25 metrekare odaya 3 bin 500 lira isteyen ev sahibi konuştu

Eyüpsultan'da yaklaşık 25 metrekarelik bir odaya 3 bin 500 lira kira isteyen Veli Budanmış, sosyal medyada kendisine gösterilen tepkilere yanıt verdi.

GİRİŞ 19.09.2022 11:42 GÜNCELLEME 19.09.2022 11:46
Bu Habere 133 Yorum Yapılmış

Düğmeciler Mahallesi'nde ofisten dönüştürülen yaklaşık 25 metrekarelik bir oda için 3 bin 500 TL kiralık ilanı verilmesi sosyal medyada gündem oldu. İlanı görenler insanlar bu oda için istenen kiranın çok fazla olduğunu ifade etti. Tepkilere neden olan odanın sahibi Veli Budanmış, odanın eski halinin kötü olduğunu, o şekilde zaten kiraya verilemeyeceğini belirterek, "Burası 25 metrekare, mutfak, tuvalet ve bir odası var. Boya badana yaptırdık, çok masrafa girdik" dedi. 

"15 BİN LİRA MASRAF YAPTIM"

Emlakçının ilanı erken vermesi nedeniyle odanın bakımsız, kötü halde göründüğünü ifade eden Veli Budanmış, "Oda 15 gündür ilanda. Resimleri emlakçı çekti. Kendisine 'Bu şekilde çekiyorsun ama, ben tamirata sokacağım burayı' dedim. Sosyal medyaya düştüğünden haberim yok. Eski hali evet kötü ama, ben emlakçının direk koyacağını bilemedim. O şekilde zaten verilmezdi. Genelde tek kişi için arıyorlar, onlara da ağır geldiği için tutmadılar. Şimdiye kadar 5 kişi aradı. Depo için isteyen de oldu. Biri, 'Kedi besleyeceğim' dedi, ona vermedim" dedi. Odaya boya badana yapıldıktan sonra 15 bin lira masrafı olduğunu belirten Budanmış, "Burası 25 metrekare var. Mutfak, tuvalet ve bir odası var. Dürüst olmak lazım 3 bin 500 diyoruz ama, bekar olduğu için en az 3-4 kişi kalacak, bir kişiye burası ağır gelir.  Temiz, düzgün biri olursa 2 bin 500 TL'ye de veririz" diye konuştu. DHA ekibine odayı gezdiren ev sahibi Budanmış, kendisinin de böyle yerlerde çok kaldığını, mutfağa çay ocaklarındaki gibi havalandırma sistemi kuracağını, pencere ve kapıları boyayacağını anlattı. Budanmış bir ailenin bile zorunlu olursa bu odada kalabileceğini belirtti. 

KAYNAK: DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 133
  • nail 1 yıl önce Şikayet Et
    Arkasdaşlar adap yaparsa tertemiz ev olur bu kadar peşin hükümlü olmayın eyüpsultan da böyle bir yer pahalı değil ev kiralarından haberi yok yorum yazanların adam tertemiz tamir tadilatını yapacak boş kalmaz o fiyata öğrenciler tutar
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İnsafın kurusun
    Cevapla
  • Adil 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamın evi tutacaksın bir ay kira verip, 6 ay kira vermeyeceksin. Sonra kaçıp gideceksin görsün 3.5 u
    Cevapla
  • hacı topkır 1 yıl önce Şikayet Et
    gözünü toprak doyurur böylelerin
    Cevapla
  • Hyt 1 yıl önce Şikayet Et
    Yav dayi sana iki çift laf ederdim ama Allahtan korkuyorum,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öcalan'ın milletvekili yeğeninden skandal sözler!
Türkiye Gazze'ye en çok yardım yapan ülke unvanını bırakmadı