Evlat nöbetindeki babadan HDP'ye sert tepki

Evlat nöbeti tutan Süleyman Aydın, "Bizim çocuklarımız şu arkamda gördüğünüz partiye girdiler ve bir daha çıkmadılar. Bu kapı, Meclis'e açılıyor; arka kapısı da Kandil'e açılıyor. Bunu artık herkes biliyor" dedi.

Evlat nöbetindeki babadan HDP'ye sert tepki
Evlat nöbetindeki babadan HDP'ye sert tepki
GİRİŞ 11.09.2022 16:13 GÜNCELLEME 11.09.2022 16:14
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PKK'nın kaçırdığı çocukları için aileler, 3 Eylül 2019'da HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde evlat nöbetine başladı.

304 ailenin dönüşümlü olarak sürdürdüğü nöbette, 1105'inci güne girildi. Bugüne kadar 37 aile, çocuklarına kavuştu. 2015 yılında kaçırılan oğlu Özkan için eylemini sürdüren Süleyman Aydın, "Gördüğünüz gibi binalarını kapatıp, kaçtılar. Buradan bir kez daha onlara sesleniyorum; değil 4 yıl, 40 yıl da geçse asla buradan kalkmayacağız. Burada evlatlarımızı istiyoruz ve çocuklarımızı HDP'den almadan asla kalkmayacağız" dedi.

Çaktığı kıvılcım 4 yıldır PKK'yı yakıyor! Şanlı direniş sınırları aştıÇaktığı kıvılcım 4 yıldır PKK'yı yakıyor! Şanlı direniş sınırları aştı



'HERKESTEN DESTEK BEKLİYORUZ'

Oğluna da seslenen Aydın, "Güvenlik güçlerine teslim ol. Bu vatanın evlatlarıyız. Annen hasta, ilaç tedavisi görüyor. Bu vatan hainlerinden bir an önce kaç gel, kurtul. Türkiye'nin dört bir yanından aileler, gelmiş hepsi evlatlarını istiyor. Haklı olarak evlatlarını istiyorlar. Bazıları diyor ki; neden HDP il binası önünde oturuyorsunuz? Çocuklarımızı nerede kaybetmişsek, orada arıyoruz. Bizim çocuklarımız şu arkamda gördüğünüz partiye girdiler ve bir daha çıkmadılar. Bu kapı, Meclis'e açılıyor; arka kapısı da Kandil'e açılıyor. Bunu artık herkes biliyor. Türkiye'nin dört bir yanından destek bekliyoruz" diye konuştu. 

KAYNAK: DHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    hdpliler kendi çocuklarını neden dağa yollamıyor madem çok seviyorlar örgütlerini selonun iki kızıda dağa gidec k yaşta ama bodruma tatile gidiyor neden kandile gitmiyir bunlar da bodruma gidiyor veya şu hdp vekillerinin çocukları hepsi avrupada okuyor neden suriyedeki kamplarda eğitim almıyorda avrupada alıyor eyyy pkk seviciler sizde bunları biraz düşünün eyer aklını ve beyniniz varsa
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sizi Kim Destelemiyorda Hepsi De vatan hayini
    Cevapla
  • Kasım Ocak 1 yıl önce Şikayet Et
    Kapatın terör yuvalarını
    Cevapla
  • garip 1 yıl önce Şikayet Et
    bu madur edilmiş aileleri kaçırılan çocukları görmemezlikten gelip aponun heykelini diktireceğim diyenleri duymamazlıktan gelip halkın tepkisini kulak arkası eden yamyamlar hala hdpkaka ya bakanlık vermekten selattinin serbest kalmasından cezaevlerindeki hainleri serbest bırakıp devlet kurumlarına yerleşmekten bahseden vatansızlar bu vatansızlara oy verip destekleyenler biraz milliyetci olun biraz vatansever olun merhamet ve vicdan sahibi olun bunların vebali üzerinizde
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti