar.
    Cevapla
  • gurbetci 1 yıl önce Şikayet Et
    ne dertli kaderi varmis mavi marmaranin
    Cevapla
  • Vatandas 1 yıl önce Şikayet Et
    Geminin rengi gibi israil bayragı
    Cevapla
  • Çankırı lı 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahu bu tip gemileri iyi silahlarla donatın. Normal gemi güzergahına devam ettirin. Yunan itleri taciz ateşi açtığında Çok kuvvetli bir şekilde ölümcül karşılık verilerek tacizciliğe yeltenenlerin alayını eşek cennetine yollayın ki , Bir daha yeltenirken iyice düşünsünler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IBAN'la vergi kaçıran yandı! Her fiş için 3 bin 400 lira ceza
Başkan Erdoğan o tarihi bekliyor! 'Rapor' gelince...