Erciyes'te dağcıların üzerine kaya düştü: 1 ölü, 1 yaralı

Kayseri'de Erciyes Dağı'na tırmanan 2 kişi inişe geçtiği sırada üzerine kaya parçası düşmesi sonucu yaralandı. Helikopterle bulundukları yerden çıkarılan 2 kişiden 1'i hayatını kaybederken diğeri ise hastanede tedavi altına alındı.

GİRİŞ 18.09.2022 19:51 GÜNCELLEME 18.09.2022 21:43
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Edinilen bilgiye göre, İ.K. (42) ve U.B. (43) Erciyes Dağı zirvesine tırmanış gerçekleştirdi. Şahıslar inişe geçtiği sırada 3 bin 500 metre rakımdaki Hörgüç mevkiinde üzerlerine kaya parçaları düşmesi sonucu yaralandı.



Durumun bildirilmesi üzerine JAK, AFAD, sağlık ve itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi. Jandarma Genel Komutanlığı Havacılık Başkanlığına ait helikopter tarafından bulundukları yerden alınan İ.K. ve U.B. sağlık ekiplerine teslim edildi. Sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrollerde U.B.'nin hayatını kaybettiği belirlenirken İ.K. ise yaralı olarak Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Gökhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin. Ömrü oraya kadarmıs.
    Cevapla
  • Esad 1 yıl önce Şikayet Et
    Kışın yogun kar yagdi bolgeye simdide eriyen karlarla zemin gevşemesi var bu tarz tirmanislar icin tehlikeli zamanlar umarim tekrari olmaz
    Cevapla
  • Yusuf 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne derdiniz var düz yol varken böyle maceralara
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son Dakika: Erdoğan'dan 1915 mesajı!
Türkiye'nin hamlesi dengeleri değiştirecek! Dünya denklemi açısından yeni bir milat