Mersin'de polisevine silahlı saldırı: 1 polis şehit oldu, 1 polis yaralandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mersin'deki polisevine yönelik terör saldırısında bir polisin şehit olduğunu, bir polisin de yaralandığını açıkladı. Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden birinin kimliği tespit edildi.

GİRİŞ 27.09.2022 08:41 GÜNCELLEME 27.09.2022 08:52
Bu Habere 349 Yorum Yapılmış

Mezitli ilçesindeki polisevine yaklaşan bir araçtan inen kişilerce buradaki polislere uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Polisler, saldırganlara karşılık verdi.

POLİSEVİNİN UZAĞINA BIRAKILAN BOMBA KONTROLLÜ PATLATILDI

Ayrıca polisevinin uzağına bırakılan bir bomba düzeneği de kontrollü bir şekilde patlatıldı. Bu sırada şüphelilerin aracında yangın çıktı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda takviye polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Olayla ilgisi olduğu değerlendirilen bir şüpheli silahıyla birlikte gözaltına alındı.

TERÖRİSTİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Etkisiz hale getirilen teröristlerin kimliği ile ilgili yapılan çalışmalarda, birinin Zozan Tolan  kod adlı Dilşah Ercan olduğu belirlendi.

Teröristin; PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması içerisinde faaliyette bulunduğu, terör örgütü faaliyetlerinden dolayı cezaevine girip çıktığı, örgütün kırsal yapılanmasına 2013 yılında Mersin’den katıldığı, Irak'ın kuzeyi, Kandil’de eğitim aldığı ve örgütün  -sözde- özel güç yapılanması içerisinde faaliyet gösterdiği tespit edildi.

Ayrıca, terörist hakkında metropollerde eylem amaçlı gönderilecek hazır kadrolar arasında yer aldığı şeklinde istihbari bilgilerin bulunduğu belirlendi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı, Mersin'in Mezitli ilçesindeki polisevine yönelik saldırıyla ilgisi olduğu değerlendirilen bir şüphelinin silahıyla gözaltına alındığını açıkladı.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Mersin'in Mezitli ilçesindeki polisevine saat 23.00 sularında kimliği belirsiz kişilerce saldırı düzenlendiği, çıkan çatışmada 2 polisin yaralandığı bildirildi.

Mersin'deki saldırının görüntüleri ortaya çıktıMersin'deki saldırının görüntüleri ortaya çıktı

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Ayrıca polisevinin uzağına bırakılan bir bomba düzeneği de kontrollü bir şekilde patlatılmıştır. Olayla ilgisi olduğu değerlendirilen bir şüpheli silahıyla birlikte gözaltına alınmıştır. Saldırıyı düzenleyenlerin yakalanmasına yönelik çalışmalara devam edilmektedir. Gelişmeler oldukça kamuoyuna bilgi verilecektir."

BOZDAĞ: "MERSİN CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI, ADLİ SORUŞTURMA BAŞLATMIŞTIR"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Mersin'in Mezitli ilçesindeki polisevi saldırısına ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığını, saldırının bütün boyutlarıyla araştırıldığını belirtti.

Bozdağ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, polisevine saldırıda yaralanan polislere acil şifalar diledi. Bakan Bozdağ, "Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, adli soruşturma başlatmıştır. Saldırı bütün boyutlarıyla araştırılmakta ve soruşturulmaktadır." ifadelerini kullandı.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU MERSİN'DE

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mersin’in Mezitli ilçesindeki polisevine yönelik saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Soylu şunları söyledi:

"Olayda 1 polis memurumuz şehit oldu, bir polisimiz de yaralandı ancak hayati tehlikesi yok. Balkonda oturan bir sivil vatandaşımıza da bir kurşun isabet ediyor. Onun da şükür hayati tehlikesi yok. İki sivil vatandaşımız da yine patlamanın tesiriyle yüksekten atlama gerçekleştiriyorlar, onlarda da herhangi bir tehlike söz konusu değil."   

Bir teröristin kimliğinin büyük ölçüde belirlendiğini, ikisinin de kırsalcı olduğunu değerlendirdiklerini aktaran Soylu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Terör örgütü de belli, hangi terör örgütü olduğu. Türkiye üzerine bu terör örgütlerinin oyun kurmasına vesile olanlar, onları destekleyenler, onlar üzerinden Türkiye'nin huzurunu bozmaya çalışanlar bilmelidir ki Türkiye eski Türkiye değil. Türkiye'yi bu konuda sınamaya çalışanların ortaya koymuş oldukları bütün bu kötülükleri kendilerine ters yüz edecek Türkiye'nin gücü de kudreti de var."

BAKAN SOYLU YARALI POLİSİ ZİYARET ETTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mersin'de bir polisin şehit olduğu polisevine yönelik terör saldırısında yaralanan polisi hastanede ziyaret etti.

Soylu, Mezitli ilçesi Deniz Mahallesi'ndeki polisevinde yaptığı incelemenin ardından, beraberinde Vali Ali Hamza Pehlivan ile saldırıda yaralanan polis memurunun tedavi gördüğü Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gitti.

Yaralıya geçmiş olsun temennisinde bulunan Soylu, saldırıda şehit düşen polis memuru Sedat Gezer'in (47) ailesine ve yakınlarına da taziyelerini iletti.

Bakan Soylu, hastane ziyaretinin ardından tekrar polisevine geçti.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, polisevi ve çevresindeki incelemelerini sürdürdü.

KAYNAK: AA, HABER7
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 349
  • Osmanlıcıkürt 1 yıl önce Şikayet Et
    Ah ah teröristler PKK sizi kandirsi dağa çıkardı PKK kahrolsun İsrail kahrolsun Amerika kahrolsun HDP kahrolsun
    Cevapla
  • R53 1 yıl önce Şikayet Et
    Terörist cezaevine girip çıkmış ne demek? İçerde tıkalı kalması için illa birini şehit etmesi mi lazımdı? Bulduğunuzda gebertirsiniz inşaallah....
    Cevapla
  • bülent 1 yıl önce Şikayet Et
    Hapis cezası çözüm değil demek Kİ...................
    Cevapla
  • Atılant 1 yıl önce Şikayet Et
    Ellerini kollarini sallaya sallaya nöbet noktasina kadar gelmisler hatta giriste bayada bi hazirlik yapmislar guvenlik zaafi var gibi..allah rahmet eylesin sehidimizi mekani cennet olsun ailesine sabirlar versin
    Cevapla
  • Tarkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Chp liler çok üzülmüştür serbest bırakılmalı by kemale danışmadan hapse atmayın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi