MİT'ten operasyon: Kırmızı bültenle aranan iki terörist Türkiye'ye getirildi

MİT, kırmızı bültenle aranan PKK/KCK mensubu Atilla Çiçek ve örgütün sözde sorumlularından Hüseyin Yıldırım'ı sınır hattındaki operasyonla yakalayarak Türkiye’ye getirdi.

GİRİŞ 23.09.2022 10:04 GÜNCELLEME 23.09.2022 10:43
Bu Habere 143 Yorum Yapılmış

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), kırmızı bültenle aranan PKK/KCK mensubu Atilla Çiçek ve örgütün sözde sorumlularından Hüseyin Yıldırım'ı sınır hattındaki operasyonla yakalayarak Türkiye’ye getirdi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğü bozma" suçundan kımızı bültenle aranan "Lehenk" kod adlı Atilla Çiçek ile Suriye ve Irak’ta sözde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren "Alişer" kod adlı Hüseyin Yıldırım, MİT tarafından sınır hattında gerçekleştirilen operasyonla yakalanarak Türkiye’ye getirildi.

Terörist Çiçek'in 25 Eylül 2012'de Tunceli'deki gerçekleştirilen ve 6'sı asker 7 kişinin şehit edildiği bombalı saldırının faillerinden olduğu tespit edildi.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde 2 askerin şehit olduğu 25 Ağustos 2020'deki saldırının da failleri arasında yer alan Çiçek'in Suriye ve İran'da, Yıldırım'ın ise Suriye ve Irak’ta sözde sorumlu düzeyde faaliyet gösterdiği belirlendi.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 143
  • nail 1 yıl önce Şikayet Et
    bizimde bunlaRI tükürüğümüzde boğmamız lazım aslında bu teröristleri konuştuktan sonra öldürüp leşini abd ye göndermeliyiz alın beslediğiniz teröristin leşini demeliyiz ama diyemiyoruz gavur abd tüm dünyayı avcuna almış sen teröristsin diyemiyoruz
    Cevapla
  • Utku Sağlam 1 yıl önce Şikayet Et
    2023 seçimleri için pkk siyasi uzantısı HDP ile ittifak hâlinde olanların en kısa zamanda kahr-ı perişan olmaları duasıyla Amin
    Cevapla
  • konyalı 1 yıl önce Şikayet Et
    beslemeye devam idam nerede idam
    Cevapla
  • Hamidiye Süvarisi 1 yıl önce Şikayet Et
    Keşke konusturduktan sonra imha etseydiniz.Devletimizin ve Milletimizin ekmeğini yemesin.Bu ülkede nefes bile haram hainlere.
    Cevapla
  • meltem 1 yıl önce Şikayet Et
    Maaşallah MİT imize. gurur duyuyoruz. yavaş yavaş baştakilere yaklaşıyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu