İBB'nin kaderine terk ettiği üst geçit

İBB yönetimi, Kartal D-100 Karayolu üzerindeki üst geçidin tadilatını yapmayı unuttu. 6 aydır kaderine terk edilen üst geçit, vatandaşlar için tehlike oluşturuyor

İBB'nin kaderine terk ettiği üst geçit
İBB'nin kaderine terk ettiği üst geçit
GİRİŞ 27.09.2022 07:30 GÜNCELLEME 27.09.2022 07:30
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İstanbul'da toplu taşıma sisteminde yaşanan aksaklıklar, yaya erişimine de sirayet etti. Daha önce tasarruf adı altında metro, metrobüs ve tramvayların yürüyen merdiven ve asansörlerini kapatan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetimi, ardından toplu taşımadaki sesli ve görsel uyarı sistemlerini kapattı. İBB, bu kez de Kartal D-100 karayolu üzerinde bulunan üst geçidin tadilatını unuttu.

Kartal E-5 Karayolu üzerinde yer alan üst geçitte onarıma başlayan İBB, çalışmaları yarım bıraktı. 6 ay önce etrafı kapatılan, betonları dökülmüş ve demirleri paslanmış olan üst geçitte aylardır herhangi bir çalışma yapılmadı. AK Parti İBB Meclis Üyesi Nizamettin Altınbaş, vatandaşların hayatının tehlikeye atıldığı üst geçidin son görüntüsünü sosyal medya hesabından paylaştı. İBB yönetiminin üst geçit tadilatını unuttuğunu ifade eden Altıntaş, "Sevgili İstanbullular... Burası Kartal E-5 karayolu üzerinde bulunan bir üst geçit. İBB 6 ayı aşkın bir süredir üst geçidin bakımını yaptığını iddia ediyor. Ancak ne bakım, ne onarım, ne de tadilat var... Hiçbir hareket yok. Yolun bir şeridi bu şekilde kapatılmış ve böylece bekletilmekte. Hem trafik sorunu artmakta, hem de riskli durumdaki üst geçidi insanlar kullanmaya devam etmekte. İBB hâlâ işlemlere başlamıyor. Üst geçit kaderine terk edildi" dedi.

72.3 MİLYONLUK İHALE

İBB Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Avukat Murat Türkyılmaz ise üst geçidin yapımı için 2020 yılı bütçesinde 97 milyon 344 bin TL ayrıldığını belirtti. 2021 yılında üst geçidin yapımı için onay alındığını ve 26 Temmuz 2021'de ihaleye çıkıldığını ifade etti. 72 milyon 308 bin 792 TL'ye ihalenin sonuçlandığını aktaran Türkyılmaz, "750 gün ihale süreci olan iş için 6 aydır boş alana reklam asmak dışında bir gelişme yok" diye konuştu.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • AHMET DAL 1 yıl önce Şikayet Et
    D100 Tuzla piyade okulu yan yol ile trafik rahatlatılacaktı ama seçimden önce başlandı şimdi yeni seçim yaklaşıyor hala bitmedi. Bu yavaşlıkla 2071 e İBB anca bitirir. Tabi bitirmek için isteği varsa.
    Cevapla
  • Öylesine 1 yıl önce Şikayet Et
    İBB Zeytinburnu sahil yolu Kazlıçeşme Marmaray istasyonunun orada hala İski çalışma yapıyor gibi yapıyor trafik sahil yiluna çıkış güzergahı olduğu için her akşam felç Otobüsler felç birşeyi yapıyorum deyip yapıyormuş gibi yapıyorlar
    Cevapla
  • Tmmk 1 yıl önce Şikayet Et
    Ihaleye ıyı partılı arııorlardır sus payı
    Cevapla
  • Sarıyer 1 yıl önce Şikayet Et
    İBB başkanı imzadıyla masul işciler işten çıkarıldıktan sonra benim için bitmişti bu kafa proje üreten değil YIKAN VE DAĞITAN KAFADIR diye notumu vermiştim.İsyanbulu son 30 yılda en kötü yöneten kişiler olarak tarihe gececekler
    Cevapla
  • Resul S. 1 yıl önce Şikayet Et
    Maltepedeki Altayçeşme ile Girne Mahallelerini bağlayan üst geçitte aynı durumda. Ayaklarını çevirdiler. Birşeyler yıktılar. 6 aydan fazla süredir aynı durumda bekliyor.
    Cevapla
  • Nurgül kara 1 yıl önce Şikayet Et
    Onların derdi iş yapmak deyil yapıyo gibi görünmek başka izahı yok mansurda oyle kaldirimlari hep sokmuş dostlar bizi pazarlikta görsün
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı