Rusya, Mısır'ın sipariş ettiği Su-35'leri İran'a veriyor!

Rusya'nın Mısır için ürettiği Su-35'leri İran'a vermeyi planladığı ortaya çıktı. Mısır'a yönelik baskılar ve İran'ın Moskova'ya gönderdiği İHA'ların kararda etkili olduğu belirtildi.

GİRİŞ 24.09.2022 07:43 GÜNCELLEME 24.09.2022 09:05
Bu Habere 112 Yorum Yapılmış

İran Hava Kuvvetleri iki hafta önce yaptığı açıklamada Rusya'dan en az 60 adet Su-35 alacağını bildirmişti. İran'ın Su-35 açıklamasının Rusya'nın Ukrayna savaşında kullanmak üzere İran yapımı insansız hava araçlarının ilk sevkiyatını almasından sonra gelmesi ise dikkat çekmişti.

Rus hava kuvvetlerinde yaklaşık 100 adet Su-35 bulunması, batı yaptırımları ve üretimin durması nedeniyle Rusya'nın İran'a Su-35 teslimatı yapıp yapamayacağı merak konusu oldu.

RUSYA, MISIR'IN SİPARİŞ ETTİĞİ SU-35'LERİ İRAN'A VERİYOR

Ortaya çıkan raporlarda Rusya'nın Mısır'ın sipariş ettiği Su-35'leri İran'a vermeyi planladığı ileri sürüldü.

Üretilen yaklaşık iki düzine savaş uçağın Mısır'a yönelik Batı baskılar nedeniyle gerçekleşemeyeceği, İran'ın bu fırsatı kullanacağı belirtiliyor.

Askeri analistler ve endüstri uzmanları, Moskova'ya gönderilen İHA'ların etkisiyle İran'ın çok hızlı bir şekilde Su-35'lere kavuşacağını ifade ediyor.

KAYNAK: STAR.COM.TR
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 112
  • Cengiz 1 yıl önce Şikayet Et
    silgi yiyen çcklar - bit.ly ana makinesinin yanıt vermesi çok uzun sürdü. ?
    Cevapla
  • Emin abiniz 1 yıl önce Şikayet Et
    İran uçak işini çözüyor biz hala Rum ve Ermeninin aşığı ABD nin nazının bitmesini beklemekle zaman harcıyoruz
    Cevapla
  • temel 1 yıl önce Şikayet Et
    paran ile bile alamiyorsun demek heykel degil ucak yapmak gerekmis yuz yil gece gunduz demeden ucak yapmak gerek yapana kadar ucaklari vuracak super fuzeler yapin
    Cevapla
  • kadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ama unuttuğun birşey var kardeşim inan dünyanın en çok kofti konuşanı ve korkağı İRAN'dır. Zerre birşey yapamaz yapmaz anca atar tutar islam dünyası içinde fitne oluşturur o kadar.
    Cevapla
  • Akın 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan'dan daha büyük düşman İran'dır. Yunanistan açıkça niyetini, tatafını belli eder. İran ise Müslüman taklidi yapan Fetö gibi fırsat kollar. Bu uçaklar bize karşı alınıyor!
    Cevapla
  • Istanbul34 1 yıl önce Şikayet Et
    Azerbaycanı (Zengezur) bahane ederek Türkiye ye ye karşı bir hamle gibi geldi bana..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?