Marmaris'teki orman yangını kontrol altına alındı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına müdahale havanın kararmasıyla karadan devam ediliyor.

GİRİŞ 22.09.2022 09:40 GÜNCELLEME 22.09.2022 09:40
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Yalancıboğaz mevkisindeki ormanlık alanda çıkan yangının kontrol altına alınması için çalışmalar sürdürülüyor. 

VALİ TAVLI: YANGIN KONTROL ALTINDA

Muğla'nın Marmaris ilçesinde dün saat 12.30 sıralarında çıkan orman yangını, bugün saat 07.30 sıralarında kontrol altına alındı. Muğla Valisi Orhan Tavlı, "Marmaris’te meydana gelen orman yangınını kontrol altına alabilmek için tüm ekiplerimiz canla başla mücadele etti. Ormanın kahramanları son alev sönene kadar yeşil vatanı korumak için gece gündüz demeden mücadele etti. Yangın kontrol altına alındı" dedi.

MSB'DEN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Muğla'nın Marmaris ilçesinde devam eden yangın söndürme çalışmalarına 10 helikopter, 1 İHA ve çeşitli araçlarla destek sağlanmaya devam edildiğini bildirdi.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Marmaris'teki yangın söndürme çalışmalarına, 1 İHA, 10 helikopter, arazözler, su tankerleri, dozerler, çeşitli yangın söndürme araçları ve görevli personelimiz ile destek sağlamaya devam ediyoruz." ifadesi kullanıldı.

Paylaşımda havadan yangın söndürme çalışmalarına ilişkin görüntüler de yer aldı.

VALİ TAVLI: MÜCADELEMİZİ ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYORUZ

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki orman yangınının kontrol altına alınması için ekiplerin karadan müdahalesi yoğun şekilde devam ediyor. Muğla Valisi Orhan Tavlı, "Marmaris’te meydana gelen orman yangınını kontrol altına alabilmek için tüm ekiplerimiz sahada. Mücadelemizi aralıksız sürdürüyoruz. Ormanın kahramanları son alev sönene kadar yeşil vatanı korumak için gece gündüz demeden mücadele ediyor" dedi. 

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Orman Genel Müdürlüğü (OGM), Muğla'nın Marmaris ilçesindeki yangına, 714 personel, 14 uçak, 35 helikopter, 83 arazöz ve 5 iş makinesi ile müdahale edildiğini bildirdi.

OGM'nin Twitter hesabından Muğla'nın Marmaris ilçesindeki yangının son durumuna ilişkin paylaşım yapıldı.

Ormana düşen ateşin yüreklere de düştüğü ifade edilen paylaşımda, "Yeşil Vatanımızın her karışını korumak için var gücümüzle alevlerle savaşmaya devam ediyoruz." değerlendirmesinde bulunuldu.

Paylaşımda, yangına 714 personel, 14 uçak, 35 helikopter, 83 arazöz ve 5 iş makinesi ile müdahale edildiği belirtildi.

ORMAN YANGINIYLA İLGİLİ 1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, Marmaris ilçesi Yalancıboğaz Adaağzı mevkisinde saat 12.20 sıralarında başlayan ve söndürme çalışmalarının devam ettiği yangınla ilgili Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığınca derhal soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Soruşturma kapsamında yangına sebebiyet verdiği değerlendirilen 1 şüphelinin gözaltına alındığı, soruşturmanın tüm yönleriyle titizlikle yürütüldüğünü ifade edildi.

KAYNAK: AA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • AY YILDIZ 1 yıl önce Şikayet Et
    İdam neden gelmez? Adam ormanı yakacak sonra idam isteyince insan haklarımı? Ağacın hayvanların tabiatın hakları ne olacak? Muhalefet idam yasası istesenize işinize gelmiyormu??? Siz sadece eleştirin. Ormanı yakan, tecavüzcü, terörist Vatan haini için idam istiyoruz. Bunlara hapiste 3 öğün yemek bide yatak verip bakmayalım. Bu ülkedeki kadar vatan haini dünyada yok? Allah sizleri kahretsin Tüm mal varlıklarına el konulup. İdam edilsin.
    Cevapla
  • Hak 1 yıl önce Şikayet Et
    İdam neden gelsin..Basın 85 yaşında bir arıcıdan şüphelenildiğini yazıyor.. 85 yaşında bir adam arıcılık gibi çok ağır işi yapmak zorunda kalıyorsa burada hepimiz düşünmeliyiz..Emeklilik neden yok..Arıya dumansız bakamazsın..O yaşlının gözü ne kadar görebiliyor olabilir..Ormanda kuru otlar kıvılcım görmeye ..
    Cevapla
  • Bursalı Hilal 1 yıl önce Şikayet Et
    Ormanlara giriş 1 Kasım a kadar yasak olmalıdır. Ayrıca yollarda araçtan sigara atanlarin ehliyetine ve aracına el konulup satılıp fakirlere dagitilmalidir
    Cevapla
  • Vahim 1 yıl önce Şikayet Et
    Ormanları Hayvancılığa kapattık.Arıcılığa da kapatalım..Sonra ....
    Cevapla
  • zafer gülten 1 yıl önce Şikayet Et
    yapana öyle bir ceza verilmeliki,yapacaklara ibret olsun.
    Cevapla
  • Casper 1 yıl önce Şikayet Et
    Kıyı kesimleri afrikalisindan suriyelisine Avrupa hayaliyle kaçak gocek mültecilerr ormanlarda yatıp kalkıyor.. Bu adamlar yiyor içiyor üşüyüp ateş yakiyor vs vs...onlar yaptı demiyorum ama ihtimaller var yani...terör dahil ihtimaller çok...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Chp nin ortağı pkk hdp liler yakmıştır bunlarıda chp saklıyor yardım ediyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hasan Öztürk yazdı: Türkiye terörle mücadelede Amerikan eksenine girer mi?
DEM Partili başkanlar sinir uçlarını kaşıyor! Dertleri yine mağduriyet mi?