Sadakataşı'ndan İdlib'e acil yardım

Sadakataşı Derneği, milyonlarca mültecinin yaşadığı İdlib’e acil yardım ulaştırmaya devam ediyor. Bölgede bulunan dernek ekibi mülteci ailelere un, bebek bisküvisi ve yaşam paketi dağıtımı gerçekleştirdi.

Sadakataşı'ndan İdlib'e acil yardım
Sadakataşı'ndan İdlib'e acil yardım
GİRİŞ 16.09.2022 18:33 GÜNCELLEME 16.09.2022 18:33

Yardım çalışmaları kapsamında dernek başkan yardımcısı Cevdet Hasbal koordinasyonunda İdlib’de bulunan Sadakataşı ekibi kamplarda yaşayan mülteci ailelere yaşam paketi, bebek bisküvisi ve un ulaştırdı.

Yaşam paketi dağıtımı

Kamplarda en temel hizmetlerden mahrum yaşayan 200 mülteci aileye bölgede bulunan dernek ekibi tarafından terlik, sandalet, tişört ve iç çamaşırından oluşan yaşam paketi dağıtımı yapıldı. Yardım çalışmalarının devamında 300 aileye bebek bisküvisi ulaştırıldı.

Bin aileye un

Hava saldırıları sonrasında İdlib’de bulunan birçok fırın kullanılamaz hale geldi. Ekmek üretiminin kısıtlı olduğu bölgede Sadakataşı yardım ekibi tarafından bin aileye un dağıtımı yapıldı.

Mülteciler en temel ihtiyaçlardan mahrum

Sadakataşı Başkan Yardımcısı Cevdet Hasbal yapmış olduğu açıklamada; ‘‘Milyonlarca mülteciye ev sahipliği yapan İdlib’de alt yapı çökmüş durumda. Bölgede yaşayan mülteciler en temel insani ihtiyaçlarını ne yazık ki karşılayamıyor. Bağışçılarımızın destekleriyle bugün bölgeye un, yaşam seti ve bebek bisküvisi ulaştırdık’’ ifadelerini kullandı.

Destek olmak için

Sadakataşı Derneği’nin başlatmış olduğu İdlib yardımlarına destek olmak için banka hesap numaralarına www.sadakatasi.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz. İDLİB yazıp 2989’a göndererek 10 TL destek olabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için 0216 614 04 61 numaralı dernek telefonuna ulaşabilirsiniz.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!