İBB'nin atık su boşalttığı Kağıthane Deresi'nde kirlilik 20 kat fazla çıktı

İBB'nin atık su boşalttığı Kağıthane Deresi'nden numune alındı, su kirlilik derecesinin 20 kat fazla olduğu belirlendi.

GİRİŞ 17.09.2022 17:01 GÜNCELLEME 17.09.2022 17:11
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Kağıthane Belediyesi'nden yapılan açıklamada İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) ait aracın atık su boşalttığı Kâğıthane Deresi'nden alınan numuneyle yapılan analize göre, bölgedeki su kirlilik derecesinin 20 kat fazla olduğunun belirlendiği açıklandı.

İBB’ye ait bir yol yapım aracının Hasbahçe Parkı’ndaki Kağıthane Deresi’ne siyah renkte atık su boşalttığına dair görüntüler sosyal medyada paylaşılmıştı. Parkta yürüyüş yaptığı esnada görüntüleri kaydeden vatandaş duruma tepki göstermişti. Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin de görüntüleri, “CHP’li İBB, çocuklarımızın geleceğini, en önemlisi sağlığını tehdit ediyor, atık ve zararlı suları dereye akıtıyor. Haliç’i kirletmeyin” açıklamasıyla paylaşmıştı. Bu görüntüler Saraçhane’deki İBB Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan İBB Meclisi eylül ayı toplantısının 4. oturumunda da Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin tarafından gündeme taşınmıştı.

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin.

DEREDEN ALINAN NUMUNE TAHLİL EDİLDİ

Kağıthane Deresi'nden alınan numune ise tahlil ise laboratuvara gönderildi. Kağıthane Belediyesi'nden yapılan açıklamada ise tahlil sonucunun çıktığı bölgedeki su kirlilik derecesinin 20 kat fazla olduğunun belirlendiği kaydedildi.



KAĞITHANE BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA

Kağıthane Belediyesi'nden yapılan açıklamada ise, "Güvenlik kamerası kayıtlarından da rahatlıkla görülebildiği üzere son günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) vidanjörleri düzenli şekilde Kağıthane Deresi’ne zararlı atık su boşaltmaktadır. Konuyu 15 Eylül 2022 günü yaptığımız açıklamalar ve İBB Meclisi’ne verdiğimiz soru önergesi ile kamuoyuna aktardık. Ayrıca sudan aldığımız numuneler bağımsız Çevre Endüstriyel Analiz Laboratuvarlarında tahlil edildi. 16 Eylül 2022 tarihli tahlil raporunun sonucuna göre bölgede su kirlilik derecesinin 20 kat fazla olduğu belirlenmiştir. Atık Suları Kanalizasyona Deşarj Yönetmeliği’ne göre ön arıtma yapıldıktan sonra deşarj yapılacak atık suların kimyasal oksijen ihtiyacı 600 mgO2/L olması gerekirken numunemizde kimyasal oksijen ihtiyacının 12.416 mgO2/L olduğu tespit edilmiştir. Atık suyun kirlilik derecesini belirleyen ölçünün 20 kat fazla çıkması durumu bütün açıklığıyla ifade etmektedir. Haliç’in çamurdan arındırıldığını iddia edenler çamurun doğrudan dereye boşaltılmasını izah edememektedir" denildi.

KAYNAK: İHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 22
  • Kızılelma 1 yıl önce Şikayet Et
    Yıllardır seçilemedikleri için Bunlar istanbuldan intikam alıyorlar.Halka hizmet etmek bunların lügatında yoktur.Onlara oy verenlerde bu hezimetten sorumludur.
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul lu kendini feda etti ama ülke insanının gözünü açtı tebrikler İstanbul lu
    Cevapla
  • Mehmet Turgut 1 yıl önce Şikayet Et
    Müstehaktıııır
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Sağ seçmende birlik beraberlik yok... Akparti dökseydi bütün çevreciler orada eylem yapar başkana istifa pankartları boy boy caddeleri süslüyor olurdu... liyakatsiz ekrem seçimleri beklemeden istifa etmeli İstanbul yalanla dolanla reklam la yönetilemez...
    Cevapla
  • Asım 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu, üzerinde "pios mühendislik" yazan pompalı kamyonlar belediyeye alınmış. 2 defa şahit oldum, görev bahanesi ile bir kanalizasyon deliğine boruyu sokup, altta hiçbir sıvı yok, Saatlerce çalıştırıp mesai yazıyorlar. iki görevli cep telefonları ile oynarken boşuna motor çalışıyor ve belediyeden para tahsil ediliyor. ibb burada da Milletin parasını boşa tüketiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'den ateşkes açıklaması: Anlaşmaya varamadık!
Türk SİHA’ların ‘yerli’ gözü: Milyar dolarlık mesele