EGO şoförü için 'kasten öldürmeden yargılansın' talebi

Ankara'da, EGO otobüsünün bariyerlere çarpması sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiği, 34 kişinin de yaralandığı kazaya ilişkin davada otobüs şoförü Yıldırım Çiçek'in 'kasten ölüme sebebiyet verme' suçundan yargılanması talep edildi.

EGO şoförü için 'kasten öldürmeden yargılansın' talebi
EGO şoförü için 'kasten öldürmeden yargılansın' talebi
GİRİŞ 13.09.2022 19:05 GÜNCELLEME 13.09.2022 19:06
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Sincan ilçesinde 22 Aralık 2021'de meydana gelen kazada, Yıldırım Çiçek yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait 06 BU 2075 plakalı EGO otobüsünün, kontrolden çıkarak bariyere çarptığı kazada Hatice Akcabayır yaşamını yitirirken, 34 kişi yaralandı. Kazaya ilişkin soruşturmada Yıldırım Çiçek'in kanında sentetik uyarıcı 'amfetamin' tespit edilirken, kaza öncesinde şoförün telefonla uğraştığı araç içindeki kameradan belirlendi. Yıldırım Çiçek hakkında 'taksirle bir kişinin ölümüne ve birden çok kişinin yaralanmasına sebebiyet vermek' suçundan 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.



Sanık Çiçek'in, Ankara Batı 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya 'konutu terk etmeme' adli kontrol talebiyle serbest olan Yıldırım Çiçek katılmazken, müştekiler ve taraf avukatları hazır bulundu. Söz alan müşteki avukatı, sanığın kaza anına kadar telefonuyla ilgilendiğini bu durumun kamera kayıtlarında sabit olduğunu belirterek, davanın 'taksirle ölüme sebebiyet verme' olarak değil 'kasten ölüme sebebiyet verme' şeklinde görülmesi talebinde bulundu.

Kazada iki bacağını da kaybeden Nurullah Çankal, "Ampute oldum. Sadece bacaklarımı kaybetmedim, iç organlarım da zarar gördü. Koluma platin takıldı. Şikayetçiyim ve en ağır cezayı almasını istiyorum" dedi.

Avukat beyanlarının ardından kararını açıklayan mahkeme, sanık Yıldırım Çiçek'in 'konutu terk etmeme' adli kontrol şartının devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 16
  • miço 1 yıl önce Şikayet Et
    istanbuldada durum aynı belediye otobüsü gördükmü kaçar durmdayız katil ğibiler inanın kırmızı ışıkta dururken arkamdan vurdu canımızı zor kurtardık kesinlikle bu kişilerin piskolojik sorunlar yaşamaya başlamışlardır çare bulunsun yeter artık çok insanın canı yanıyor.
    Cevapla
  • Bülent demir 1 yıl önce Şikayet Et
    Şoförleri belediye arasıra denetlesin
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 1 yıl önce Şikayet Et
    Kaza değil bunlar, kasten adam öldürme suçundan yargılanmalı diye diye dilimizde tüy bitmişti. En sonunda biri çıkıpta bu kaza ifadesine itiraz etti.
    Cevapla
  • VatandaŞ Ş Ş 1 yıl önce Şikayet Et
    Hep yazıyorum,hep hep hep Taksi,otobüs,minibüs ne varsa, şoförlere 1. Tek tip iş kıyafetiyle ciddiyet 2. Yaka kimlik kartlarıyla ciddiyet 3. Dönem dönem hizmetiçi eğitim 4. Yeterlilik testleri acil lazım.
    Cevapla
  • alaskamkuzey 1 yıl önce Şikayet Et
    piskolojik test lazim
    Cevapla
  • Seraa 1 yıl önce Şikayet Et
    Şehirlerdeki belediye otobüsü şöförlerine düzenli ve sık aralıklarla alkol ve uyuşturucu testleri yapılmalı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz