'FETÖ'cüler projeyi çaldı' demişlerdi! Bayraktar TB-2'lerin özelliği buna müsaade etmiyor

Terör örgütü FETÖ’ye yakınlığıyla bilinen Vuslat Bayoğlu’nun Afrika’daki şirketi tarafından üretilen İHA'ların ardından akıllara Bayraktar TB2'lerin çizimlerinin dışarıya sızdırılmış olabileceği geldi. Ancak bunun mümkün olmadığı anlaşıldı

GİRİŞ 28.09.2022 07:32 GÜNCELLEME 28.09.2022 09:15
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Bayraktar TB-2'nin yazılımları ve çizimlerinin sızdırılma ihtimalleriyle ilgili Türkiye Gazetesi'ne konuşan savunma politikaları analisti Turan Oğuz, TB2’yi önemli kılanın yazılımı olduğunu, onun da kopyalanamayacağını söyledi.

KOPYALANAMAMASININ NEDENLERİ AÇIK

Analist Oğuz, TB2’nin birkaç sebepten dolayı ön planda olduğunu söyleyerek “Gövde olarak çok rahat yapabilirsiniz ama o bir TB2 olmaz. TB2 birkaç sebepten dolayı öne çıkıyor.

  • 1 çok yakın servis ağı,
  • 2 sürekli geliştiriliyor,
  • 3 yeni çıkan tehditlere karşı hemen karşı tehdit uyguluyor,
  • 4 içindeki yazılımı çok özel,
  • 5 kendi yapımından dolayı farklı kabiliyetleri var.

Form olarak benzer şeyler yapılabilir, yapılıyor da ama onlardan TB2 olmaz. TB2’yi TB2 yapan özellikler düz formu, görüntüsü değil. TB2’yi TB2 yapan yazılımıdır, otonom uçuş kabiliyetidir. Onu ne yaparsanız yapın çözemezsiniz. Çünkü onlar düştüğü zaman içindeki yazılım silinir, içindekiler alınıp kopyalanabilir bir şey değil. O yazılımı çekemediğiniz zaman siz de gidip herhangi bir üniversite öğrencisi grubuna TB2 benzeri bir şey yaptırırsınız” diye konuştu.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 55
  • heredot cevdet 1 yıl önce Şikayet Et
    nerden bileceksin yahu, herkese satıyorsun, suud, bae, libya, azeri dahil. al kardeşim incele bak işine diyebilir......saydığım ülkelerin kendi içindeki insanlar da hainlik yapabilir...hukuksal mücadele lazımi nasıl ki altay tankının motoru almanlar bizim dedi, daha yapamadık, benzer...
    Cevapla
  • Sadece Düşün 1 yıl önce Şikayet Et
    Değil mi bu ülkeler ihanın içini açar motoru parçaları ne varsa kopyalayıp yapıştırırlar bu nasıl sığ düşünce ya. Bu şey gibi bu kadar borcumuz var niye çok para basıp dış borcumuzu ödemiyoruz hallice beyin yakan fikirler
    Cevapla
  • Muhammed 1 yıl önce Şikayet Et
    Düştüğü zaman yazılım siliniyor denmiş. Düşürmeden darbesiz indirilirse nasıl olacak ozaman yazılımı silinmemiş olacak buna nasıl blr tedbir uygulanır acaba..
    Cevapla
  • Levrock 1 yıl önce Şikayet Et
    düsürmeden indirirsen , altin sandik aciliyor ve yazilimi sana altin tepside hediye ediyor TB-2. Bunu sanirim senden baska kimse düsünmedi, devlet sirri ifsa ettin, cok zekisin, Aynstayn seviyesinde üstün bir zekan var.
    Cevapla
  • ermis 1 yıl önce Şikayet Et
    senin düşündüğünü onlar düşünmüyor mu? belki bir tehdit olduğu anda fark edip siliyor yada pilot siliyor
    Cevapla
  • Ersungur 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunan burnumuzun dibine silah yigmis.abd zaten bizi yok edmeye calisiyo.biden zaten girit li yunan tohumu .ingiliz lerle yunan akraba biz hala ucak yapacagiz.millete para veriyoz abd ye. Oda.bizi rezil ediyo ustelik paraya el koyor.yunana veriyo ucaklati.akilliolup.kendimiz.yapmaliyiz.ioksa.hebsi birlesmis.bileniyo.bize.
    Cevapla
  • Trakyalı 1 yıl önce Şikayet Et
    100 yıldır neden yapılmadı bu uçaklar, hadi uçağı geçtim piyade tüfeğini belinde ki tabancayı daha yeni yapmışsın sen ne anlatıyorsun...
    Cevapla
  • Recai 1 yıl önce Şikayet Et
    mümkün değil denilen herşey bu ülkede olmuştur. hiç güvenmiyorum böyle sözlere, tüm nufus bilgileri çalındı ama inkar edildi, bunuda inkar ederiz.
    Cevapla
  • Cem 1 yıl önce Şikayet Et
    Az salla Sen istanbul belediyesine bak hepsi fetö pkk eline geçmiştir git hesabı onlardan sor yönetenlerden Gelip burda devleti olmamış bir konu için suclama
    Cevapla
  • Derler 1 yıl önce Şikayet Et
    biz yine de dikkatli olalım, Bayraktar grup en üst düzeyde Devlet korumasında olmalı, su uyur düşman uyumaz ya bir gün daha iyi bir yazılım yapan çıkarsa.
    Cevapla
  • Trakyalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Her zaman daha iyisi yapılır mühim olan sen ne yapıyorsun?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…