Drift yapmak için air süspansiyon yapılan araçlara ceza

Konya Emniyeti güvenli trafik için denetimlerini sürdürüyor. Ekipler trafik güvenliğini tehlikeye atan sürücülere acımıyor.

GİRİŞ 01.10.2022 14:34 GÜNCELLEME 01.10.2022 17:15

Konya Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Ekipleri güvenli trafik denetimlerine devam ediyor. Ekipler Bosna Hersek Mahallesi Mesaj Caddesi üzerinde havalı (air) süspansiyon sistemi bulunan 2 otomobile ceza yazdı. 

Karayolları Trafik Kanunu, araç üzerinde değişiklik yapmak maddesinden 2 sürücüye cezai işlem uygulandı. 2 sürücüye de otomobillerinin eski haline getirilmesi için 7 gün mühlet verildi.

Edinilen bilgiye göre arabanın yerden yüksekliğinin değiştirilmesini sağlayan havalı (air) süspansiyon sistemi her araca uygun bir sistem olmamasına rağmen özellikle drift ve yarış amacıyla kullanıldığı anlaşıldı . Uyumlu olmayan araçlara yapıldığı zaman bazı parçalar sürüş güvenliğini tehlikeye atabilecek derecede sorun çıkarttığı öğrenildi.

KAYNAK: ZEKİ DURSUN / HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı