Ali Erbaş'tan üniversite öğrencilerine Kur'ân-ı Kerîm eğitimi mesajı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş üniversite öğrencilerine "Hocalarımızı rahat bırakmayın. Hocalarımızı bezdirin. Önlerine diz çökün, 'Bana Kuran öğretin' deyin." dedi.

GİRİŞ 30.09.2022 15:19 GÜNCELLEME 30.09.2022 15:54
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Çeşitli programlara katılmak üzere Karaman'a gelen Erbaş, Vali Tuncay Akkoyun'u ziyaret ederek, şeref defterini imzaladı.

Mübarek bir günde Karaman'da bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirten Erbaş, 4 ay önce göreve başlayan Vali Akkoyun'a hayırlı olsun dileklerini iletti.

Karaman'ın Türk dilinin başkenti olduğunu aktaran Erbaş, şunları kaydetti:

"Bizim Diyanet İşleri Başkanlığı olarak il ziyaretleri kapsamında ziyaret ettiğimiz 43'üncü ilimiz oldu. Bizim il buluşmaları ismiyle yaptığımız ziyaretlerde ilk ziyaretimiz burada olduğu gibi valilikler oluyor. Burada inşallah bir kaç senedir yapılamamış olan hafızlık icazet merasimimiz de var. Üniversite camimizin açılışı bizi ayrıca mutlu edecek. Üniversitelerimizde camilerimizin minarelerimizin yükselmiş olması, gençlerimizin camilerle buluşmaları, ibadetlerini rahat şekilde yapmaları hepimizi sevindiriyor. Akşam da STK temsilcileriyle bir istişare toplantımız olacak. Karaman'da daha nitelikli çalışmaları Diyanet İşleri Başkanlığımız ve STK'larla birlikte el birliğiyle nasıl yapabiliriz bunun müzakeresini yapacağız."

Erbaş, daha sonra Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı'yı makamında ziyaret etti.

Belediye ziyaretinden sonra Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Yunus Emre Yerleşkesinde bulunan caminin açılışına katılan Erbaş, burada yaptığı konuşmada, "Caminin açılışının Camiler Haftası'nın başlangıcında olması çok anlamlı. İnşallah Camiler Haftası boyunca ülkemiz genelinde işleyeceğimiz 'Peygamberimiz cami ve irşat' konusuna katkı sağlar." dedi.

- "CAMİLER ŞEHİRLERİN SÜSÜDÜR, ÜNİVERSİTELERIMIZIN SÜSÜDÜR"

Erbaş, camilerin şehirlerin münevver olmasına kakı sağlayan kurumlar olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Bu caminin üniversitenin içinde olması çok anlamlı. Şimdi sizlere iki kavram arasındaki irtibatı aktarmak istiyorum. Üniversitesinin Arapça karşılığı camiadır. Bizim ibadethanemizin ismi de camidir. Camia ilim insanlarını bir araya toplayan mekan demektir. Cami de ibadet için ilim irfan sahibi olsunlar diye insanları bir araya toplayan mekan anlamına gelir. Cami aynı zamanda Rabbimizin Esmaül Hüsna'sından birisidir. Camiler şehirlerin süsüdür, üniversitelerimizin süsüdür. Kampüslerimize girdiğimizde minarelerimizin yükseldiği camilerimizi görünce bir Müslüman olarak iftihar ediyoruz, mutlu oluyoruz, seviniyoruz. Peygamberin doğumunu önümüzdeki hafta cuma akşamı idrak edeceğiz. Mevlid gecesini idrak edeceğiz. Peygamber efendimizi yeniden anlamaya çalışacağız. İnsanımıza, Camiler haftasında camilerin fonksiyonunu camilerin önemini bir kez daha anlatma imkanı bulacağız. Camilerimiz boş kalmasın. Camilerimiz mektep olarak hocalarımız cami dersleriyle namaz öncesi namaz sonrası Kuran'ı Kerim, tefsir, hadis, ilmihal derslerimizle insanlarımıza hizmet etmeye gayret ediyorlar. Hocalarımızı rahat bırakmayın. Hocalarımızı bezdirin. Önlerine diz çökün, 'Bana Kuran öğretin' deyin."

Caminin açılışına Erbaş'ın yanı sıra Vali Akkoyun, Başkan Kalaycı KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Efe 1 yıl önce Şikayet Et
    Hocam o iş üniversite de değil anaokulunda olacak. Ağacı yaş iken eğeceksin. Ünüversite Deccal dolu.
    Cevapla
  • Selam 1 yıl önce Şikayet Et
    Zararın neresinden dönülürse kârdır. Bu zamana kadar öğrenemediyse bari şimdi öğrensin. Keşke çocukken olsaydı ama ne yaplsın. Bari şimdi öğrensinler. Hiç öğrenmemekten iyidir. Hem de çok iyidir.
    Cevapla
  • İbrahim 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu gibi çalışmalırın acilen yapılması gerekir. Günümüzde dehşetli bir dinsizlik cereyanı var. Bunun yanında ayrıca yetiştirme yurdundundaki çocuklara din ve ihmihal eğitimleri vermek üzere DİB ile Aile Sos. Pol. Bak. arasında protokol yapılmalı. Milli-manevi yönü kuvvetli bir nesil yetiştirmekten bahsedeceksek böyle olmalı. Yurtlarda yetişip 18 yaşına gelen tüm gençler ateist/komünist/dinsiz olarak hayata adım atıyor malesef. Bu, acı bir gerçek. Devlet, vatandaşına din eğitimi verilmesini sağlamalıdır. Saygılar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: "Ölçümlerimize göre 1.7 puan farkla kazanacağız"
Murat Kurum'dan Ekrem İmamoğlu'na: 1 buçuk milyarlık malı İstanbullulardan niye sakladın?