Başörtüsü nedeniyle staja kabul edilmeyen Nezaket için bakanlık devrede

İstanbul'da üniversite öğrencisi Nezaket Akbulut, okulu tarafından staj için yönlendirildiği koleje başörtüsü nedeniyle alınmadığını iddia ederek yetkililer hakkında şikayetçi oldu. Konuyla ilgili Bakanlık da devreye girdi

GİRİŞ 24.09.2022 14:53 GÜNCELLEME 24.09.2022 14:54
Bu Habere 370 Yorum Yapılmış

İstanbul'da üniversite öğrencisi Nezaket Akbulut, okulu tarafından staj için yönlendirildiği koleje başörtüsü nedeniyle alınmadığını iddia ederek yetkililer hakkında şikayetçi oldu. Akbulut, "Tüm kadın haklarına, insan hukukuna aykırı bir davranış olduğu için hakkımı savunmaya başladım. Çağlayan Adliyesinde adli işlemlere başladım. Gerekli yerlere şikayette bulundum" ifadelerini kullandı.

HAKSIZLIĞA TEPKİ YAĞDI
Birçok yayın organı genç kızın yaşadığı mağduriyeti manşetlerine taşıdı. Sosyal medyadan da yapılan haksızlığa tepki yağarken, çok sayıda kullanıcı Akbulut'a destek mesajı paylaştı.

BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "İstanbul’da üniversite öğrencisi bir genç kızımızın okulu tarafından staj için yönlendirildiği koleje başörtüsü nedeniyle alınmadığı yönündeki iddiaları esefle okuduk. Vatandaşlarımızın kılık ve kıyafetlerinden ötürü ayrımcılığa maruz kaldığı karanlık dönemler bu ülke insanının özellikle kadınlarının travmasıdır ve bu travmanın etkilerini atlatmak hiç de kolay olmamıştır.

'SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'
Yaşanan bu haksızlıkların yeniden yaşanmaması, kimsenin böyle bir hukuksuzluğa tekrar yeltenmemesi için söz konusu olayın Bakanlık olarak sonuna kadar takipçisi olacağız. Dava sürecine müdahil olma talebinde bulunacağız. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

KAYNAK: AA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 370
  • Ayışığı 1 yıl önce Şikayet Et
    staj için devlet okuluna değil de koleje niye gönderiliyor anlamadım.
    Cevapla
  • Turnusol 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu İslam Düşmanı kolej ve Kayseri'de Başörtülüleri kışlaya sokmayan Kemalist! Albay gibi birçok faşist pusuda.Bir iktidara gelip! eski vesayet güçlerini ele geçirseler! Millet 28 Şubatı bile mumla arayacak,bunu anlamak için alim olmaya gerek yok,Ama bizim eski alimler ! Karamollaoğlu,Davutoğlu,düne kadar hürmet ettiğimiz birçok Müslüman Aydın !!! takiye ve riyakarlık yaptıklarını bile bile KK'yı Babayiğit !!! Chp'yi de Demokrasi kıblesi yapıp,iktidarı için Chp'ye payanda oluyorlar.GAFLET mi,İHANET mi?
    Cevapla
  • Taner Gün 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah belalarını versin hala bu mecusiler iş başında
    Cevapla
  • Cafer 1 yıl önce Şikayet Et
    Atatürk'ün ve Laikliğin arkasına saklanan islam ve din düşmanlarının butür provokatör ve art niyetli uygulamaların önüne geçebilmek için.TBMM açılınca başörtüsüyle ilgili kanun çıkarılsın ve açık oylama yapılsın meclisteki İslam düşmanı patileri ve vekilleri açık oylamada millet görsün ve kamuoyuna karşı kıvırma payları kalmasın vatandaş seçimde tercihin ona göre yapar.
    Cevapla
  • vatan sever 1 yıl önce Şikayet Et
    O kolej Biltes Koleji sahibi aynı zamanda Nişantaşı Üniversitesinin de ortağı. Başörtüsüne karşı olan kin ve nefreti sıkıyorsa parayla eğitim verdiği Nişantaşı üniversitesi başörtülü öğrencilerine de uygulasın.
    Cevapla
  • Gerçekler acıdır 1 yıl önce Şikayet Et
    Kalitesi ! herkesin malumu,parayla diploma dağıtan Nişantaşı Üniversitesinin en büyük müşterisi acaba kimler?Kalitesi malum bu Üniversite YÖK tarafından ne kadar denetleniyor?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...