Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan New York'ta diplomasi trafiği

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM 77. Genel Kurulu'na katılmak üzere bulunduğu New York'ta BM Genel Sekreteri Guterres ve Ürdün Kralı 2. Abdullah ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan New York'ta diplomasi trafiği
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan New York'ta diplomasi trafiği
GİRİŞ 20.09.2022 23:06 GÜNCELLEME 22.09.2022 19:30
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

BM 77. Genel Kurulu'na katılmak üzere New York'ta bulunan Erdoğan, temaslarını sürdürüyor. Erdoğan, BM Genel Kurulu'na hitabının ardından BM Genel Merkezi'nde Guterres ile görüştü.

ERDOĞAN, ÜRDÜN KRALI 2. ABDULLAH İLE BİR ARAYA GELDİ

Erdoğan, beraberindeki Ürdün Kralı 2. Abdullah ile Türkevi'ne geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ürdün Kralı 2. Abdullah ile görüştü. Görüşme, basına kapalı gerçekleştirildi.

ERDOĞAN VE ZELENSKIY TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, görüşme, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM Genel Kurulu hitabı öncesinde yapıldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ÇOK SAYIDA LİDERLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurulu hitabının ardından BM Genel Merkezinde Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeul ve Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina Vecid ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’nin New York kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurulu’ndaki hitabının ardından BM Genel Merkezinde çok sayıda lider ile görüştü. Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto ve Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ile bir görüşme gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez’i de kabul etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Merkezinde Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeul, Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina Vecid ile de sohbet etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile sohbetine BM Genel Sekreteri Antonio Guterres de eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’nin New York kentinde İsrail Başbakanı Yair Lapid ile bir araya geldi.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 13
  • MİUS Kızıl Elma 1 yıl önce Şikayet Et
    New York'ta ki yeni Türkevi binası önemli bir açığı kapattı, günümüz ihtiyaçlarına cevap yeni nesil Türkevi binasında karşılama yapmak diğer ülke liderlerini etkileyecektir. Mümkünse Türkevi binasının çevresindeki diğer arsalar satın alınmalı ve orada kurtarılmış Müslüman mahallesi oluşturulmalı. Türkler ABD'de birlik olup lobi faaliyetleri yürütmeli.
    Cevapla
  • Vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    (Her hebi Reys Her hebi) Varol Reyis Varol Allah seni başımızdan eksiltmesin
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Şöyle bir hayal edin,BM'de Türkiye'yi temsilen Kılıçtaroğlu olsaydı durum nasıl olurdu?
    Cevapla
  • Vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    Tövbe yarabbim....onu başımıza musallat ececek kadar büyük günah ışlemeken sana sığınırız Allahımm
    Cevapla
  • gerek yok 1 yıl önce Şikayet Et
    hayali bile korkunç :)
    Cevapla
  • Güçlü Türkiye 1 yıl önce Şikayet Et
    Tam bir siyaset adamı güçlü Türkiye adına herşey yapan adam
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ayağına taş değmesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...