Son yılların en büyük kaçak içki operasyonu!

Gümrük Muhafaza Ekiplerince Mersin'de yapılan operasyonda, son yılların en büyük kaçak alkollü içki yakalaması gerçekleştirildi. Operasyonda piyasa değeri 20 milyon lira olan toplam 86 Bin 245 şişe kaçak alkollü içkiye el konuldu.

Son yılların en büyük kaçak içki operasyonu!
Son yılların en büyük kaçak içki operasyonu!
GİRİŞ 28.09.2022 18:38 GÜNCELLEME 28.09.2022 18:38
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, 5 tırda yaptıkları incelemede 78 bin 795 şişe geçersiz bandrollü, bin 570 şişe bandrolsüz, ayrıca aynı firmaya ait 2 farklı gümrük beyannamesinde 5 bin 880 şişe bandrolsüz kaçak içki ele geçirdi.

Toplam 86 bin 245 şişe kaçak alkollü içkinin ele geçirildiği operasyonun son yıllarda yapılan en büyük kaçak içki operasyonu olduğu belirtildi.

BANDROLLER SAHTE YA DA ESKİ TARİHLİ ÇIKTI

Yapılan kontrollerde bazı içkilerin bandrollerinin sahte, bazılarının ise tarihlerinin 2015 yılına ait olduğu görüldü. Kaçak içkilerin piyasa değerinin 20 milyon lira olduğu belirlenirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, konuya ilişkin sosyal medya paylaşımında, “Ticaret Bakanlığımıza bağlı Gümrük Muhafaza Ekiplerince Mersin'de yapılan operasyonda son yılların en büyük alkollü içki yakalaması gerçekleştirildi. Toplam 86 Bin 245 şişe kaçak alkollü içkiye el konuldu. Başarılı operasyondan ötürü Gümrük Muhafaza Ekiplerimizi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

HATAY'DA 4 TON 765 KİLO KAÇAK İÇKİ ELE GEÇİRİLDİ

Hatay’da ise İl Jandarma Komutanlığına bağlı Defne İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından uygun olmayan koşullarda yasadışı kaçak içki üretenlere yönelik operasyon gerçekleştirildi.

Bahçeköy Mahallesi'nde bulunan M.T., C.T., S.T., E.D. ve İ.R. isimli şahısların evlerinde kaçak içki imalatı yaparak satışa sunduğu bilgisi alan ekipler, şüphelilere ait ev ve eklentilerde arama yaptı. Aramada mavi variller ve damacanalar içerisinde toplam 4 ton 765 kilogram kaçak alkollü içki ve 2 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi.

Olayla ilgili M.T., C.T., S.T., E.D. ve İ.R. gözaltına alındı.

KAYNAK: İHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ın laneti üzerine olsun inşaallah . Allah'ın haram kıldığı içkiden medet umanlar Cehennemde yerini hazırlasın
    Cevapla
  • Yolcu... 1 yıl önce Şikayet Et
    Adana Mersin çok sıkıntılı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor