Bakan Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na tepki: Derdiniz ortağınız PKK'yı kurtarmak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Mersin'de etkisiz hale getirilen terörist Dilşah Ercan ile ilgili öne sürdüğü 'DNA raporu' iddiasına yanıt verdi.

Bakan Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na tepki: Derdiniz ortağınız PKK'yı kurtarmak
Bakan Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na tepki: Derdiniz ortağınız PKK'yı kurtarmak
GİRİŞ 30.09.2022 00:09 GÜNCELLEME 30.09.2022 00:59
Bu Habere 214 Yorum Yapılmış

Mersin'de PKK'lı teröristlerin polisevine düzenlediği hain saldırıda Zozan Tolan kod adlı terörist Dilşah Ercan öldürüldü. PKK terör örgütü, Ercan'ın saldırıda ölmediğini öne sürerken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan da benzer bir açıklama geldi. Kılıçdaroğlu, partisinin 'mağdur gazeteci' olarak lanse ettiği teröristin saldırıyı gerçekleştirmediğini ima ederek DNA raporu istedi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN 'DNA' RAPORU İFTİRASI

Kılıçdaroğlu sosyal medyadan paylaştığı mesajında, ''İki gündür kirli propaganda yürüten Erdoğan ve yaveri fotoroman Süleyman… Öldürülen teröristin DNA raporuna rağmen, tam 2 gündür yalan söylediniz, havuz medyanız manşetler attı. Oysa ben ne dolaplar çevirdiğinizi iki gündür biliyorum. Bile bile yalan söylediniz. Şimdi çıkın ve teröriste ait DNA raporunu açıklayın, bu millet bir kez ağzınızdan doğru bir şey duysun. Başsavcıya dosyaya el koyun dediniz. Başsavcıya sesleniyorum, o dosyayı gizlemeye çalışma, biliyoruz gerçekleri… Utanmıyor musunuz” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör örgütü PKK'yı kılavuz edinen Kılıçdaroğlu'na sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

"DERDİNİ ORTAĞINIZ PKK'YI KURTARMAK"

Kılıçdaroğlu'nun iki gün PKK'nın ipini beklediğini belirten Bakan Soylu, "Bizi yine şaşırtmadın. Sizin bu devletle bir meseleniz var. Yapılan saldırıyı ilk önce adamların DEAŞ'a yıktı. Tutmayınca adamların "cinnet geçiren bir kadın polis" yalanına sarıldı. Derdiniz, ortağınız PKK'yı kurtarmak..." dedi.

"PKK'YA SIĞINACAK ZAVALLISIN"

"Saldırıyı PKK yaptığı belli olup, devletin yargının tespitlerine rağmen teröristleri gazeteci kılığına sokup Türkiye’ye 'en büyük gazeteci cezaevi' iftirasıyla teröristleri aklaman ortaya çıkınca PKK açıklamasına sığınacak zavallısın" ifadelerini kullanan Bakan Soylu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

1-Teröristi taşıyan taksici teşhisini yaptı

2- Yıllarca terör örgütünde birlikte olduğu örgüt mensubu sözde ölümsüzler taburunda sabotajcı eğitimi alıp Türkiye'de eylem yapmak üzere görevlendirildiğini belirtip hemen teşhisini yaptı.

3- Hoşuna gitmeyecek ama parmak izleri ile yapılan çalışmada bir tanesinde eşleşme çıktı

4- Kurtarıcın PKK'nın açıklamasındaki teröristlerle ilgili tüm detaylara da çalışılıyor.

5-PKK'nın açıklamasını referans alıp kabul ettiği teröristlerle ilgili henüz sonucu çıkmamış raporların üzerinden terör örgütünü ve utanılacak parti raporunu korumaya alıyorsun

Yani terör örgütünün tespiti imkansız Suriyeli isim verip, "Zozan arkadaşımızın (yani Dilşah Ercan) bu olayla herhangi bir ilgisi yoktur, görevinin başındadır." demesine sığınmaktan bile utanmıyorsun. 6'lı masada sıkıştın PKK'ya sığındın Yazıklar olsun...

Şimdi ana fikriniz ne? Ne demiş oldunuz... PKK'nın gazetecilerini savunmak yetmedi, bir de PKK'nın basın sözcülüğüne mi soyundunuz? "Görevinin başında" dedikleri, görev ne? Madem PKK adına konuşuyorsunuz, bunu da siz açıklamalısınız...

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 214
  • Fugi 1 yıl önce Şikayet Et
    CHP Devlet güvenlik sorunu , acil önlem alınması gerekir
    Cevapla
  • YILMAZ 1 yıl önce Şikayet Et
    6+2' li masanın En Böyük ortağı teröristi doğrudan savunamıyor, böyle dolaylı yoldan devlet görevlilerini ve Bakanları suçlayarak, kahraman polisi şehit eden o gazeteci kisvesine saklanmış hain teröristi savunuyor. Nasılsa teröristi zikretmeden devletin suçlarsam bunu yiyecek çok insan var misali bir tarz benimsemiş durumda. Tam siyonist ve ermeni kriptoların taktiği.
    Cevapla
  • Toprak Deliorman 1 yıl önce Şikayet Et
    chp kapatılsın. milletvekillerini de bir adaya koysunlar vatan millet rahatlasın
    Cevapla
  • Vatandaş Rıfkı 1 yıl önce Şikayet Et
    Pkk'nın partisini kapatamıyoruz Chp'yi nasıl kapatacan?
    Cevapla
  • pkk ise 1 yıl önce Şikayet Et
    pkk dag kadrosundan nasıl gelebilmiş burdaki ihmaller de çok önemli. soylu evvela bu kısma odaklanmalı
    Cevapla
  • Siyah Toprak 1 yıl önce Şikayet Et
    CHPPK lojistiği ile oraya gelmiş.
    Cevapla
  • Koca 1 yıl önce Şikayet Et
    chp battıkça batıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan son dakika açıklamaları!
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi