Esenyurt'ta 28 Suriyeli ülkelerine döndü

Esenyurt'ta yaşayan Suriyeli 28 kişi bugün otobüsle ülkelerine döndü. Proje kapsamında şu ana kadar 3 bin 400 kişinin ülkesine döndü.

Esenyurt'ta 28 Suriyeli ülkelerine döndü
Esenyurt'ta 28 Suriyeli ülkelerine döndü
GİRİŞ 13.09.2022 14:20 GÜNCELLEME 13.09.2022 14:21
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Esenyurt Belediyesi'nin 2018 yılında başlattığı “Gönüllü Geri Dönüş Projesi" kapsamında sığınmacıların memleketlerine ücretsiz şekilde dönmeleri sağlanıyor. Proje kapsamında bugün 12'si çocuk 28 Suriyeli memleketine dönmek için başvuru yaptı.

Belediyeye ait otobüse binen Suriyelileri yolcu etmeye gelen komşularından bazıları gözyaşı döktü. Proje kapsamında şu ana kadar 3 bin 400 kişinin ülkesine döndüğü öğrenildi.

“HER GÜZEL ŞEYİN BİR SONU VAR"

8 yıldır Türkiye'de yaşayan Hasan Bekir, “Buraya 2014 yılında geldim. Her güzel şeyin bir sonu var. Bizim memleketimiz biraz düzeldi. Annem orada onun için döneceğim. İnşallah her şey iyi olacak. Arkadaşlarım burada onlara da tavsiye edeceğim“ dedi.

“3 BİN 400 KİŞİYİ GÖNDERDİK"

Proje hakkında bilgiler veren Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Esenyurt'ta yaşayan çok yabancı uyruklu vatandaşımız var. Tabi bunların bir bölümünü Suriyeliler oluşturuyor. Oradaki koşullar düzeldiği için dönmek isteyen sayısı artıyor. Biz de bunu hızlandırmak için aracılık ediyoruz. Yaklaşık 3 bin 400 kişiyi memleketlerine geri gönderdik. Biz insanların kendi memleketlerinde daha huzurlu ve mutlu olacağına inanıyoruz. Dolayısı ile herkesin huzuru için çalışmalarımız devam edecek. Gitmek isteyen kişilerin, işlemlerini ve araç tahsislerini yapıyoruz. İhtiyaçlarını karşılayıp, sınıra kadar götürüyoruz" ifadelerini kullandı. 

KAYNAK: DHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 11
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Her şeye bir bahane bulun haberin tamamında 3400 yazıyor herhalde okumuşsundur
    Cevapla
  • gökhan 1 yıl önce Şikayet Et
    28 mi vay be çoğu gitti azı kaldı yani
    Cevapla
  • Gurup Zerdali 1 yıl önce Şikayet Et
    Herkes ülkesine gitsin...
    Cevapla
  • frezeci 1 yıl önce Şikayet Et
    defolup gitsinler
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Şikayet edenler ne yapacak gıdınce
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini
Dilan Polat davasında yeni gelişme: Vergi suçundan tahliye edildiler