MİT'ten terör örgütü PKK'nın Mahmur Kampı'na operasyon

MİT'in Irak'ın kuzeyindeki Mahmur Kampı'na yönelik operasyonu sonucu PKK/KCK'lı teröristler Hatip Güney ve Aya Ahmet Süleyman Türkiye'ye getirildi.

GİRİŞ 14.09.2022 10:05 GÜNCELLEME 14.09.2022 10:55
Bu Habere 86 Yorum Yapılmış

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, MİT, PKK'nın en önemli üslenme merkezlerinden biri olan Mahmur Kampı'na operasyon gerçekleştirdi.

Operasyonda yakalanan teröristler Güney ve Süleyman, Türkiye'ye getirildi.

PKK/KCK'nın kırsal kadrosuna katılmak üzere Eylül 2019'da illegal yoldan Van'ın Başkale ilçesi üzerinden İran'a geçen Hatip Güney'in, buradan Irak'a geçerek eğitim aldığı belirlendi.

Daha sonra Mahmur Kampı'na gönderilen Güney'in, ideolojik ve silahlı eğitimin ardından sözde tim komutanı olarak faaliyet yürüttüğü tespit edildi.

Terörist Aya Ahmet Süleyman'ın ise PKK/KCK-PYD/YPG-YPJ yapılanmasına 2015'te katıldığı, Suriye'den 2017'de Irak'a geçip Gara'da eğitim aldığı, Avaşin-Basyan bölgesinde faaliyet yürüttüğü, ardından 2018'de Mahmur Kampı'na geçtiği belirlendi.

 

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 86
  • Ali Hoca 1 yıl önce Şikayet Et
    Mit ve güvenlik güçleri istedikler zaman PKK nin kulağından tutup getiriyor.Bu terör örgütü destekçileri, başta ABD olmak üzere karizmalarinin çizildiğinin farkındalar mi acaba ?
    Cevapla
  • ÜLKÜCÜ ADAM 1 yıl önce Şikayet Et
    Allahım bunların ve bunlara destek verenlerin soyunu kurutsun
    Cevapla
  • hemmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Çevik Bir aklıma geldi birden. Yalnız yağsız olsun.
    Cevapla
  • Yusuf 1 yıl önce Şikayet Et
    Sıkın kafalarına niye getiriyorsunuz
    Cevapla
  • Çınar 1 yıl önce Şikayet Et
    Onca mehmetciginizi şehit edecekler önden niye kelepceliyorsunuz arkadan kelepceleyin yada sıkın kafasına olsun bitsin..bu vatanin oksijeni bile haram bunlara..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri