FETÖ kumpasına uğramanın bedeli 2 bin lira

Hakkında açılan FETÖ davası nedeniyle 2012'de TSK'dan ihraç edilen Tamer Karsloğlu'nun uzun yıllar sonra haksızlığa uğradığı anlaşıldı. Ancak açılan tazminat davasında mahkeme tarafından 2 bin lira tazminat ödenmesine hükmedildi.

FETÖ kumpasına uğramanın bedeli 2 bin lira
FETÖ kumpasına uğramanın bedeli 2 bin lira
GİRİŞ 21.09.2022 19:55 GÜNCELLEME 21.09.2022 20:09
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

FETÖ'nün polisleri delil üretti, savcıları iftiralar yarattı, hakimleri ceza yağdırdı. O kumpasların mağdurlarından biri de Yarbay Tamer Karslıoğlu'ydu. TSK'da görev yaparken 2010’da FETÖ kumpasıyla gözaltına alındı, 2012’de ihraç edildi. Uzun yıllar sonra haksızlığa uğradığı anlaşıldı ve tazminat davası açtı. Bir darbede istinaf mahkemesinden geldi. Tamer Karslıoğlu'nun maddi tazminat talebini tamamen reddeden mahkeme manevi tazminat için ise 2 bin liraya hükmetti.

Yarbay Tamer Karslıoğlu, GES Komutanlığı’nda bilişim uzmanı, şifre çözücüydü. Bir word dosyasında adı geçtiği için casusluk şüphelisi oldu, 25 Ekim 2010’da gözaltına alındı. İstanbul Askeri Casusluk soruşturmasının 56 şüphelisinden biriydi. Büyük çoğunluğunu denizci subayların oluşturduğu davanın tek karacı subayıydı. Yargılama sürdüğü sırada şüpheliler arasında TSK’dan atılan tek subay da o oldu. 14 Mart 2012’de TSK’dan ilişiği kesildi. 17-25 Aralık sonrasında “İstanbul askeri casusluk” soruşturmasının da FETÖ kumpası olduğu anlaşıldı. Ocak 2016’da Tamer Karslıoğlu ile 56 şüpheli beraat etti. Karslıoğlu’nun Anayasa Mahkemesi’ne 2014’te yaptığı başvuru, 3 yıl sonra 6 Eylül 2017’de sonuçlandı.

MADDİ TAZMİNAT TALEBİ TAMAMEN REDDEDİLDİ

Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararı sonrası Tamer Karslıoğlu, uğradığı haksızlık nedeniyle maddi ve manevi tazminat davası açtı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın alacaklı olarak yer aldığı davada 15 Eylül günü karar verildi. 

Ankara 13. Bölge İdare Mahkemesi, Tamer Karslıoğlu'nun 32 bin 130 lira maddi ve 5 bin liralık manevi tazminat talebini büyük ölçüde ret etti. 

Mahkeme 32 bin 130 liralık maddi tazminat talebinin tamamen reddine, 5 bin liralık manevi tazminat talebinin ise 2 bin lira olarak ödenmesine karar verdi. 

"BİZİMLE DALGA GEÇİYORLAR"

Karardan sonra Odatv'ye konuşan Tamer Karslıoğlu "Maddi zararım yokmuş, manevi olarak da 5 bin lira değil, 2 bin lira  zarara uğramışım. Para önemli değil ancak bu kararlar bence tarihi kararlar. Bizle dalga geçiyorlar. Adamlar korunarak kaçtılar. Geride adaletsizlik kaldı" dedi.

Tamer Karslıoğlu açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bundan yıllar önce akıl almaz adaletsizliklerle FETÖ'nün polisleri delil üretti, savcıları iftiralar yarattı ve hakimleri cezalar yağdırdı. Yüzlerce silahlı kuvvetler mensubu yıllarca hapislerde yattı, onuruna yediremeyenler intihar etti, hastalanıp ölenler oldu, mesleklerini kaybedenler, aile düzenleri bozulanlar oldu. Süreç içerisinde FETÖ deşifre oldu ve bize kumpas kuranların çoğu göz göre göre yurt dışına kaçırıldı. Hala bize bu zulmü yapanlar tam olarak adalet karşısında yaptıklarının cezasını almadı. Bu kadar adaletsizlik ve mağduriyet üzerine verilen bu kararın şahsımla bir ilgisi olmadığını tüm bu süreç boyunca bu korkunç adaletsizliklere karşı gösterilen bir tutum olduğunu değerlendiriyorum."

KUMPAS KURANLAR TUTUKLANDI VE KAÇTI

Tamer Karslıoğlu'nun içinde yer aldığı İstanbul Askeri Casusluk kumpasının ilk savcısı Fikret Seçen hakkında da FETÖ’den yakalama kararı çıkarılmıştı. Davanın duruşma savcısı Celal Kara da Zekeriya Öz ile birlikte yurt dışına firar etti. Soruşturmayı yürüten dönemin Emniyet Müdürü Nazmi Ardıç yasadışı dinleme ve FETÖ’den tutuklandı.

Karslıoğlu’nun TSK’den atılmasına onay veren Askeri Yüksek İdare Mahkemesi’nin tüm üyeleri de 15 Temmuz’dan sonra tutuklandı.

KAYNAK: ODATV.COM
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 23
  • oguz 1 yıl önce Şikayet Et
    bay eskı komutaan oda tv neki pkk tv ye cıksaydınya
    Cevapla
  • birisi 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkedeki tüm karışıklıkların sebebi bu mahkemeler... Bunların kanunları kafalarına göre kullanmaları devleti ve milleti mahvediyor... Bu sebeple Hükümet ile Mahkemeleri iyi ayırmak lazım... "Mahkeme kararları hükümet kararı değildir. " Bu mesajı millete vermek gerekiyor...
    Cevapla
  • Adalet 1 yıl önce Şikayet Et
    Hükümeti seçen halktır halk demek kanun demektir devlet demektir kanunu yapan devlettir o halde müdahele edilebilir yada kanunlar değişebilir
    Cevapla
  • Gasap haydo 1 yıl önce Şikayet Et
    2 bin gayme ne la?
    Cevapla
  • Erhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Mahkeme butür hakkı kumpas kuranlardan dolayı gasp edilenlere o dönem hangi yetkili devlet adına gasp etmişse o kişi bütün zararları ödemesi gerekir mahkeme en adil kararı bu şekilde vermeli fetöcü darbeci teröristlere ödenen maaşları devlete geri ödemesi gerekiyor Bunun için bir çalışma yapılmalı
    Cevapla
  • mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil