FETÖ'nün firari mahrem imamı 5 yıl sonra yakalandı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) emniyet mahrem imamlarından firari Ömer Yolalan, hakkında gözaltı kararı çıkarıldıktan 5 yıl sonra yakalandı.

FETÖ'nün firari mahrem imamı 5 yıl sonra yakalandı
FETÖ'nün firari mahrem imamı 5 yıl sonra yakalandı
GİRİŞ 20.09.2022 02:25 GÜNCELLEME 20.09.2022 02:25
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Alınan bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, örgütün emniyet mahrem yapılanmasına yönelik soruşturması kapsamında 2 Ağustos 2017'de Yolalan için gözaltı kararı verdi.

O tarihte ikametgahında bulunamayan ve hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan Yolalan, 13 Eylül'de Yenimahalle İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince evinde gözaltına alındı.

Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki sorgusunda, yakalama kararından haberinin olduğunu belirten Yolalan, psikolojik nedenlerden dolayı bugüne kadar teslim olmadığını söyledi.

Firar olduğu süre boyunca adına kayıtlı ikametgahında kaldığını iddia eden Yolalan, tutuksuz yargılanmayı talep etti.

Mahkeme, "silahlı terör örgütü yöneticiliğiyle" suçlanan Yolalan'ı tutukladı.

Mahrem yapıda müdür

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının iddianamesine göre, Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığınca 2017'de yürütülen soruşturma kapsamında hakkında işlem yapılan bir örgüt mensubu, Yolalan'ı teşhis etti.

Bunun üzerine yapılan araştırmada Yolalan'ın, Faruk kod adıyla FETÖ'nün sözde Ankara emniyet mahrem yapılanmasında "A vasfında müdür" olarak görevli olduğu belirlendi.

Örgütsel iletişim için başkaları adına kayıtlı hatların yanı sıra ByLock kullanan Yolalan, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Milli Eğitim Bakanlığından ihraç edildi.

Sanık Ömer Yolalan'ın, 15 yıldan 22 yıl 6 aya kadar hapsi isteniyor.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • gerçekler 1 yıl önce Şikayet Et
    bu sapık ve sapkın haşhaşilere acımayın. en üst sınırdan ceza verin. bu haşhaşiler hakkında geçenlerde bir haber vardı. haberde firari, fetöye yakın bir fetöcü yönetici kendinden 20 küsür yaş küçük başka bir fetöcü ailenin kızını zorla şantaj ve tehditle kendisiyle birlikte olmaya zorlamış. hemde defeatle. bunlar iyice sapıklaştılar. belkide yıllardır böylelerdi ve saklıyorlardı.
    Cevapla
  • adem2 1 yıl önce Şikayet Et
    bak şimdi takkeci dediğin bir insan ülkeyi yönetiyor ve hem bilimi hem teknolojiyi hem de baskıladığınız bir milletin gerçek manada din vijdan hürriyetini sağlıyor ve ülke gelişiyor aynı ülke 70 yıldır senin zihniyetinle ne çivi çakıldı ki anca kılık kıyafet ve 1000 yılı geçkin bu milletin dini ile uğraştınız.çağı yakalamak cümlesi dışında 70 yıldır çağı yakalacak hangi bilim ve teknoloji uğraşı içinde oldunuz yine bu ülkeye çivi çakan Menderes ve Özal oldu onlarda öldürüldü Erbakan da yasaklandı.Ama RTE siz ayıkmasanızda ülkeyi Paşamızın 100 yıl önceki sözünü Cumhuriyetin 100. yılında gerçekleştiriyor.
    Cevapla
  • Vatan daş 1 yıl önce Şikayet Et
    Putperestlere istedikleri firsat bu mesele üzerinden islama saldırsınlar ama geçti borun pazarı
    Cevapla
  • Paşam uyarmıştı 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok değil 100 yıla kadar takkeçiler tekkeçiler din vatan elden gidiyor bahanesi ile ülkenin başına gelecekler. Son ganimetleri paylaşmak için bir birine düşeçekler. Paşamın 100 yıl önceki uyarısı
    Cevapla
  • Adem3 1 yıl önce Şikayet Et
    Tek derdiniz yaşam hakkı bile tanımadığınız bir dindarın bu ülketi sizden daha iyi sevmesi ve yönetmesi çünkü bu ülkeyi sadece sizin zannediyorsunuz.
    Cevapla
  • Adem 1 yıl önce Şikayet Et
    100 yıldır bu yalanlara inandınız paşanın bile sözlerini yonttunuz. taa köylere kadar inip jandarma bu yalanlara alet edilerek halkı Kuran okuyor diye hücrelere attılar köyün bir başında bir ortasında bir de Kuran öğrnelen evde halk bekliyor jandarma görünce ıslık çalarak haber veriyordu.bu millet neler gördü ama hala aynı teraneler.paşanın hangi sözünü yaptınız ki bu ülke hep geride kaldı.
    Cevapla
  • talip 1 yıl önce Şikayet Et
    Paşa bunları yer altına çektiren kanun ve uygulamalardan dolayı kim kimdir nedir hangisi ne yapar konusunda millet benim diyenin peşinden koştu. Sonuç bu..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek