Son dakika... Kaş açıklarında faciadan dönüldü: 283 göçmen kurtarıldı!

Son dakika haberi... İçişleri Bakanlığı, Antalya açıklarında Türk arama kurtarma bölgesi içerisinde bir tekneden gelen acil durum çağrısı üzerine 283 düzensiz göçmenin kurtarıldığını bildirdi.

GİRİŞ 20.09.2022 12:58 GÜNCELLEME 20.09.2022 15:44
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... İçişleri Bakanlığı Sahil Güvenlik Komutanlığı, Antalya ili Kaş ilçesi 100 deniz (180 km) mili mesafesindeki bir teknede bulunan 283 düzensiz göçmenin kurtarıldığını açıkladı.



Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“19 Eylül tarihinde saat 20.41’de, Antalya ili Kaş ilçesi 100 deniz mili mesafede (yaklaşık 180 km) içerisinde çok sayıda düzensiz göçmen bulunan bir tekneden acil yardım çağrısı (MAYDAY) alınmış, derhal bölgede bulunan tüm gemilere acil yardım çağrısı iletilerek olay mahalline en yakın mesafede bulunan bir ticari gemi ile irtibat kurulmuş ve bahse konu tekneye ivedilikle yardım edilmesi bildirilmiştir. Yapılan acil yardım çağrısı ile eş zamanlı olarak olay mahalline derhal 4 Sahil Güvenlik Botu görevlendirilmiş, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile kurulan koordine neticesinde bölgede seyir halinde bulunan 1 fırkateyn ve 1 korvetin de sevk edilmesi sağlanmıştır. Ayrıca, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yardım çağrısı yapan teknenin tespiti maksadıyla 1 insansız hava aracı görevlendirilmiştir. Müştereken icra edilen arama kurtarma faaliyetleri neticesinde; tespit edilen teknede bulunan 283 düzensiz göçmenin olay mahalline yönlendirilen ticari gemiye alınması sağlanmıştır. Bahse konu ticari gemi göçmenler ile birlikte Sahil Güvenlik Botları refakatinde Antalya’ya intikal ettirilmektedir.” 

DENİZCİLİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından da konuya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, "19.09.2022 günü KKTC Türk Radyo tarafından AAKKM'ye; Kaş'ın 103 mil güneyinde, Türk AK Sahası içerisinde, 300 göçmen taşıyan 20 m bir botun mayday çağrısı olduğu, olay yerine PAOLO TOPIC kargo gemisinin yönlendirildiği bilgisi verilmiş, ihbar SGK Harekat Merkezine iletilmiştir. PAOLO TOPIC gemisi TSİ ile 23:47 itibarıyla çok sayıda göçmeni gemi üzerine almaya başlamış, Merkezimizce İnmarsat C Telex cihazından gemi kaptanına SG botları ile buluşma rotası verilmiştir. PAOLO TOPIC an itibarıyla üzerine aldığı 300 göçmen ile beraber SGK botları buluşma noktasına doğru ilerlemekte olup saat 09.00 civarı SG botları ile buluşma gerçekleşmesi beklenmektedir" denildi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 47
  • yakup 1 yıl önce Şikayet Et
    avrupadan gelen yarı çıplak kafirlere hoşgörülü olacaksın, savaştan bombaların altından çoluğuyla çocuğuyla ülkemize sığınanlara semirmiş deyip hakaret edeceksin.hakiki Türkler böyle ahlaksızlığı yapmaz.Ayetlerde iman edenlerle kardeşsiniz buyuruyor Rabbimiz, kafirlere muhabbet edin, kardeşlerinizi hor görün demiyor.Biz Nur-u Kurana tabiyiz, kafa fenerimizle hareket edemeyiz.Arapların da Türklerin de içinde yanlış insanlar olacaktır elbet, onlar ayıklanıp hakiki müslüman kardeşlerimizle beraber olmaktan şeref duyarız.Biz kim iman ediyorsa onunla kalben beraberiz.
    Cevapla
  • yakup 1 yıl önce Şikayet Et
    aslan kardeş hakkını helal et, benim dediğim bütün araplar böyledir gibi genellemelere karşıydı.Sen onu demek istemiyorsun belli ki.Allah sana ve ailene daima haktan hakikatten yana olmayı ve iki cihan saadeti nasip etsin.Allaha emanet ol.
    Cevapla
  • Aslan 1 yıl önce Şikayet Et
    Yakup aslında aynı yerden bakıyoruz ama haksız yere dediklerimi anlamadan iftira ediyorsun. Ben de ahlaksız olan hangi milletten insan varsa ona karşıyım. Tabiki samimi müslümanca tavır gösterenlere söz etmem. Ama ben görüp şahit olduklarımı söylüyorum burda. Öyle 3 - 5 tane zibidi deyip basitlestirmeyelim olayı. Çok çok daha fazlalar. Ve hiç de mazlum profilinde değiller. Yani belli bir sınır aşıldığında sorun olması kaçınılmazdır.
    Cevapla
  • yakup 1 yıl önce Şikayet Et
    @ASLAN 3-5 tane ahlaksızın yaptığını milyonlarca müslümana teşmil edersen büyük bir zulüm edersin.Mekkeden Ebu cehil de çıktı Hz. Peygamber de çıktı.Birsürü Türk kimliği taşıyan eli bilmem nerede adam var onlara ses çıkarmıyorsun, 3-5 tane zibidi yüzünden binlerce masum samimi müslümanı ittiham altında bırakıyorsun.Ben avrupa hayranı olanları kastetmiyorum, gerçekten samimi namazında niyazında Arap, Kürt vb müslüman kardeşlerimizden bahsediyorum.Onlara da birşey demezsiniz heralde, burası onların da vatanı.Çanakkaleye git bak bir sürü şehitler var onlardan da...Benim için ahlak ve iman yoksa Türk olmuş Arap olmuş farketmez.
    Cevapla
  • aaa 1 yıl önce Şikayet Et
    ne savaşı
    Cevapla
  • Aslan 1 yıl önce Şikayet Et
    Doğrular zoruna gitmiş. Gözünü aç. Ayette iman edenler kardeştir diyor evet. Gittiği ülkenin kurallarına uygun hareket etmeyen kadınların karşısında sürekli eli apış arasında olan benim kardeşim olamaz. Sen onlara kardeş ol istersen kastedilen onlar. Hepsi degil
    Cevapla
  • burak 1 yıl önce Şikayet Et
    "ırkçılığa çağıran bizden değildir" buyuran bir Peygamberin ümmetiyken, burada yorumlarıyla ırkçılığa ve ümmet düşmanlığına çağıranlar, yarın Allahın huzurunda nasıl cevap verecekler, ve bu yorumları yazdıkları esnada kalplerindeki iman ne hale giriyor bilemiyorum...
    Cevapla
  • burak 1 yıl önce Şikayet Et
    Tolunay, ben kurunun yanında yaş da yanıyor bazı yanlış adamların yüzünden, her milletten güzel insanlar olduğu gibi kötü insanlar da olabilir demek istedim.Uzatmaya gerek yok, fazla hiddete gelerek senin de damarına dokundum, hakkını helal et.Allah seni sevdiği kulları zümresine dahil etsin.Allaha emanet olasın.
    Cevapla
  • Tolunay 1 yıl önce Şikayet Et
    Ah ve Burak biraz anlama kapaditen yüksek olsaydı keşke. Irkçılığı yapanlar o senin savundugun adamlar asıl
    Cevapla
  • burak 1 yıl önce Şikayet Et
    tolunay sen kime muhabbet ediyorsan onunlasın, kafirler yiyip içip oturuyor her türlü ahlaksızlığı yapıyor onlara sırf kafir olduğu için ses çıkarmıyorsun.Araplara müslüman oldukları için düşmansın.Semirdiyse semirdi.sanane.Kardeşinin memleketine kendi ülkesine sığınmış.Onların müslüman olanları senin gibilerden daha fazla hak ediyor bu ülkede yaşamayı.Ben de senin gibilerin bu ülkeden gönderilmesini istiyorum.Git avrupaya o hoşgörülü yaklaştığın kafirlerle beraber yaşa...
    Cevapla
  • Tolunay 1 yıl önce Şikayet Et
    Burak ve gönül adlı kültürel deformasyona uğramış ve Arap özentisi arkadaşlar bilip bilmeden cahil yorumlar yaptınız. Bizler ümmet düşmanı değiliz Türk halkı olarak. Ancak dışardan gelip de burada dayilik yapan kendi kültürünü dayatmaya çalışan yabancılara karşıyız. Ayrıca Burak Avrupalı turist geliyor demişsin ya. Adı üstünde turist. Bunlar gibi istilacı değil. MAZLUM DEDİĞİN HİÇBİR ARAP GÖREMİYORUM BEN ÇEVREMDE. Maşallah hepsi semirmiş baya baya ağa gibi dolaşıp valizle AVMye falan gidiyolar.
    Cevapla
  • Gönül 1 yıl önce Şikayet Et
    Tolunay zaten öz kültüründen kopmuşsun sen.Bizim öz kültürümüzde, ümmet düşmanlığı yok elhamdulillah...
    Cevapla
  • Burak 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendi öz kültürün, avrupalılaşma hamleleri yüzünden yüz senedir dehşetli bir darbe yemiş zaten.O kadar gavur turistler geliyor kültürünü bozmuyor Ama Kuranın kardeşsiniz buyurduğu mazlum müslümanları, içlerindeki azınlık sayıdaki bazık bozuk adamlar yüzünden kapı dışarı edelim diyorsunuz.Benim Peygamberim de Araptı, Kuran da Arapçadır.Ben takva sahibi bir Arabı, yüz dinsiz serseri Türke değişmem.Zaten dinini bırakan Türklükten de çıkar.İşte Macarlar ortada...
    Cevapla
  • VEFA 1 yıl önce Şikayet Et
    Şeytan sizi fakirlik ihtimaliyle korkutur ve size cimriliği telkin eder. Bakara/268 Aklınızı başınıza alın. Biz iman etmiş kimseleriz. İnsana ne olursa olsun değer verir kollar yardım ederiz. Şeytanın bu tuzağına düşenler. Kafaları daralmış hissiyatsız dolduruluşa gelmiş insanlardır. Türkiye nüfusu kırkmilyon olduğunda da aynı düşüneceklerdi. ÇünkYarın yüz altmış milyon olduğunda da göreceğiz ki bu topraklarda ne nüfuslar yaşarmış.
    Cevapla
  • Sahibikelam 1 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim muhafazakarı olsun laiki olsun adını ne koyarsan koy. Herkes bu durumdan rahatsız. Bu iş artık çözülsün. Yeter.
    Cevapla
  • ???? 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz kaçacak olsaydık tüm dünya bir olup bize savaş açtığında kaçardık. Biz ve ecdadımız kaçacak kadar kansız değiliz
    Cevapla
  • burak 1 yıl önce Şikayet Et
    sen muhafazakar olamamışsın.ALLAH seni onların düştüğü duruma düşürürse görürsün.
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Geleneğimizde muhtaç olana, aman dileyene merhamet olduğunu unutmamak lazım. Bizi ötekinden ayıran en önemli değer merhamettir. Komşusu açken tok yatan bizden değildir.
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Evini hiç bir tane mülteciye açtın mı peki?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü