Son dakika: Başkan Erdoğan'dan ABD'de önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi tarafından düzenlenen etkinlikte önemli açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 19.09.2022 03:44 GÜNCELLEME 19.09.2022 03:44
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi'nde konuştu. Başkan Erdoğan, "Amerika'dan beklentimiz; dinimizi terörle aynı paranteze alan çarpık zihniyete ve Müslümanlara yönelik nefret eylemlerine karşı güçlü tedbirler almalarıdır." dedi.

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Aramızda binlerce kilometre olsa da kalplerimiz bir, sevinç ve hüzünlerimiz ortaktır. Hepimiz, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızla birlikte nüfusu 95 milyonu bulan büyük bir aileyiz.

PKK/YPG, DEAŞ ve FETÖ'ye kadar terör örgütleriyle mücadeleyi kararlılıkla sürdürüyoruz. Terörün karanlık gölgesini bölgemizin üzerinden muhakkak kaldıracağız.

PKK/YPG VE FETÖ İLE MÜCADELEMİZDE İŞ BİRLİĞİ BEKLİYORUZ!

Amerikalı dostlarımızın PKK-YPG ve FETÖ ile mücadelemizde müttefiklik ruhuna yakışır şekilde, iş birliği içinde hareket etmesini bekliyoruz. FETÖ elebaşının ve örgüt mensuplarının Türk adaletine teslim edilmesi için Amerikan makamları nezdindeki girişimlerimizi titizlikle yürütüyoruz

Amerika'dan beklentimiz; dinimizi terörle aynı paranteze alan çarpık zihniyete ve Müslümanlara yönelik nefret eylemlerine karşı güçlü tedbirler almalarıdır. Önümüzdeki süreçte, Amerika ile iş birliğimizi ortak çıkarlar temelinde geliştirirken aramızdaki sorunları çözebilmeyi ümit ediyorum

Rusya Ukrayna savaşına değinen Başkan Erdoğan, "Savaşın diplomasi yoluyla sonuçlandırılması, bölgesel ve küresel ölçekteki menfi etkilerinin giderilmesine yönelik çabaları sürdüreceğiz." dedi.

Başkan Erdoğan 2023 seçimleri konusunda ,"2023 seçimlerine büyük önem veriyoruz. Seçimleri milli irade şölenine dönüştürme arzusundayız." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 11
  • Zehni 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis Amerika dan bize ancak düşmanlık gelir boşuna oralarda ümitlenme
    Cevapla
  • Haber7 okuru. 1 yıl önce Şikayet Et
    Dün şangay bugün abd. Süper. Dünya lider vizyonu görsün. Çatlayın patlayın. :)
    Cevapla
  • Bizi severler 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD işbirliğine hazırlanıyor zaten yunan adalarına askeri yığınaklarıyla.
    Cevapla
  • doğrucu davut 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne işbirliği sayın başkanım? onlarla yapılacak en iyi işbirliği bol bol sarı torba göndermek olur.
    Cevapla
  • Can C 1 yıl önce Şikayet Et
    Kripto fetö ve diğer devletimizin ve milletimizin düşmanları her fırsatı değerlendiriyorlar bu yüzden diğer yapılanmalara dikkat edilmeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…