Diyarbakır annelerine 2 aile daha katıldı

Çocukları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan annelerin HDP il binası önünde oturma eylemine 2 aile daha katıldı. Evlat nöbetindeki aile sayısı 315'e ulaştı.

Diyarbakır annelerine 2 aile daha katıldı
Diyarbakır annelerine 2 aile daha katıldı
GİRİŞ 01.10.2022 15:07 GÜNCELLEME 01.10.2022 15:11
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP il binası önünde oturma eylemi yapan ailelerin evlat nöbeti bin 126. gününde kararlılıkla sürüyor. Ailelerin direnişine 2 aile daha katıldı.

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019'da farklı kentlerden Diyarbakır'a gelerek HDP il binası önünde oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti bin 126'ncı gününde de devam ediyor. Evlat nöbetine 2 ailenin daha katılmasıyla aile sayısı 315'e ulaştı. Mardin'den oğlu Hasan Baş için gelen ve 2015 yılında 18 yaşında oğlunun kaçırıldığını söyleyen Yasin Baş, tekstilde çalışan oğlunun Suriye tarafına geçtiğini kaydetti. Evladı için eyleme katıldığını söyleyen baba, oğlunu PKK’dan istediğini söyledi.

Hakkari'den 18 yaşında iken 2008 yılında kaçırılan oğlu Ercan İlhan için geldiğini söyleyen anne Sedika Alkan da evladına seslenerek geri gelmesini istediğini belirtti.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • M. Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcınız olsun..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi