Aliyev'den Sağlık Bakanı Koca’ya teşekkür

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, resmi ziyaret için Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı kabul etti.

GİRİŞ 22.09.2022 17:51 GÜNCELLEME 22.09.2022 18:15
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Azerbaycan temasları devam ediyor. Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını ilettiği, Aliyev'in de teşekkür ederek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a selamlarını iletmesini rica ettiği kaydedildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Azerbaycan ve Türkiye cumhurbaşkanları arasındaki sarsılmaz birlik ve kardeşlik bağlarının tüm diğer kurumları gibi, sağlık bakanlıkları arasında işbirliği için de bir rehber niteliğinde olduğunu ve iki ülkenin bakanlıklarının bu bakımdan yakın işbirliği içinde olduğunu vurguladı.



Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in önderliğinde Azerbaycan topraklarının işgalden kurtarılmasının sevinçle karşılandığını söyleyen Bakan Koca, Azerbaycan şehitleri için Aliyev’e taziyelerini iletti ve gazilere şifalar diledi.

Şuşa Deklarasyonu'nun önemine vurgu yapan Koca, bu belgede yansıtılan hedefler doğrultusunda sağlık alanında ilişkileri geliştirmek ve derinleştirmek için çalıştıklarını belirtti. Türkiye’de sağlık alanında kazanılan deneyim ve bilgiyi Azerbaycanlı meslektaşlarıyla paylaşmanın kardeşlik görevi olduğunu ifade eden Bakan Koca, Aliyev’in desteğiyle Bakü'de düzenlenen Azerbaycan-Türkiye Sağlık İş Forumu'nun önemine vurgu yaptı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Özbekistan'da gerçekleştirdiği görüşmeyi hatırlatan Cumhurbaşkanı Aliyev, iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerimizin her alanda sürekli geliştiğine dikkat çekti. Aliyev, Şuşa Deklarasyonu’nun iki ülke arasındaki ilişkilerin resmi bir tezahürü olarak değerlendirdiğini ve bu deklarasyonun Azerbaycan ve Türkiye halkalarının iradesini ve iki devletin çıkarlarını yansıttığını söyledi.

Aliyev, Azerbaycanlı gazilere Türk doktorlarının savaş sırasında ve sonrasında gösterdiği muamele için Koca’ya teşekkür etti. Türk Devletleri Teşkilatı çerçevesinde işbirliğine dikkat çeken Aliyev, sağlık alanındaki ilişkilerin bu açıdan övgüye değer olduğunu ve bu açıdan Azerbaycan-Türkiye Sağlık İş Forumu'nun önemine değindi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • dceylan 1 yıl önce Şikayet Et
    Azerilerde bizim gibi Oğuz Türklerindendir ve öp öz gardaşımızdır
    Cevapla
  • mastan 1 yıl önce Şikayet Et
    azeri değil Azerbaycan Türk'leri demek daha doğru olur. azeri kavramı irani bir küçük halktır.
    Cevapla
  • Cskn 1 yıl önce Şikayet Et
    Azerbaycan'ın varlığı Türk'e güç verir. Onların sevinci bizi mutlu eder. Kederleri bizi kederlendirir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde