İSTAD İstanbul Taksim Meydanı'nda Ermenistan'ı ve destekçilerini kınadı

İstanbul Türkiye Azerbaycan Dayanışma ve Kültür Derneği (İSTAD), Ermenistan'ın son zamanlarda sınır bölgelerinde ve Azerbaycan Büyükelçilikleri'ne yaptığı saldırıları dolayısıyla bir basın bildirisi yaptı.

GİRİŞ 24.09.2022 17:01 GÜNCELLEME 24.09.2022 17:32
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bildiride Ermenistan ve destekçisi ülkeler olan ABD ile Fransa güçlü bir şekilde kınandı.

İstanbul Türkiye Azerbaycan Dayanışma ve Kültür Derneği (İSTAD) üyeleri Taksim'de kalabalık bir toplulukla bir araya geldi. İSTAD, Ermenistan'ın son zamanlarda sınır bölgelerinde yaptığı eylemler ve Ermenistan'ın Azerbaycan Büyükelçilikleri'ne düzenlediği saldırılar nedeniyle basın açıklaması yaparak  Ermenistan ve destekçisi ülkeler olan ABD ile Fransa'yı kınadı.

İSTAD Başkanı Sefer Karakoyunlu özellikle Batı'nın Ermenistan'a verdiği büyük desteği eleştirerek, “Bugün burada toplanmamızın sebebi son zamanlarda Ermenistan’ın Azerbaycan sınırına yaptığı saldırılar. Sınır bölgesinde mayın döşeme faaliyetlerinden dolayı Ermenistan’a misliyle karşılık verilmiştir ancak maalesef 77 askerimiz şehit oldu, Ermenistan tarafında da yüzlerce insan ölmüştür. 


Biz bunu kınamak için toplandık. Böyle olayların olmaması için toplandık. Başta Batı’nın Ermenistan’a verdiği desteği kınıyoruz çünkü biz bölgede sulh olmasını istiyoruz. Bu anlamda yapılan işler yanlıştır. Azerbaycan davasında haklıdır. Azerbaycan işgal altındaki topraklarını kurtarmıştır ama maalesef Ermenistan’ın taciz ateşiyle karşı karşıya kalmıştır. Misliyle cevap vermiştir. Bu gibi olayların olmaması için burada toplandık. Biz barış taraftarıyız ancak emin olun ki tekrar savaş çıkarsa biz Zengezur koridorunu değil, tüm Zengezur bölgesini almaya hazırız. Azerbaycan yalnız değildir. 85 milyon Türk halkıyla, 300 milyonluk Türk dünyasıyla Azerbaycan’ın yanında ve arkasındayız.” dedi.
Kınama programına  çok sayıda STK temsilcisi ve basın mensubu katıldı.

 

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Demokrat 1 yıl önce Şikayet Et
    Ermenistan onun bunun gazina gelip Turklere kafa tutacagina kafayi kullanip Turklerle dost olmaya calissaydi, sadece oradan gececek ticaret yolunun uzerine kurdugu dinlenme tesisleriyle halki acliktan kurtulur, boru hatlarinin geliriyle de devlet butcesini kurtarabilirdi. Turk dunyasi birlesmis birlesmemis sana ne Ermenistan, 2 milyonluk ulkesin sen, amator kumedesin. Birak bundan Iran, Rusya ev ABD korksun, sen arada bu rekabeti firsata cevirip karnini doyurmaya bak. Turkiye'nin onunde duvar olursan yikilirsin, kopru olursan sen de kazanirsin.
    Cevapla
  • sait dbakır 1 yıl önce Şikayet Et
    kahr olsun ermenistan israil abd avrupa yaşasn islam birliği azerbaycan türkiye pakistan kardeşliği
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor